Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
jacksonhole 2015. 10. 06. 10:23
Előzmény: #8219  moccarella
#8220
Hát igen, Fukuyama írta a SZU összeomlása után, hogy a történelmi haladás tulajdonképpen a végéhez ért, és a liberális demokrácia véget nem érő korszaka következik.
Pár év múlva ezt kritizálta Huntington, szerinte a politikai ideológiák harcait felváltják a vallási, kulturális, civilizációs összecsapások, a liberális demokrácia csak egyike lesz a létszervezési módoknak.
Azóta ez a vita eldőlt Huntington javára.
moccarella 2015. 10. 06. 10:07
Előzmény: #8217  szivacs
#8219
:)
Filo.

Ez a szép csavar az emberiség fejlődéstörténetében. Eljutottunk ide, és éljük a liberális demokráciát.
A PC nemes elve érvényesül, még akkor is ha ez magának a lib. demokráciának a bukását hozza el. Hát nem költői?:)))
Végül is egyszerű képlet: megmentem a szomorú szemű hiéna kölyköt aki miután megerősödik megesz vacsira.:)))

A világ perverz irányítói nagyon unatkoznak.
_pampa_ 2015. 10. 06. 07:43
Előzmény: #8217  szivacs
#8218
Nem lenne olcsóbb repülővel elvinni őket Merkelnek?
szivacs
szivacs 2015. 10. 05. 19:52
#8217
"Hidat építenének a menekülteknek a Földközi-tengerre a pihent németek

a leghumánusabb úgy lehetne az Európai Unió, ha hidat építene Szícilia és Tunézia közé. Ez sem minden: mesterséges szigeteken pihenhetnének a csónakkal érkező menekültek. 2030-ra minden készen lehet, ha ad rá pénzt az Indiegogón. " link
Tempera 2015. 10. 05. 17:23
Előzmény: #8212  ts3
#8216
Szerintem inkább csak a legújabb fejlesztéseket lehet éles (NATO) környezetben kipróbálni Szíriában. Ha de-stabilizálni akarnának nem szerelnének le Ukrajnában most.

link

The Russian military has deployed its mobile, ground-based electronic warfare system Krasukha-4 in Syria, according to footage placed on Russia's Zvezda news network.

At the beginning of the video (the 6th second), which shows a Russian-made Su-25 landing at a Syrian airfield, a characteristic set of antenna devices is visible in the background. These could be the Krasukha-4 system, Zvezda reported.

Put into service in 2013, the Krasukha-4 is a broadband multifunctional jamming station, which is based on a BAZ-6910-022 four-axle-chassis.
The system has a range of 300 kilometers and is designed to counter airborne early warning and control systems and other airborne radar arrays.
The Krasukha-4's range allows it to effectively disrupt low Earth orbit satellites and cause permanent damage to targeted radio-electronic devices. Ground-based radars are also a viable target for the Krasukha-4 system.

link

A törökországi berepülések sem véletlenek, tesztelnek.
_pampa 2015. 10. 05. 14:49
Előzmény: törölt hozzászólás
#8215
Felháborító!

NO COMMENT!
NoiruaI 2015. 10. 05. 14:45
Törölt hozzászólás
#8214
_pampa 2015. 10. 05. 14:10
Előzmény: #8211  _pampa_
#8213
"Óriásplakátokon gúnyolódnak Gyurcsányékon"

Érdekes...amikor a kétfarkúék tették ugyanezt...az nem gúnyolódásvolt?
ts3 2015. 10. 05. 09:59
Előzmény: #8210  moccarella
#8212
"a Nyugat-Európába özönlő menekültek olyan feszültségeket és megoldhatatlan konfliktusokat okoznak, amelyek a nemzetállamok kiszakadásához és végül"
Mordor is nemzetállamok kiszakadására szavaz.

