Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Igen. Lehet az is, hogy mindnek van valamilyen mellékhatása, mivel nagyon gyorsan dobták össze, igazából nem tudunk semmit. De, ha már Csernobil, akkor Johnson-nál meg évekkel ezelőtt volt az azbesztos ügy....szóval mindenhol van valami...
Én veled értek egyet. Személy szerint örülök, hogy nálunk az egész család Szputnyikot kapott. Kínaiért azért nem csápoltam volna! Amerikai meg úgy sem jut nekünk halandóknak, kár várni rá szerintem. Másrészt valóban nagyon új technológia, nincs hosszabb távú tapasztalat. Az Astra sem rossz egyébként, véleményem szerint. Folyamatban a vakcinaháború, azért ekézik.
eddig nem volt semmi gondom, másnap volt kis karfájdalom, kis szívgyorsulás, apró vérnyomás növekedés, de mind elillant. hosszú távra védettségre még nem tudok nyilatkozni.
Az intenziv erosodest az elemzok dobtak be...nekik meg semmi sem draga, de igazabol vakon vannnak, eleg kis talalati arannyal. Az, hogy az egeszsegugyi dolgozok beret az EU kovid alapbol akarjak rendezni, szerintem azt jelenti, hogy qrvara ures a kassza es egy kormanyzati piramisjatek szenvedo alanyai vagyunk! Valos GDP nincs, csak gyengulo deviza hatasa miatt lehet valamit kimutatni...lehet az inflacioval is trukkozni, de 450-es gazolaj mellett mar nagyon erzi az ember, az inflacio valos hatasat. Tovabbra is az a velemenyem, hogy 2022.Q1 lesz egy masszivabb erosodes, am ha marad a koleszos brigad, akkor nagyon hamar 4XX lesz az uj 360.
Nekem ez az álláspontom. A vektor vakcinákat nem most alkalmazzák először, viszont az mRNS-t ekkora mennyiségben most vetik be először. Szóval ez egy kicsit vakrepülés most. De mindenkire rábízom, hogy maga döntsön. Nem vagyok fanatikus...
devizát, normál 1:1-et sztem nem stoppolnék soha. a hülye tőkeáttételes szarságok meg tapasztalatot igényelnek. ott magam is tanuló vagyok, mondjuk évismétlő.
Pánikról szó sincs, csak olvastam olyan elképzeléseket, hogy esetleg jöhet egy intenzív Ft erősödés. Én nem nagyon hiszek benne, inkább az itt megjelent elgondolás pártján állok. Csak figyelek és kérdezek.
magam is a bolondszámlán játszom a rövidre (nagyok a spreadek és a finanszírozás - ki van találva). pl tavaly ott azon szép hasznom volt, de megnéztem a költségeket és elájultam. a profit 1,5x-es volt a spreadek és a finanszírozás fedezése - ki van az találva. tehát bolondszámla csak rövidre és csak áru, index deviza - semmiképpen nem rv. mindig csekkolni kell a spreadeket. jó kis spreddel bíró eszközt kell csak venni. másik brokiszámla, szintén tech pozi, de egy az egyben, ott nem érdekel semmi. jól van az úgy akár forever in deviza.
Én is így gondolom. Sztem folytatni fogja a szokásos évi 1-2% romlást. Azzal kalkulálva 370-372 adódik év végére. Persze lesznek nagyobb kilengések, de az általad is mondott szinteken én is veszem...
ott érdekelt vagyok, ott a TF-em hosszú, nem igen játszik a TA elemzés, ezt vettem észre a devizában. ott a makró adatokból indulok ki. nem kell messze menni, nézzük a legegyszerűbb körülményt: ha két a változó értéke különböző módon romlik, lásd 5% (bevallott) és 1,2%, akkor az olló nyílik, ami nem hoz mást mint a huf romlást. további tényezők: államháztartás stb. 370re várom minimum. ott adok. ha lemegy 350-340 közé akkor ráveszek, igyekszem minden forgó pénzemet devizába tenni.
Backtest és ami mögötte van