Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 12. 07. 14:43

Bitcoin  

Sziasztok!
Olyan kérédsem lenne, hogy ha bitcoint veszek ATM-ben papír alapon és csak a jövő héten érkezik meg a TREZOR tárcám, akkor azt a bitcoin-t amit megvettem ATM-en keresztül simán eltudom küldeni magamnak a TREZOR tárcára később? (Még nincs semilyen tapasztalatom és csak kis fagyipénzzel játszanék, hogy jobban megértsem.) 
Köszi!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 18:05
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
#100
Akkor nem vérprofi, csak profi.
A 8 BTC valamelyik hozzászólásodból rémlik, de nem irigyelném , ha 800 db lenne .
Nekem nagyon szimpatikus a mondás, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok, de azért megpróbálok úgy élni, hogy minden napra jusson egy veréb, annak ellenére, hogy jódarabig túzok is jutna.
Soha nem mondtam, hogy a bitcoinnal nem lehet keresni, mint ahogy még számtalan termékkel a palettán és még bármilyen furcsa , munkával is.
pitcairn2 2017. 12. 08. 17:36
Előzmény: #93  dodoanyul
#99
semmilyen érdemi kísérlet nem volt a bitcoin "eltörlésére", és ez nem meglepő, hiszen ez jó sansszal a pénzügyi establishment előretolt hadállása a nemesfémek elleni harcban:)
https://srsroccoreport.com/pilgrims-society-takeover-of-bitcoin-the-high-tech-monetary-booby-trap-has-been-set/
pitcairn2 2017. 12. 08. 17:32
Előzmény: #89  kukker
#98
a valódi árupénz kötelező törvényi háttér nélkül is működőképes koncepció, a semmiből létrehozott "pénz" azonban nem
pitcairn2 2017. 12. 08. 17:30
Előzmény: #84  dodoanyul
#97
korlátlanul lehet reprodukálni (altcoin-ok), korlátlanul osztódhat (spin-off-ok) és korlátlanul aprítható (mivel nem áll mögötte semmi..)
és mivel a számítástechnika hihetetlen ütemben fejlődik a reprodukció költsége is zuhanórepülésben van... 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 12. 08. 16:47
Előzmény: #68  kukker
#96
Szalacsi úr már megint vízből tetszik kivenni a zoxigent. A steam nem cég csak egy honlap. Valve Corp, na az cég. Ez is a sokadik a rangsorban az ubisoft, blizzard stb mögött. Kisebb mint a Microsoft gaming részlege... De kapaszkodj bele nyugodtan :) 
dodoanyul
dodoanyul 2017. 12. 08. 16:39
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#95
Ettől szép az emberi élet, mindenkinek más a fontos. Ezért sem vagyunk egyformák. Szép estét tudom kicsit nyálas de nekem nem.. 
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 16:28
Előzmény: #93  dodoanyul
#94
Mindenkinek annyi szabadideje van, amennyit csinál magának. Látod szegény pénztárosunk 25 órát dolgozik, de csányi tekintetesnek is 16 óra az átlaga.
Én is a családban látom az értéket, de ha mindenki a cryptolázból fog megélni, akkor ki viszi el a szemetet?
Lehet kilógunk a fórumból, hogy ilyen témát itt tárgyalunk meg, de nem minden a pénz. Soknak dollármilliók hevernek a befektetéseikben, mégis gyomorgörccsel élik életüket, hogy tudjanak egy-egy forintot hozzátenni.
Könnyen dumálok, van tartalékom, de van egy ismerősöm, aki gabonával tüzel, heti 3 szor megy fürdőbe ( ezzel a tisztálkodás letudva), horgászik, fát gyűjt, 2 hektáron gazdálkodik és háztájit tart. Nincs mobilja, internetje. A zűrösebb napok után , őt irigylem, nem a sorost.
dodoanyul
dodoanyul 2017. 12. 08. 15:11
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
#93
Azért a bitcoin eltörlésére (nem nyíltan) is már voltak kísérletek elején. Pl. 1. amit te is megismételtél, hogy a fekete gazdaság használja és más illegális helyek.. de a más fizető eszközöket  mint a dollár v. euró csak törvényesen működő gazdaságok használják.  V. Egy darabig arra figyelmeztettek az Amerikaiak és az Eu is, hogy ez az "ördög pénze". Most meg már lehet vele kereskedni Amerikában. Az EU bírósága kimondta , hogy a (bitcoin) fizetőeszköznek nem lehet adó (ÁFA) tartalma.  Ezzel el is ismerte, hogy ez egy fizető eszköz.. Nem azt ítrák, hogy egy piramis játék.  Úgy látszik most jött el a pillanat, hogy az eddigi kripto pénz ellenző emberek annyit tudtak belőle vásárolni , hogy reklámot csináljanak neki. Egyébként meg jó volt az érveidet megismerni. Szerintem tömegesen gondolkodnak úgy mint te. Én viszont, ha tehetem minél több időt próbálok tölteni a családommal (amennyit a enged ez a társadalom). Minden ember idejének majd 90%át a munka teszi ki. Igaz Szocializmusban azt sulykolták mindenkibe , hogy a  munka teremti meg az értéket. Szerintem meg az értéket nem a munka teremti, ha nem az amit mi saját magunk értéknek tekintünk. Mindenkinek más.. Nekem a bitcoin jövő szempontjából értékesnek tűnik. Lehet, hogy tévedek, de majd meglátjuk pár év múlva. Sok szabad időt kívánok neked szerintem ez a legértékesebb. 
