Elfogadhatatlan a logikád számomra. Ugyanis tegyük fel, hogy 36 millió rv. van a piacon. Mondjuk 20 millió "ellenséges kezekben"(mint én is). Javasoltam y-ra 2-3%-ot, ami 600 ezer db(3 %-al). Javasolom, hogy csak a papírt komolyan tartók jegyezhessenek(erre lenne az x) és még ezt a 600 ezret se(ami persze a spekik miatt jóval kevesebb lenne) lehessen 1-2 éven belül a piacra "zúdítani". Ez-vagy valami hasonló eljárás- a papírt kiemelhetné sokak számára a mutyi kategóriából, esetleges tőkeemelés félelme miatt nem szabadulnának azonnal a papírtól, sőt vennék, hogy joguk legyen a 6 Ft-osra is, ami az én hitem szerint minimum megkétszerezné az árát, de a bizalom megjelenésével akár háromszorozná is. Ebben az esetben felteszem, hogy ugyanazért a bekebelezendő cégért nem 23 millió, csak mondjuk 10 millió részvényt kellene kibocsájtani zárt körben. Így a számításom szerint 13 millióval kevesebb baráti, 600 ezerrel több "ellenséges" papír lenne, tehát jóval kevesebb(12,4 millióval), miközben pont ugyanazt a céget vennénk meg,azaz (BOCSÁNAT!!!)
"rv értéke=cégérték/részvényszám"! képleted alapján a cégérték ugyanaaz, a rv. szám kevesebb, azaz a rv értéke nő. Üdv: Szalai Tibor
szalatibi
-no nem fikázni vagy gúnyolódni akarok, de ez olyan meghatóan bumfordi... :)
ja és megint nem buxi az érmes...
lassan a neki dedikált topikban OFF lesz egy Buxeres beszólás...
rényi valóban egy gyenge utánzata csak a mesternek
Törölt felhasználó2008. 05. 05. 17:30
Civin úr már annyi speciálisan magyar pénzügyi innovációt valósított meg a HUMET tőzsdei történetében, hogy a közgázon már külön tantárgy keretében oktatnám ezeket, ékes példájaként a híres magyar újító szellemnek. :o)
viatoris
-nekem főleg az ironikus, mégis tényszerű hozzáállás tetszik ebben a szösszenetben...
BUXER aranyköpései