Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 12. 07. 14:43

Bitcoin  

Sziasztok!
Olyan kérédsem lenne, hogy ha bitcoint veszek ATM-ben papír alapon és csak a jövő héten érkezik meg a TREZOR tárcám, akkor azt a bitcoin-t amit megvettem ATM-en keresztül simán eltudom küldeni magamnak a TREZOR tárcára később? (Még nincs semilyen tapasztalatom és csak kis fagyipénzzel játszanék, hogy jobban megértsem.) 
Köszi!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 08:36
Előzmény: #52  dodoanyul
#60
"Hasonlóképpen gondoltam rá én is egy darabig,"
azóta mi változott? Megnéztél jópár reklámvideót és meggyőztek? Vagy repül az árfolyam és akkor már más a helyzet? Vagy a sok birka is ezt csinálja , mondja és akkor már biztosan igazuk van? Esetleg megszólalt egy dúsgazdag bitcoinbefektető, az évezred beruházása kapcsán?
Különben van már Putyin coin is, ott látok valamilyen perspektívát ☺☺☺
andare 2017. 12. 08. 08:28
Törölt hozzászólás
#59
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 08:21
Előzmény: #52  dodoanyul
#58
ennek véges a mennyisége, csak elágazik, meg darabolják, meg más "tartalékdeviza"cryptoból már 1300 feletti mennyiségből válogathatsz. Az lesz a szép, mikor bemész a boltba és minden egyes termék felett egy digitális kijelzőn nézheted az árat 1300 pénznemből válogatva. Persze másodpercenként változót. De akkor már egy ország lesz az egész világ, mert ha a "zöldhasú" elhasal, nem lesz mihez viszonyítani az árat. Megszűnnek az országok is létezni.
kukker 2017. 12. 08. 08:12
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#57
"A nyereségedet gondolom a semmit nem érő dollárban vetted ki és betoltad valami megbízhatóbb helyre."
Igen, ez a röhej a fanatizmusukban, hogy nyomatják az istenítő szöveget és remegve várják, hogy ropogós ódivatú, zöldhasúban, DOLLÁRBAN mit fognak majd érte kapni.
Innen bukott mindegyik mantrája, de annyira benne vannak a fanatizmusban, annyira bemagyarázzák maguknak a hülyeségeiket, hogy észre sem veszik annak abszurditását.
Mennyi dolcsim lesz.
De ez a szuperpénz, a dolcsi nem jó!
Meg innováció.
De mennyi dolcsim lesz!!!
Most akkor mi van?
Betegség, az, egyedül.....
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 08:12
Előzmény: #52  dodoanyul
#56
Arany az nem fizetőeszköz. De ennyi erővel a tojás is lehetne az, mert az anyukám szokott a szomszédnak "fizetni" vele a paradicsomért.
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 08:09
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#55
A véleményem írtam le, amiben természetesen benne van, hogy nincs igazam.
Visszanézve olyan sok szuper befektetési lehetőségről maradtam le, hogy nem fogom felkötni magam akkor sem, ha 1 milliót érne. 2011-ben szóltam hozzá először egy fórumon, hogy ki az a barom, aki 11 dollárt fizet egy digitális jelért, ugyanis akkor 2-ről ment 11-re talán 1 hónap alatt. És még mindig élek az ezerszerezésből kimaradva.
Olvasom a hozzászólásaid és látom vérprofi befektető vagy, a mostani 8 BTC vel (ha azóta nem súlyoztad át) aktívan kezeled a portfóliódat. A nyereségedet gondolom a semmit nem érő dollárban vetted ki és betoltad valami megbízhatóbb helyre.
Csak az nem téved, aki nem csinál semmit. A spekulációs befektetéseknek éppen az az éltetője, hogy nem lehet előre jelezni. A bitcoinnál szerintem viszont elég jól lehet a piacot befolyásolni, de az nem én leszek, aki megtudja tenni.
Lehet 100.000 az ára, de általános fizetésre nem lesz alkalmas akkor sem. Ez egy spekulációs termék, amit piramisjátékként futtatnak, óriási reklámkampánnyal meglovagolva a divatot. A nem ellenőrzött piacon megengedett minden, nem csodálkoznék, ha a mostani árfolyamot is "cégen" belül verték volna fel, hisz itt mindenki nagy pént akar keresni, a módszer nem fontos, csakis a végeredmény.
További szép napot neked is.
andare 2017. 12. 08. 07:56
Törölt hozzászólás
#54
