800 on van vevő! Én már de eladnám a 670 es shortom, miért nem vettem, majd szét vet az ideg, bezzeg mnajd következőre ha veszek 520 on majd kinulláznak.
még annyit azoknak, akik nem látják a ft-erősödés hatását a certiken:
én ugyanennyi pontos dax esetén vettem 253 Ft/Eur mellett dax shortot. Most vitték el 8,5%-kal (!!!!!!!!!!!!!!) olcsóbban. Spreadet is figyeélembe véve kb. 5%-kot jelentett a ft elmodulás, ami sztem brutál bejátszó tényezőnek számít kb. 2 hetes távlaton. De ha nem hiszi továbbra se senki, nem baj, de aki esetleg nem szeretne emiatt bukni, gondoltam hasznos ha leírom.....
nem. A megbízásod csak akkor kerül a rendszerbe, és akkor érvényes, ha amgyar tőzsde nyitva van. A certi egy nemzetközi platformon van képeve, ami ha kinyit (ami sokkal nagyobb térben van nyitva, mint a tőzsdék), akkor az automatikusan beállított eladások az erste bank részéről megkezdődnek. És majd a bux nyitásakor már csak az azonnali felfüggesztés, és az árjegyzés azonnali hiánya jelentkezik. Sztem
Katar olajminisztere, Abdullah al-Attiyah nemrég azt nyilatkozta, hogy az olaj hordónkénti árának 130 $ fölé történő emelkedése nem abból ered, hogy a kínálat nem tud lépést tartani a kereslettel, tehát nem fundamentális oka van elsősorban. Már ma hajnalban az OPEC főtitkára is ugyanígy nyilatkozott, s aggodalmát fejezte ki, ugyanis szerinte az olajár szárnyalása továbbra is az amerikai dollár gyengüléséből és a spekulációból fog táplálkozni. A befektetők spekulatív vételei nagyban segítik felfelé a nyersolaj jegyzését. Az OPEC kommentjeiből úgy tűnik, nem várható a kitermelési kvóta emelése a közeljövőben, hiszen olyan nyilatkozatok hangzottak el, hogy „a készletek bőségesek, s nincs szükség hirtelen növelni a kitermelést”. Az olajminiszterek kijelentették, hogy hiábavaló minden olyan amerikai törekvés, amely nyomást kíván gyakorolni a kőolajexportáló országokra. Májusban az átlagos napi kitermelés 32,4 millió hordó lehet, amely felette van a 2007-es éves átlagnak és az áprilisi 31,7 milliós átlagnak is. Szaúd-Arábiában, Nigériában, Irakban és Iránban is a termelés bővülése várható. Az OPEC képviselői szerint nincs szükség rendkívüli OPEC ülésre, mert a magas árak problémáját elsősorban a pénzpiacon érdemes keresni.
certifikátok
Volt valaki tegnap Vistában a certifikát előadáson?Rajtam kívűl?
Elindíthatná valaki a topikot. Kösz.