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 14:41
Előzmény: #90  dodoanyul
#92
Szabályok nélkül csak bábeli zűrzavar lenne, ezért találták ki a törvényeket. Igen Te, meg én , meg a többség törvények nélkül is eléldegélne. Viszont a nagy tömeget valamivel irányítani kell és még így is sokan vannak, aki szembe mennek vele. Anno a tízparancsolat volt az alap és az emberek az istentől való félelmükben hellyel-közzel be is tartották.
A törvényeket nem úgy kellene értelmezni, hogy rosszat akarnak vele és ha megfigyeled, általában éppen a rosszak szegik meg azokat. Az állj meg a STOP-nál a te érdeked, hiszen veszélyben vagy, illetve a biztonsági öv kötelező használata szintén.
De a fizess adót is a társadalom érdeke, csak a gazember politikusaink ezt ellopják. Itt látszik, hogy a törvények sem tökéletesek, legtöbbször sok pénzért meg lehet találni a kiskaput.
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 14:28
Előzmény: #84  dodoanyul
#91
De miért kéne a 21 millió számítógépes jelnek valamit is érnie? Mert valaki azt mondja? egyátalán miért is van rá szükség? Mi baj van a fiat pénzel?  
Ha ugyanilyen reklámot kapott volna a lószar, akkor már az is milliókat érne, jaj bocsánat, a trágya sokkal értékesebb dolog, mint ez a valami. A hit a meggazdagodásra emeli az árát.
Én úgy tudom, ez a blokkláncot fenntartóknak a jutaléka, tehát a bányászoké, de mivel manapság mindenből csak gazdagodni akarnak, ezt is felhasználták a spekulánsok. Mivel újdonság, titokzatos, sejtelmes, sikerült bemagyarázni a tömegnek, hogy enélkül nem lehet létezni. Óriási szerepe volt a bűnöző bandáknak ebben, később meg a gazdag befektetők meglökték a szekeret.
És bizony igazad van, még az angol fontot is megfingatta soros, akkor mit tehetne ezzel. A befolyásolás már megtörtént, csak most éppen felfelé befolyásolják. Ja mert nem áll ki senki, hogy a kamerákba ordítsa, hogy elég ebből? Majd tesznek róla a tőzsdecápák, hogy észhez térjenek az emberek.
És igenis, azért van a fizetőeszköznek értéke, mert az állam áll mögötte. Az az állam, ahol az állampolgárok adóznak, értéket teremtenek és törvényeket hoznak, amit betartanak és betartatnak. Ezek az államok egy legyintéssel eltörölhetnék a bitcoint, csak egy törvényt kell kreálni. Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon feledékeny, de az állam sokmindent megtehetne. Csak egy bejelentés és nem mehetnél külföldre, megszűrhetik, tilhatják az internetet. Van rá példa.
dodoanyul
dodoanyul 2017. 12. 08. 14:05
Előzmény: #89  kukker
#90
Nem hiszem, hogy eufóriában élnék, hiszen nekem szinte nincs is ilyen kripto pénzem.
 Az évszázadok beidegződése a törvényekhez  való ragaszkodás. Sajnálom, hogy sok embert csak az gátol meg minden törvénytelenségtől , hogy fél a törvénytől ésa szabadságtól..  Azért mert törvényeink vannak nem fogok más embereket "eltaposni", de fordítva is igaz. Sok embert nem gátol meg a törvény ereje. A földön sajnos "farkas" törvények vannak. 
kukker 2017. 12. 08. 13:24
Előzmény: #84  dodoanyul
#89
"Mindenki megállítaná az időt, de eddig még senkinek sem sikerült. :) Attól lesz értéke a fizető eszköznek, hogy az Állam áll mögötte? Az Állam mögött meg az emberek állnak (v. éppen azok az emberek akik beterelnék az embereket a karámba) . Tehát bitcoint nem az emberek értékelik, ha nem valami más?"
Az állam mögött emberek állnak, valóban.
Akik elképzelnek egy rendszert, ami alapján a működéséhez "megbízzák" az államot SZABÁLYZÁSSAL és TÖRVÉNYEKKEL.
Hogy aztán tudják garantálni a társadalom elképzelt rendszerének a MŰKÖDÉSÉT.
Szimbiózis van, egyeztetés van.
Baromi nagy tévedésetek ez is abból, hogy a "hagyományos" pénz is így működne.
Az embernek kell a TÖRVÉNYI háttér mindenhez és SZÜKSÉG van törvényi háttérre.
Egyébként káosz van csak.
Ez is az újabb illúziótok és fantazmagóriátok egyike, hogy csak kizárólag emberek között és minden törvényi szabályozás nélkül lenne bármi ilyesmi...
