Ilyen ez a tőzsde, bent fityegtem napokig vétellel 5165 ön. Aztán ahogy esni kezdett mondom ez lentebb megy. Beálltam hát mára venni, azt meg kivettem. Erre mit csinál 5120 on fordul. B* meg. Volt egy ilyen alternativa, de akkor is vártam volna hogy 5090 ig min leszalad. Kis tőzsde öröm jó lett volna benne :)
Zsiday: PORTFÓLIÓKEZELŐI BESZÁMOLÓEnyhe pozitív hozamot értünk el a hónap folyamán. A tőzsdék eséséből profitáló eladási opcióinkon veszteséget szenvedtünk el, ugyanakkor ezt el-lensúlyozta a görög bankokon elért nyereségünk. Egyelőre nem kívánok változtatni a portfolión: hosszabb távú pozícióink között a görög bankrészvények és argentín kötvények a jelentősek, derivatív pozícióink pedig a forint gyengülése, a tőzsdék esése és a dollár erősödése esetén hozhatnak nyereséget. Továbbra is úgy látom, hogy a világgazdaságban lassulás van, s bár ez nem vezet komoly recesszióhoz, ám a tőkepiacokon nehéz év lesz az idei is.
Gerry Weber: OK, köszi, hogy megírtad, drukkolok! Nézni fogom. Még annyi, hogy illikvid, kis forgalmú papíroknál nem játszik akkora szerepet a TA. Szóval, hogy most a gyertya épp shooting star vagy sem, ezek ilyenkor még kevésbé megbízható jelzések. Fundamentális elemzés kell mindenképp.
Igen, tavaly nyáron kezdődtek a botrányok a rákkeltő szerek miatt, de azóta annyi esett, hogy voltak olyan vélemények, hogy túleste magát és ezért lehetett bízni egy kis felfelé körben. 57-60 között van támaszzóna.
Ajánlott 4 részvényből egy kiesett: Bayer (https://www.portfolio.hu/vallalatok/kimondtak-rakkelto-a-bayer-gyomirtoja.318107.html). Covestro ma 47 alatt zárt és azt mondtam, hogy dobás, ha kétszer egymás után 47 alatt zár. Kis reményt jelenthet, hogy részvényárhoz képest egyik legmagasabb osztalékot fizeti április 12-én. Talán felhúzzák addig. Maradék kettő ajánlás rendben van: BASF lassan-lassan törheti a csökkenő trendvonalat, Thyssenkrupp OK. Utóbbi már fizetett osztalékot idén, BASF pedig május elején fizet és elég jót.
Igen, viszont attól még mehet tovább a cég, de vajmi kevés esély van, hogy talpra áll az adósságspirálból. Csúcstól esett 99,25%-ot. Vezetőség adja a saját részvényeit, csökkentik a dolgozók fizetését, tavaly 200 milliós veszteség... Hát, nem tudom, hogy ki kereskedik ilyen cégekkel, de fogadni mernék, hogy nem nyereséges az a stratégia, hogy ilyen centes cégekbe beszállunk, akár csak kis pénzzel is. Akkor már inkább valami szerencsejáték, kaparós sorsjegy, lottó, sportfogadás, stb. Labdaszedő, neked van? Hol vetted, mik a tervek lefelé-felfelé?
BLUE topic