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 07:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#53
Hol van itt hiperinfláció? Azért, mert a bitcoint pumpálják, meg a tőzsdét és esetleg az ingatlant, egyenlőre a nyomát sem látni. A több kamionnyi ingyenpénzt ezek szippantották fel.
De mi lett volna, ha nem tolták volna az ingyenpénzt? Lehet a középkorig estünk volna vissza, a akasztott spekulánsokkal lenne teli az erdő, meg a körút. Aki nem önkezűleg végzett volna magával, az a fedühödött tömeg lógatta volna fel. A jóléti rendszer összeszakadt volna, beláthatatlan következményekkel. Ezért kellett beavatkozni a csúnya politikusoknak.
Nem azt mondom, hogy azóta a romokon nem kezdődött volna újra csírázni valami új, de szerintem sok mindent átrajzolt volna mind a térképen de főleg a gazdaságban. Így most toljuk ezt magunk előtt, számtalan miliomos és milliárdos emberkét kitermelve. A bitcoin nem megoldás erre, ez csak egy divalt, amibe belemagyarázzák. A blokklánc technológia egyik félrecsúszott mellékterméke, amin most a milliárdosok még jobban növelhetik vagyonukat, egy iparágat felépítve egy értéktelen digitális jelre, amit óriási költséggel tartanak fenn.
dodoanyul
dodoanyul 2017. 12. 08. 07:25
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#52
Jó reggelt! Hasonlóképpen gondoltam rá én is egy darabig, de azt szeretném megkérdezni tőled, hogy az arannyal hányszor fizettél a boltban? Valaki írta már, hogy ez egy tartalék "deviza" lehet és véges a mennyisége is. 
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 07:18
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
es meg az is lehet hogy igazad van?
de eszedbe jutott mar ill. probaltal-e eljatszani azzal a gondolattal hogy esetleg tevedsz ebben?
elofordult-e veled hogy valami amirol korabban negativ velemenyed volt, kesobb tobb informacio birtokaban a velemenyed megvaltozott?
mert ha igen, akkor csak az lenne a kerdesem, ha esetleg ebben a kerdesben tevedsz akkor hogy fogsz majd visszagondolni nehany ev mulva arra hogy az informacio es digitalis forradalom kozepette lehet hogy lemaradtal az egyik legjobb befektetesi lehetosegrol...???
Szoval valoszinuleg igazad van,de ha mi van ha tevedsz?
En mielott felveszek 1 poziciot ill. befektetek barmibe akkor azt vizsgalom meg eloszor hogy mi van ha tevedek, es ha ennek ellenere nem zavar a penz amit arra szanok akkor kereskedek ill. befektetek...(es rengetegszer tevedek tobb mint 100-szor/ev ekereskedeseknel;de neha igazam van es neha ezert nagyon szepen megjutalmaznak)...
Kivancsi leszek ha egyszer 100ezer$ lesz a BTC arfolyama; mondjuk 5 ev mulva akkor hogyan fogsz errol velekedni...ha pedig 0 akkor en nekem nem 100 hanem 1-el tobb tevedesem lesz abban az evben...ettol fuggetlenul szep penzt kerestem vele...
Legyen szep napod!
Törölt felhasználó 2017. 12. 08. 07:03
Előzmény: #27  kerge
#50
Aki kereseni akar vele, az nem fogja írni a hátrányait. Azok ugyanúgy vannak, mint a mészáros papírosok, UP,UP,UP, és folyamatosan várják a hírt, hogy paks induljon már végre, ami persze már többszörösen beárazódott.
A bitcoin és a tőszde is csak egyszerű pszichológia. Ki is Magyarországon az egyik leggazdagabb emberke? Hát a pornós, aki az emberek vágyait használja ki. Az internet ahhoz segíti hozzá, hogy milliókat vonjon be az üzletébe, így az egy dollárokból gyűlik a vagyona. A bitcoin most az emberek meggazdagodási vágyát elégíti ki, csak egy gombnyomással beszállhatnak egy csodába. (minden csoda csak 3 napig tart).A bitcoin tulajdonosok legnagyobb része kíváncsi birka, és játszadozásból a vagyonuk egy részét feláldozzák. Amikor viszont ez a játék virtuálisan 10-20 meg 50 szerezik, a mohóság elindul és a lila köd elvakítja a befektetőt.
Mi lenne, ha ezek nem üldögélnének a bitcoinjaikon, hanem tényleg fizetni akarnának vele. A rendszer percenként omlana össze és a tranzakciók több napig tartanának, nem beszélve a kezelési költségről.