Vakmajom:
"Mordor bombázás Szíriában: nem kérdés, hogy a további destabilizálás a célja, a minél nagyobb káosz, a minél több menekült érkezése Európába, hogy ezzel az általa amúgy is támogatott szélsõségek felé terelni, gyengíteni, nemzetállamokra bontani próbálja az EU-t, ami együtt olyan hatalmas gazdasági egység, hogy a gazdaságilag amúgy is gyengülõ Mordor eltörpül melle. Az egyik legfõbb gonosz a világpolitikában, public enemy No.1 - és ami miatt különösen veszélyes, hogy nem a kooperáció, a gyümölcsözõ együttmûködés terepének nézi a világot, ami ténylegesen, hiszen csak a kooperatív nemzetek, gazdasági egységek sikeresek, hanem valamiféle harcnak, ahol a másik gyarapodása az én veszteségem, ami kõkorszaki premodern világkép. Éppen azért a kompromisszumkézséget a másik fél gyengeségének érzi és csak a nyers erõbõl ért."

_pampa_ 2015. 10. 05. 08:51
Előzmény: #8210  moccarella
#8211
Aki ugyanezt írta a fórumon....le lett hordva mindennek.....
moccarella 2015. 10. 05. 08:40
Előzmény: #8209  _pampa_
#8210
Most olvasom a fácsén:)

Szétesőben a dolog. Amerikások megszakértették. Hát nem édibédik? Legalább elemzik.
Egy szeptember 15-én nyilvánosságra hozott elemzésében az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb privát hírszerző szolgálata, a Stratfor azt vetíti előre, hogy a Nyugat-Európába özönlő menekültek olyan feszültségeket és megoldhatatlan konfliktusokat okoznak, amelyek a nemzetállamok kiszakadásához és végül

az Európai Unió széteséséhez vezetnek.

link

Hmmm.
_pampa_ 2015. 10. 05. 08:22
Előzmény: #8208  _pampa_
#8209
"az uniós tagországok pedig vállalják, hogy a menekültek egy részét befogadják. Így akár félmillió embert telepíthetnek át Törökországból az EU-ba biztonságos, ellenőrzött módon."

Erről ki döntött? Ezt ki szavazta meg?
Nem az szerepel a cikkben,hogy Németországba hanem az,hogy az EU-ba!

Esetleg már az EU úgy működik,hogy amit Merkel akar,elképzel,kijelent az a hivatalos?

Megint egy elem ami a kilépés jogosságát támasztja alá!
_pampa_ 2015. 10. 05. 08:16
Előzmény: #8206  _pampa_
#8208
"A tartós munkahelyhiány, egyensúlytalanság a magyar munkaerőpiacon számos jelentős társadalmi probléma legfőbb okozója. Leginkább ezért alacsonyak a bérek más országokhoz képest, és emiatt magas tartósan a szegények, az önálló jövedelemmel nem rendelkezők, segélyre szorulók száma Magyarországon. Továbbá emiatt vállalnak sokan külföldön munkát. Ezért tartósan alulfinanszírozott nálunk a társadalombiztosítási alapok működése is. A tartósan alacsony foglalkoztatottság jelentősen csökkenti a gazdasági növekedést, a gazdasági és társadalmi fejlődés lehetőségeit. Ezért törekszik ma minden észszerűen gondolkodó ország minden eszközzel a teljes foglalkoztatás elérésére az Egyesült Államoktól Japánon át az újonnan feltörekvő gazdaságokig. Az Európai Unió 2020-as stratégiája ezért minimális célként a teljes lakosságra vetítve a 75 százalékos foglalkoztatási ráta elérését írja elő. Ezért nem dőlhetünk hátra elégedetten az Európai Unióban az elmúlt években elért, relatíve jelentős foglalkoztatásbővülés ellenére sem, és kell törekednünk minden erőnkkel a teljes foglalkoztatás, de legalábbis az EU által megcélzott 75 százalékos ráta elérésére. Minimális célként legalább annyival kellene növelni a foglalkoztatottak számát rövid távon, amennyivel növekszik a munkaerőpiacról kilépők (nyugdíjassá válók, külföldre távozók, egészségileg munkaképtelenné válók stb.) száma. Egy percig sem szabad hallgatni hamis prófétákra, félművelt politikusokra és szakértőkre, akik igyekeznek minket lebeszélni erről.
Újabban egyre többen állítják, hogy a szíriai, afganisztáni, afrikai menekültek tömeges beáramlása pótolhatja majd a negatív demográfiai trendek miatt hiányzó munkaerőt. Éppen ellenkezőleg! Amennyiben a bevándorlók nagy számban nálunk akarnának letelepedni, az pont azokon a helyeken, például az alacsonyan képzettek körében növelné meg a munkaerő-kínálatot, ahol már ma is a legnagyobb a munkahelyhiány. Ráadásul a menekültek nagy része, ha letelepedne nálunk, többségében az amúgy is nagyszámú hazai szegényhez tudna csatlakozni, és csak a már ma is jelentős forráshiányt, forrásszükségletet növelné tovább a szociális ellátások terén."
A szerző közgazdász, egyetemi docens
ts3 2015. 10. 05. 08:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#8207
"A muszlimok kivégzik az ilyen genetikai hulladékokat. "

