én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
nekem tabu az arany-ezüst, de itt nézhető az árfolyás link
engem most valahogy a forint érdekel, túl szép ez a 264-es ár, ha reggelig kitart belepiszkálok az EURHUFTL-be
bár olalyom is csábít kicsi shortra...
Ma szépen lehetett keresni az olaj shortcertivel, a héten már lógathatom a lábam. De a lényeg, nehogy meglepődjetek... egy rakás certi kifut ma, holnap már nem lesz kereskedés velük:
A kötési árakat szerintem a napi árfolyam és egy kívánatosnak tartott tőkeáttétel alapján határozzák meg. Például, ha turbo long certinél tízszeres tőkeáttételt szeretnének, akkor a korlátárat a bevezetéskori árfolyam 90 százalékára állítják be. Így 10 százalékos árfolyamcsökkenéskor éred el a korlátot, vagyis bukod el a pénzed 100 százalékát. A kötési ettől eltér egy kicsivel, long certinél magasabb, shortnál alacsonyabb. Mindez csak megérzés, aki jobban tudja, ne kíméljen...
Szerintetek az új ezüst short se lesz túl hosszú ideig a pályán? Mi alapján hozzák meg az új korlátokat???
Én meg már reméltem, h végre lemegy 30 alá, na ezt jól elb@sztam... a francba!!!
kinnvan az új arany long certi, nagyon jó korláttal, mit szóltok hozzá? nem tudom mennyire vegyek bele, tart még a móka líbiában és pörög az infláció mindenhol!
nem tudom bővebben kifejteni
vettem pl reggel daxTL17 longot reggel 1570-en meg 1660-on, de 10 óra tájt lefordult, kis TS13 vétel 3176-on és eladás 326x valaamennyin nem nagy fogás , de nem esik ki a zsebemből a 80x90 Ft - 760 Ft brokidíj
mondjuk a TL 17-esek megvannak még
szal csak akkor lehet megjátszani, ha nincs más meló napközben és tudod skubizni szinte percenként az árfolyamot
nem a certiét, hanem a daxrealt, néha már az is késő...
Certifikátok