"19.) A közgyűlés egyhangúlag (19.274.903 db igen szavazattal, 0 db nem szavazat és 0 db tartózkodás mellett)
felhatalmazta az Igazgatótanácsot saját részvény vásárlására. A felhatalmazás értelmében az Igazgatótanács
határozhat a Társaság által kibocsátott 100,-Ft névértékű „A” sorozatú névre szóló törzsrészvény megvásárlásáról a
Társaság által. Az egy saját részvényért kifizethető ellenérték legalacsonyabb összege 1,-Ft, azaz Egy forint, a
legmagasabb összege pedig legfeljebb az ügyletkötés időpontját megelőző 3 hónap forgalommal súlyozott tőzsdei
átlagárfolyamának 150%-a lehet. A felhatalmazás a közgyűlés napjától 2019. október 25. napjáig terjedő határozott
időtartamra szól. A felhatalmazás alapján a Társaság által megszerzett saját részvények maximális értéke az
alaptőke 25 %-áig terjedhet." Ez elég sok részvényt jelent. Ha azt nézzük, hogy az alaptőke 2,5 milliárd forint, akkor kb. 650 millió forintig mehetnek el a vásárlással. Ez jelen árfolyam mellett kb. 340 ezer részvény. Hogy ebből hogyan lesz meg a SZIT-hez szükséges közkéz, azt nem tudom.
De ez nem volt ismert, ha jól tudom: "A közgyűlés meghagyja az Igazgatótanácsnak, hogy gondoskodjon a törzsrészvényekre megállapított osztalék részvényarányos kifizetéséről a Társaság Részvénykönyvében 2018. április 20. napján nyilvántartott törzsrészvényesek részére. A törzsrészvényekre járó osztalék kifizetése 2018. május 17. napján kezdődik." Tehát, aki múlt hét pénteken tulaj volt az kap május 17-én.
"Ennek megfelelően a Társaság tulajdonában lévő saját részvények száma ezzel 4.864.000 darabról 4.464.000 darabra változott és az ügylet eredményeképpen a Társaság tulajdonában lévő saját részvények aránya 18,83%-ról 17,28%-ra csökkent."
BIF tulajdonosok topikja