A jövőben két dolog fog a home-office ellen szólni: 1. a kormány megfelelő jogszabályok elfogadásával mederbe akarja terelni a home-office-t, pl. a munkáltatónak állnia kell az otthonról dolgozó munkavállalók közüzemi terhei egy részét, és szabályozni kívánják a munkával eltöltött órák számát is (most ui. általános a túlmunka); 2. szakmai szempontból, szerintem, a szellemi munkát végzők esetében a kreatív munkavégzéshez szükséges a kollégákkal való személyes kapcsolattartás, ami minőségileg más, mint zoom-on, vagy skype-on.
az hogy nem kell majd iroda az baromság. Ahogy kinyitottak az iskolák tavasszal, azonnal menni kellett be rengeteg munkahelyen. Ez nem fog változni, csak így tud 100%-ban figyelni a főnök, régi beidegződés ez
és az IT szektorban is tervezik a visszatérést a munkahelyre is. Nem lesz full home office, hanem jobban fogják csak engedni ezután, mondjuk 1-2 nap hetente. Mert pont az IT szektor az ahol nem kell bent lenned tényleg, és mégis, itt is vissza akarják húzni a népet a munkahelyre. Akkor más szektorban pláne mindenkinek tűz vissza az irodába
Tavaly váltottam időközben, az IT szektorban vannak lehetőségek még most a válság alatt is mondjuk most nem váltanék, jól elvagyok itt, eléggé bizonytalan manapság minden full home office év végéig biztosan, de vannak tervek már a munkahelyre visszatérésre, szóval az hogy nem kell iroda ezután, az baromság sok helyről tudom hogy már régóta bentről kell dolgozni, ez még mindig nagyobb kontrollt ad a főnököknek a Bét meg beszart 2017-hez képest, vegetálás van a kispapírokban, de még a nagyok is megszívták, lást Telekom, Mol Az OTP is csak Csányi pénze miatt maradt ideig óráig 10K felett, de megint átrázták eltolcsyék, majd leesik neki, hogy nincs változás A Richter az üdítő kivétel, az volt a nyerő papír. Persze ezt előre nem tudtam :)
OK, tehát ez még csak feltételezés. A home office-ról már tárgyaltuk, hogy nem valószínű, hogy a bp-i irodabérlésre drasztikus hatása lesz, legalábbis saját tapasztalatból én ezt szűrtem le. A parkolás most is megy, a turizmus valamikor csak visszaáll, vagy valamiféle támogatást végre már eldöntenek. A BIF-nél eddig nagyon jó akvik voltak, prémium ingatlanok vannak a portfólióban. Utólag persze igazad van, hiszen ha nem még a járvány előtt 300 felett veszek bele, hanem most, máris sokkal jobban járok. De ez van, ha nem bíznék benne, kiszállnék most is.
Nem az mutat 200ra, hanem a Budapesti ingatlanpiac...annyira telített, hogy vadászni kell majd a bérlőket...teljesen átalakul az egész, sokkal kisebb irodába költöznek át a nagyobb cégek!! Nem 1 helyről hallottam, hogy minimum 20%os csökkenést terveznek...
A H1 alapján melyik mutató árazza 200 Ft-on? Én vettem 300 felett, lehet, hogy hiba volt, de én még úgy is alulértékeltnek gondoltam a strict osztalékpolitika, folyamatos akvizíciók és finanszírozási képesség miatt.
Vagy csak nem ért 100 milliárd plusszt a cég, erre nem gondoltok? El volt szállva az árfolyam nem kicsit...200 sokkal reálisabb, 300 felett nem is értem ki vett bele...volt felfelé max 10% hely, lefelé meg vagy 40%
Jó kérdés. Először ezt hittem, a Cece miatt egy megállapodott árszintre viszik le, de ez 18-a óta megdőlt. Bux/Bumix-ből való kikerülés sem lehet már releváns. Furcsa az egész, de valami magyarázat lesz hamarosan. Bízom abban, hogy pozitív hatása lesz az árfolyamra, szóval ez valamiféle kirázás lesz.
Nagyon túladott már most is. Önmagához képest persze nagy forgalommal esik, ha az önmagát az elmúlt hónapok forgalmán értjük. De a rv számhoz képest ezek még mindig kicsi forgalmak. RSI alapján is mesterséges lenyomásnak tűnik, nem engednek egy zöld napot sem már mióta...Kétségtelen, hogy az egy szálloda szegmens most szenved, de az iroda bérbeadás és a parkolás simán hozza a bevételt. Én tartom, pedig 300 felettről vannak a papírjaim.
már januárban vettem, azóta nem volt semmi gebasz ez a Bux, Bumix kidobás tett be neki, ez egyértelmű a vírus pánikra se esett be, míg más papírok zuhantak rendesen, pont ez volt a kivétel úgyhogy hosszú távú befektető lettem, kaptam egy osztalékot, aminél persze többet esett már, de majd kiderül, megy a polcra, mivel jó a cég, tudok várni
BIF tulajdonosok topikja