Haladni kell a a fősodorral. Bluekkal nem lehet pénzt keresni. Illetve nem sokat, de ezt már megbeszéltük. :)
Törölt felhasználó2019. 04. 18. 21:57
Nem semmi. Hogy eltüntek a régi arcok változtak a dolgok. A jó kis mollos topik mikor 12000 re estünk, vagy otp mikor kitört a 7k felé...vagy ricsi..helyette miket látok előtérben a fórumon?..nem ezeket az biztos.
Még annyit hogy sztem ilyet ne is várjon senki hogy limit meg hasonló, inkább ilyen tökölős emelkedős vissza adós lassú stb időszak jöhet...na meglátjuk.
Jah, csak vissza tért a fórumra. De ide nem látom hogy írna.
Törölt felhasználó2019. 04. 05. 18:38
Most talán halkan nagyon halkan jegyzem meg hogy az opus hozza amit már korábban gondoltam rá. De azért még kiszedték tőlem az alsókat 0-val. És szépen most megint elmegy majd egy olyan szintig ami semmire nem jó csak hogy mondjuk ismét 0-ra kerüljek a kövi szintel :DD áá
most épp felette van, ami persze jó, de akkor lesz majd tuti, ha következő 1-2 hétben többször egymás után felette tud zárni. Visszateszteli és elpattan róla és végül a 200napos MA is felfelé irányt vesz. De azért az még több nap.
Én szoktam. Utóbbi időben több sikerrel. Régebben nagyon elkapkodtam a belépési pontokat. Összegyenlegben még siralmas. De kűzdök;) Excel naplót nem vezetek, az investing app-on viszont beírom és követem a pozícióimat.
Van valaki, akinek illeszkedik ez a kereskedési stílus a stratégiájába? Én néha megpróbálok beszállni szűk stoppal egy olyan papírba (csak BLUE-kkal kereskedem), ami extrém sokat esett, kialakult egy kisebb támasz és van tér felfelé. Megpróbálok megcsípni egy korrekciót +5%, +10% között. Inkább nem jön össze, mint összejön. De egy sikeres trade több sikertelen trade-t fedez. Majd otthon megnézem a kereskedési naplómban, hogy összességében pluszban vannak-e az ilyen tipusú ötleteim. Csak ehhez fel kellene vennem a naplómba (Excel) egy újabb oszlopot, ahol jelölöm, hogy azt a poziciót épp milyen stratégia mentén vettem fel.
Wirecard most meg -8%, pedig +26%-ot csinált valamelyik nap. DeutscheBank-ot is sokat mozog mostanában. Innen látszik, hogy főleg spekulánsok mozgatják az árat, nem hosszútávú befektetők vagy intézményi alapok.
Hát igen, ha onnan shortoltuk volna... 12.3-as támasz letörésénél én is eladtam, most örülök neki, hogy nem buktam sokat. Volt 5% pluszban is 1 hét alatt, de ott nem adtam el, kicsit feljebb vártam. Így kisebb bukóval ment el, kockáztattam, nem jött be. BASF-om még megvan. Covestro jó. Azért tényleg sokat esett pár német papír a csúcsától: Bayer, ProSiebenSat, Thyssenkrupp, CommerzBank, DeutscheBank. Ettől még nem olcsók. Chart alapján úgy néz ki, hogy van tér felfelé, de csalóka.
BLUE topic