A bitcoin nem lehet pénz és amúgy is jócskán elavult. Kilenc évvel ezelőtt megalkotott programról van szó, ami a robbanásszerűen fejlődő rendszernek már nem felel meg. A több mint 1300 crypto közül már vannak újabbak, jobbak, de most a bitcoint kell futtatni, mert annak érett be a reklámja.
Ázsiában volt már ilyen őrület a spy-nak a  gagnam style az egész világ erre ugrált az ovitól kezdve az öregotthonig. Szinte egy iparágat építettek rá, milliárdokat keresve.
Ez lesz a bitcoinnal is, ráadásul senki nem tudja, a szinuszgörbe melyik szakaszán járunk.
Hosszú lett a hozzászólásom, pedig még lenne mit írnom.
andare 2017. 12. 08. 06:20
Törölt hozzászólás
#49
andare 2017. 12. 08. 05:47
Törölt hozzászólás
#48
kukker 2017. 12. 07. 22:58
Előzmény: #45  upgrayeddAKS
#47
"Dobja el mindenki azonnal a BTC-jait, mert egy szar játékoldal nem fogadja el a BTC-t!"
Már a Steam egy szar játékoldal.
Értem.
Kemény vagy.
Igaz, bukott megint a "pénz" jelleg, és te nyomod megint a dumát ami semmi másról nem szól, hogy a spekából ki maradt ki.
Amit most hangsúlyozok harmadszorra két nap alatt, hogy ezt mindenki elismeri, de neked valami nem esik le, annyira a beteg őrületben vagy, hogy az elképesztő.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 12. 07. 22:54
Előzmény: #45  upgrayeddAKS
#46
a "banya" persze a Valve volt... de felőlem lehetnek a fikázók is. Fikázás helyett vehettek volna egy kisebb pozit korábban, most nem kellene kompenzálniuk magukban a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" feelinget... undorító egy dolog, hogy azon honfitársaim túl nagy része itt tart még agyilag, akikkel elvileg együtt tudnánk építeni ezt az országot... de itt csak feudális urambátyám sz..r épül, meg amit a patkánykúrmányok akarnak, pl. hogy lophassanak belőle (a maszop ugye autópályákból lopott sokat, a fityisz meg kb. mindenből) de nem politizálok, csak szánalmas...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 12. 07. 22:48
Előzmény: #40  kukker
#45
Ajjajajajajaj! Dobja el mindenki azonnal a BTC-jait, mert egy szar játékoldal nem fogadja el a BTC-t! Ha a gamerek nem tudnak vele fizetni, leáll a Bitcoin teljesen! :)  P.S.: jó nézni, ahogy megy fel az árfolyam, miközben ahelyett, hogy profitálnál belőle, szinte folyton csak vergődsz... nem vagyok maliciózus ember, de tendenciózusan akkor okádod tele a marhaságaiddal a Bitcoinos fórumokat, amikor a korábbi ATH-kat megdönti. (Persze az is igaz, hogy mostanában bőven volt csúcsdöntés, így lehet ez a véletlen egybeesés műve is.) Mindenesetre szánalmas, ahogy tálalod a híreket, és persze csak a "negatív" kis fika szar híreket, mint pl. ezt itt. Ki nem szarja le, hogy egy Valve nevű fos kis játékszoftver-cég túl volatilisnek tartja? Mi köze ennek a balfék-hírnek egyáltalán ahhoz, hogy sokan mások meg elfogadják? Jól meglesznek a kriptopénzek a fos Valve nélkül is. Ez kb. olyan, mint amikor a 60 éves ocsmány banya fikázza a szépségkirálynőt, mert mondjuk tevepatákat lát, amikor bikiniben megjelenik... ettől még az élet megy tovább. A metaforikus banya meg akár meg is dögölhet "szépen" az egyik sarokban :) Szép halála még lehet :)
kerge
kerge 2017. 12. 07. 22:38
Előzmény: #43  kerge
#44
hihetetlen, hogy még mindig nem lehet értelmesen tördelni ezen a fórumon...
kerge
kerge 2017. 12. 07. 22:37
Előzmény: #42  kerge
#43

27-es hszamúgy ha olvassa ezt esetleg egy bitcoin szaki/fan, a 27-es hsz-ban leírtakhoz várok kommenteket, köszi!!
27-es hsz
kerge
kerge 2017. 12. 07. 22:34
Előzmény: #41  upgrayeddAKS
#42
bikapéntek megoldja...:)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 12. 07. 22:31
#41
Úgy látom, a 16k-val nagyon megkínlódik a Bitcoin. Kell majd akár jövő hétig is várni vele, amíg ebből a szintből támasz lesz... :)

Topik gazda

Lorant001
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek