De bizony PÉNZ! Ez erősíti meg! Idehaza már ennyiért sem hajlandóak dolgozni! Odakint jóval többet fizetnek! . Ebbe a versenybe Magyarország nem esélyes!
"egyébként se életszerű, hogy papírozzák a nyelvtudást, kb. szóba
elegyednek veled és képbe kerülnek, hogy mennyire tudsz kommunikálni" Egy csomó helyen kérnek nyelvvizsgát. Amiről biztosan tudom, az a felsőoktatás, ösztöndíjak. Persze ez sokszor a saját nyelvvizsgájuk, nem a miénk.. Nyilván a pincérnél, a takarítónál, utcaseprőnél, amit az átlag magyar csinál kint, ez nem elvárás...
Mit keresnek azok a a hazánkfiai külföldön? Kinek adóznak, kiknek fizetnek járulékokat? Egyrészt nem értesz egyet a kettős állampolgárságúak nemzetközi jogi helyzetével, másrészt ugyanezért egyetértesz a levél szavazás kiterjesztésével! Talán ha okosabban fogalmaznál nem kerülhetnél magdal is ellentmondásba!
hát lehet benne némi igazság... Az egyetemen, ahol tanultam volt tanárképző kar. Akárhány tanárképzőssel beszéltem, egyiknek sem volt szándékában tanári pályára lépni (tehát azért léptek be a felsőoktatásba, hogy majd elmondhassák magukról, hogy diplomások). Később UK-ban töltött éveim során azt tapasztaltam, hogy a kinti diplomások zöme érdekes módon tanári diplomával rendelkezik. Velük is beszélgettem, és egyetlen egy volt köztük, aki valaha már volt tanár, a többi sosem, és esze ágában sem volt tanárnak állni a jövőben sem. (egy "történelemtanárral" folytatott beszélgetéseim során kiderült, hogy az illetőnek fingja nem volt a történelemről)
"Nem vették el! Szavazhattak volna levélben is, az úgy sokkal könnyebb! Miért nem tették?" Azért nem tették , mert a "kormány" áltat buherált választási törvény, csak a kettős állampolgárok részére teszi lehetővé a levélszavazást. Akik külföldre kényszerültek menni dolgozni a kilátástalanságból, azok nem kapnak automatikusan állampolgárságot ám. Milyen szomorú, hogy egy ilyen okos ember mint te, nincs tisztában ezzel.
Ez igy lehetett.Arra próbáltam reflektálni hogy Hillerék minden analfabétát beengedtek a felsőoktatásba.A nyelvizsgáját meg csak nekünk lobogtatta ,az angolnak nem ,mert az csak kezébe nyomott egy seprűt..
simikém, szerintem a haverod nem beszél angolul és a vizsgát libáért vette. arrafelé nem ismert a magyar kiskapuzás, ezért a havernak valószínűleg nem mint közbenjárónak, hanem mint tolmácsnak kellett közbelépnie. egyébként se életszerű, hogy papírozzák a nyelvtudást, kb. szóba elegyednek veled és képbe kerülnek, hogy mennyire tudsz kommunikálni
Beérett Orbán ámokfutása!