De mondom, ti már az eufóriába félig beleőrülve józan gondolkodásra már rég képtelenek vagytok a témában, tök felesleges itt egymást győzködnünk.
Ebből pénz, ilyen formában bármilyen formában pénz a - ti álmodozási szinteteken és elképzeléseitekkel - soha az életben nem lesz.
pitcairn2 2017. 12. 08. 13:00
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
#88
senki sem vitatta, hogy sok pénzt lehetett vele keresni, de ez az összes piramisjátékra igaz...
pitcairn2 2017. 12. 08. 12:59
Előzmény: #84  dodoanyul
#87
és mivel semmilyen reál fundamentummal nincs kapcsolatban ezért hihetetlenül könnyű manipulálni
mind fel
mind pedig le
pitcairn2 2017. 12. 08. 12:58
Előzmény: #84  dodoanyul
#86
korlátlanul lehet reprodukálni (altcoin-ok), korlátlanul osztódhat (spin-off-ok) és korlátlanul aprítható (mivel nem áll mögötte semmi..)
pitcairn2 2017. 12. 08. 12:56
Előzmény: #84  dodoanyul
#85
dodoanyul
dodoanyul 2017. 12. 08. 12:29
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#84
Mindenki megállítaná az időt, de eddig még senkinek sem sikerült. :) Attól lesz értéke a fizető eszköznek, hogy az Állam áll mögötte? Az Állam mögött meg az emberek állnak (v. éppen azok az emberek akik beterelnék az embereket a karámba) . Tehát bitcoint nem az emberek értékelik, ha nem valami más? Éppen az jó benne, hogy a piac tudja csak befolyásolni nem pedig azok akit mindent irányítanak a földön. Persze, hogyha most minden felvásárolnak akkor ebbe is jelentős irányítást szereznek . Ez befolyásolás minden termékre, pénzre is igaz. Lásd pl. Soros támadása  a font ellen és egyéb más ..  Viszont az értéket az fogja  adja, hogy   csak bizonyos mennyiséget lehet belőle forgalomba hozni. 
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 12:01
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#83
Szoval kepes vagy targyilagosan vizsgalni a dolgot, mert 2011 ota ez a kereskedesi lehetoseg szep penzt lehetet keresni...
Verprofi befekteto???
Inkabb kereskedo lennek, esetleg spekulans....
Befekteto nalam nehany milliard forintnal kezdodne...(verprofi befekteto az )
;)
8BTC erdekes gondolat,de melyik szamlamra gondoltal...
mert ha kereskedo vagy akkor te is tudod, hogy illik tobb brokert hasznalni...
atsulyozassal kapcsolatban igazad van, nehany honappal ezelott is adtam el BTC; probalom az aranyokat fenn tartani....es igen vasaroltam fizikai arnyat, ezustot, ezust banyaszokat...es uranium banyaszcegeket...
es a jovoben is at fogok sulyozni, ha a kryptok, BTC es ICO-ban felvett poziciok kezdenek tul nagy aranyt kepviselnek a portfoliomon belul...
Hasznaltam BTC-t, ETH, LTC-t, USD-t es AUD-t is amikor atsulyozok.(bar ha tehetnem a USD-t hanyagolnam,de idonkent sajnos hasznalnom kell).....
Nem allitom hogy a USD nem er semmit,de abban eleg mas velemenyen vagyok hogy a BTC es mas kryptok milyen szerepet fognak betolteni a jovoben...
kukker 2017. 12. 08. 10:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#82
Mondjátok már, ti BTC imádók, miért nem vagytok képesek értelmezni azt, amit leír az ember?
Melyik szóval van bajod, vagy mely szavak egymás utáni leírásával, hogy segíthessek abban, hogy felfogd, hogy felfogjátok azt, mit jelent, amit írtam?
Vagy komolyan ennyire hülyék vagytok?
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 10:00
Előzmény: #71  dodoanyul
#81
De hát ezért nem megoldás! Nem a papírpénzt éltetem, hiszen a mobilod integetésével is tudsz fizetni, akkor minek nekünk egy új (1300 fajta) pénznem. Azt tobábbra is szem előtt kell tartani, hogy a fiat pénzek mögött a kibocsájtó állam áll így azért az más, mint egy értéktelen digitális jel, amit egy program szerint szabályoznak.
A mostani, vagy a leendő vezetők, mindig befolyásolni fogják a világot, ebben a bitcoin nem játszik szerepet. Az viszont nagyobb baj, hogy a bitcoint egy közpes befektető is jócskán meg tudja lengetni.
Téveszme, hogy nem tudják betiltani, csak nem akarják. Ha annyira akarnák, hozok egy törvényt és azután minden egyes tranzakciót büntetnék, adóztatnák. Mindent vissza lehet keresni. mindenkit meg lehet találni. A birkák nagyon gyorsan elmenekülnének, a többi meg örülne, ha jócskán áron alul megszabadulhatna tőle.
De én ezt nem kívánom, az idő majd eldönti, mi lesz, hisz a tulipánokat sem irtották ki, csak az ára elérte az értékét. A bitcoinnak az értéke 0, a mögötte álló technológia az érték.

Topik gazda

Lorant001
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek