Finom c. pecsenyét adnak a kajáldában.. nektek jó szórakozást addig is,, remélem nem fagyasztottam le senkit, ha esetleg valamiban nem jót/helyeset írtam.. Üdv
valamiért nem jelent meg amit írtam.. Ha olvasod.. légy kritikus, + fenntartásokkal figyelj, mert vannak benne hibák.. PL: "Az adózott eredmény a fentiek eredményeképpen 439 millió forint nyereség, ami a 2016. évi eredménynél 236 millió forinttal, 218 százalékkal több. A saját tőkére jutó eredmény 17%".. sztem helyesen nem 218-%-al több hanem valszeg 118%-al.. Itt is látszik, hogy a túlzott sk_ót_ság, minőségi (és strat) hibákat is okozhat..
tegnap esti tippem az IFRS tekintetében nem állt meg.. (Concorde becslés volt jó a mostani gyj-re nem az enyém:) csak talán a hazai számviteli jelentés alapon volt reál a saját tippem.. Tudja valamelyikőtök fixen és röviden (h felfogjam én is:), hogy a két gyj (IFRS/ hazai) között a Cig esetében mik a jelentős számviteli sztenderd difik háttér motívumai, sztenderd eltérések logikai számkivetülésének háttér komponensei??? Díjbevétel, profit difik stb.. Nézte valaki a Mo számvitelest? Értelmezte? kapcs: Feel, értem, hogy a Signal 2-öt megszóltad a mostani beesése miatt, viszont amit az egyszeri tételek nélküli csupaszított és érdemben nem fejlődő reál számaira írt, azt én is valósnak látom (egyik leglényegibb sztem a mai hozzászólások közül).. . Szóval prompt nálam a jelen szitu az alábbiak szerint néz ki (nem feldolgozva 100%-ban a gyjket).. 1-Díjbevétel Q4-ben már negyedévi alapon csökkent 2. egyszeri tétel 2017-re talán teljesen kimutatva (érdekes, ha raktak el pénzt akkor azt hova, s 2018-ban tudnak-e az MKB dealból elővenni pénzt?) 3. ha nem tévedek az alapkezelői profit csökkent 2016-os bázison.. (itt nekem a Cigtelenítéses MKB alapkezelő Cigre gyakorolt hatásának szaldó előjele és mozgása az érdekes jövőpotenciál szempontjából) 4. új szerzés számokat azért lenne érdemes elemezni mármint a negyedéves trendeket szezon hatástól megtisztítva), hogy az MKB értékesítési csatorna valós hozzáadott értékét lehessen reálisan kalkulálni előremutató jelleggel.. ide kapcsolódik az 1-es pont 5. Ml effekt jövőbeli számbetüremkedésein még nagyon agyalok (most 2019 Q1-re díjbevétel növekedést valószínűsítek) 6. stb 7.logikailag a 10 Ft osztalék helyett max 15 Ft (de inkább, 12-13) várható .. ha csak nincs valamilyen Ml-el jóváhagyott a régi nagyokat kifizető susmus.. De a kicsit dobunk többet, s a többivel jövőt építünk valósabbnak hat.. Feltéve nem volt korábban fíxen tényleg betartandó ígéret menedzsmenttől.. 8. Kívülről az látszik, hogy a Ciggel most a gyj riport kapcsán nagyobbak azt tehették, mint Uco múltkor a netflixel gyj előtt.. (max itt lehet volt belsős infó)
Bár összességében el kell ismernem, hogy a két gyjt (Ifrs, magyar számv) én sem tanulmányoztam még át, illetve nem cincáltam szét alaposan információs logika szempontjából (helyette a kb.10 oldalnyi friss hozzászólást néztem végig:)
Igen, van kavar, a (bétre feltöltött) 33 oldalas jelentésben a Zrt-t úgy emlegetik, hogy Emabit, ezért írtam. Az nyrt-t meg kibocsátó, csak h kavar legyen :)
Köszi. de, ha 100%-ban a Nyrt. a tulajdonos, akkor majdnem mindegy is.csak fura, mert Kína a Zrt.-hez kapcsolódik. egyébént új néven a Zrt. : CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. , ezért már teljesen összekavarodtam, hogy ki, merre meddig és miért.
CIG Pannónia