Ilyen hozzászólással, te minek tartod magad?
_pampa_ 2015. 10. 05. 07:48
Előzmény: #8205  Bumbika
#8206
Emberhiánnyal küszködnek? Hol vannak a diplomás "menekültek"?
Miért nem állnak munkába?

"emberhiánnyal küzdenek az önkormányzatok"

"A jelentés szerint az utolsó negyedévben napi tízezer új menekdékkérővel számolnak, számol be a Bild. A német hatóságok szerint ez már akkora teher, amivel nem tudnak lépést tartani. A Bild szerint az is szóba kerül a jelentésben, hogy a most érkezők – akik között sokan vannak a fiatal férfiak – megpróbálják majd a családjukat is magukkal hozni.

Közben a német menekültügyi ellátórendszer recseg-ropog, elsősorban nem is pénz-, hanem inkább emberhiánnyal küzdenek az önkormányzatok, segélyszervezetek. Egyre erősebben hallatják hangjukat Angela Merkel kancellár párton belüli, konzervatív kritikusai is. Most már a CDU második embere, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter is arról beszélt, hogy valahogyan korlátozni kell a bevándorlók számát."
Bumbika 2015. 10. 04. 20:25
Előzmény: törölt hozzászólás
#8205
Döbbenet! :)))

Hadat üzent a "mérsékelt ellenzék" Oroszországnak.
A hadüzenethez 1 órán belül csatlakozott az Al-Nusra, a Muszlim Testvériség és az ISIS!! -is.
Biztosan semmilyen kapcsolat nincs közöttük. :D
link
Putyin bácsi most valószínüleg halálra röhögi magát.

Legalább a ténylegesen harcoló kurdok megköszönték a segítséget:
link

(azt kevesen tudják, hogy az ISIS megszületése óta támogatják a kurdokat az oroszok, municióval és élelmiszerrel)
sanka 2015. 10. 04. 18:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#8204
Meg az ártatlanokat is, lefejezik misszionárius segítőket, ennyit roluk.
sanka 2015. 10. 04. 18:35
Előzmény: #8196  exmnbs1
#8203
Menekültek szemvedései, persze van az is, viszont a tulnyomó többség gazdadági bevándoró. Amugy többen ellenzik a bevándorlást 120 ezernél.
Dr_Martens 2015. 10. 04. 18:00
Törölt hozzászólás
#8202
smallinv 2015. 10. 04. 15:40
Előzmény: #8200  exmnbs1
#8201
:), a szabolcsi és a borsodi kis falvak felzárkóztatására miért nem kérünk ?
Ja, mert arra nem adnának.
Pedig ennek a közel 7 millának/fő a feléért csodák történhetnének.
Vannak olyan családok, ha kapnának 1-3 milla segítséget, akkor a mindennapi éhezés elkerülésének a hozományaként (nem erre fordítanák az idejük jelentős részét), lehet termelnének, de minden esetre "téged" nem hátráltatnának a termelésben. Te sem a szomszéd gyerekét etetnéd, ha a sajátodnak sincs mit ennie. Írj nyugodtan ellenérveket, ha nem értesz egyett, szívesen vitázom (véleményt cserélek) bárkivel,de ne nagy általánosságban (híres focisták, kutatók, orvosok, stb.lehetnek, mert lehetnek bűnözők stb.is),fogalmazz és elgyötört gyerekek képével, stb. érvelj, mert azokkal én is tudok Magyarországról is.

Topik gazda

_pampa_
2 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek