Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Na mára már eleget beszéltem. A végén úgyis kiderül kinek lesz igaza. Mindenesetre év végére én magasabb árakat várok, noha rövidebb távon még eshetnek a piacok.
Ezt állandóan előhozod, mintha fogalmad sem lenne miként működnek a piacok, tőzsde, kereslet-kínálat? Kb. mintha most letolnálak azért amiért longot nyitottál 51400-on, amikor másfél éve 32000-en is megtehetted volna, miért nem akkor vetted 40%-al olcsóbban? Miközben ugye te most rövid távra vetted, az meg egy hosszú távú trend.
Nyilván leszálló ágban van az olajkorszak. Emiatt a csak olajcégek árfolyama is abba kerül, folyamatos medve piac. A MOL minden erejével az átalakulásán dolgozik. Ha csak olajcég maradna, akkor már most kuka. Ha sikerül jól menedzselni, átalakulni, bármi lehet, ez a sztorik érdekes náluk, az olaj felejtős.
Én nem mondtam, hogy a tapering miatt kellene esni, mivel még el sem kezdődött. Idén viszont kedződik és júniusig le is zárul, szóval nem évek múlva lesz hatása. Leáll a pumpa, leereszt a lufi, laza 20-30% mínuszok lesznek bizonyos cégeknél. Ennek a parája nyilván már ott van a fejekben.
a másik meg, hogy te is hosszú távú hatásokkal/érvekkel próbálod magyarázni a rövidebb távú mozgásokat persze, 50 év múlva lehet hogy már alig lesz olajjal működő jármű, eszköz, erőmű de az elmúlt hét mozgását nem ez az időtáv mozgatja
amiről te beszélsz, annak csak hónapok, évek múlva lesz hatása most csak egy technikai korrekció van, erre persze jó ürügy a tapering, ami még el sem kezdődött tehát továbbra is ömlik a friss pénz a piacra, amit végül el kell költeni előbb-utóbb megveszik az esést
most olajár, infláció, tapering para van ami elvileg pont jó az OTP, MOL, Ric-nek OTP-nek jó a kamatemelés, MOL-nak az olajár emelkedés, Richternek meg a gyengülő HUF+ defenziv rv. a kinti esést ezért jobb esetben egy oldalazással megúszhatja a BUX szerintem 50-51k között venni kell, ha lesz pánik eladás
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!