Most ismerte el a Fidesz a rezsicsökkentés igazi arcát.
A gazdagok ,nagyfogyasztók vitték el a pénzt és kapták az igazi támogatást amit már nem bírunk kinyögni.
Minden lepel lehull a csalókról akik egy igazságtalan rendszert tartottak fenn
Én Istenről azt tapasztaltam meg, hogy ő a szeretet. Mármint egy élmény formájában. Ami elég szélsőséges volt. Aztán az van, hogy a szeretetben nincs bűn meg bűnös ember, így érzem. Olyan van talán, hogy valaki olyat tesz - mármint tett - egész életében, ami arra épül, hogy tudatosan ártson hazugsággal, fájdalommal, arra kinyilatkozva, hogy neki ez elidegeníthetetlen joga. Talán.... Bűn és bűnös ember Isten szemében olyan módon van és létezik, ami az embernél a BTK szabályozása alá esik. Nála sokkal inkább fájdalom és érthetetlenség van a másik bántása végett és, hogy miért kell így tenni.... Isten meg lehet sok mindent azért tett olyanná ami, hogy meglássa mondjuk, ki mit kezd vele egyéni szinten, mint megítélés, elfogadás, lásd mondjuk: homoszexualitás. Meg, hogy ki hova emeli esetleg önmagát abban, hogy akkor most mennyivel több ő mint a másik illetve a másik mennyire senki. Kb ilyenek vannak ezzel kapcsolatban bennem erről a dologról.....
Halgattam Németh Sándort aki mint egyházi ember bűnnek és isten szemében megbocsáthatatlan véteknek tart minden másságot.(homo,egyéb) kb a társadalmak 10-20% a. Szerintem mindenki ismertségében vannak ilyenek. Megdöbbentem mert Öket nem tudom az isten miért teremtette ilyennek és miért kell még e szenny földi lét után bűnhödniük idők végeztéig akár. Roppantul igazságtalannak tűnik még annak fényében is ha számosan közülük meg tudnának változni csak az élet számukra így elviselhetöbb. Nem hiszem az Isten,Jézus így vélekedne
Ha a szavakat kielemezzük, vannak meghatározó jelentések. Például a társadalom. Valamilyen szinten társad akarok lenni, mert előnyünk lesz belőle. Aki nem tartja be a társai alapelveit, azt ki kell közösíteni, keressen magának való társakat. Ehhez az kell, hogy a társulás vonzó legyen, örömmel csatlakozzanak. Milyen érdekes, a vallás ezen az elven működik, pedig csak egy ígéret van mögötte. Persze más is ezt használja, például a bitcoinnál az az ígéret, hogy meg fogsz gazdagodni. :-)
Ha van is szabályrendszer nem tartják be. Bizalom nélkül nem megy. Ezért van káosz. A vadnyugaton a pisztoly a zsebedben volt és tudták mi merre meddig. Most meg senki nem tart be semmilyen emberi normát mert maga a vezetés sem
Szerencsére az erő csak egy fejleszthető képesség. Nem egy szabályrendszer. Viszont a rendszered tartalmazhat olyan szabályt, hogy mikor kell agresszíven fellépned és erőt alkalmazni, vagy épp visszavonulni.
Az életben játszhatsz mások szabályai szerint, vagy a magadéi szerint. Ha a mások szabályait követed, akkor rábaszol álandóan, mert azt ők találták ki és nem te.
Minden relativizálása a baj. Ha Ő kap Én is igy legalább mindenki lop csak az nem akinek nem engedik. Ez nem társadalom ,demokrácia hanem egy káosz. Ez van most
Az egyik barátommal nemrég éppen arról elmélkedtünk, mi lenne, ha nem lenne semmi állami, nem lenne adó, mindent a piac és a tulajdonjog irányítana. Ha rámész az utamra, fizess, ha kell a közvilágítás, állíts lámpát a házad elé. Az állam szerepét átvennék a vállalkozók, biztosítók, bankok. A törvényekkel bajban lennénk, mert ha nincs egyetértés, nehezen lehetne demokratikusan betartatni.
A kettősséget éppen arra étettem, hogy én sem értek egyet azzal, hogy egyeseket kötelezően tartsunk el, jólétben. De aztán ha belegondolok, hogy a társadalom fele ugyanígy él, akkor a sportolók már nem oszt, nem szoroz. Azt azért hozzátenném, hogy 21 éves koromtól vállalkozóként működök, mindig jutalékért dolgoztam, így csak akkor kerestem jól, ha hajtottam. Senki nem kérdezte, hogy miből tartom el a családomat, mikor nem ment az üzlet.
Beszéljünk mindenről
A gazdagok ,nagyfogyasztók vitték el a pénzt és kapták az igazi támogatást amit már nem bírunk kinyögni.
Minden lepel lehull a csalókról akik egy igazságtalan rendszert tartottak fenn