Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Ahogy elnezem a real gyengulese a mai napot is erzekenyen erintette. Ugyanakkor nagyjabol 1% tovabbi gyengulessel mar a korabbi topot ostromolhatja az arfolyam. Sot mi tobb, Janos ahogy vartad ewz is eldobta magat es 2-3%-ra vagyunk a dupla aljtol. Az utobbi ot nap igy mar kozel 20% eses pbr-ben, aminek itt 6-7 kozott mar vege kell, hogy legyen. A brazil deviza nem fog a vegtelensegig gyengulni, es meg fognak erkezni a spekulativ vetelek is pbr-ben, fenekhalaszat gyanant.. Mit gondolsz, erdmes itt alavenni meg? Akar rovid tavra, gyors felpattanasra, mert ez mar igazan ajandek kategorianak tunik. Avagy irany a blogodban jelzett 6 dollar, eseg szakad 15%-ot.
Szemely szerint ezt mar irrealisnak tartom, ugyanakkor tamasz nem igazan van benne ezeken a szinteken.
Jo trader vagy, felismered es tudod hogy mikor mit erdemes csinalni. De nem mindenki tud egy Type1 vagy Type2 bear piacon tradelni. Sot, sokaknak nincs eleg tudasa, es sokkal jobban jar ha meg se probalja (nagyon konnyu rosszul beragadni!). Szoval, okos az is, aki cash-ban kivar, es eppen eleg nyereseg az, hogy ugyanannyi cash-ert ketszer annyi top minosegu reszvenyt vehet a vegen.
Az S&P500-as Ending Diagonalos elemzésed miatt, illetve az amerikai részvényekre írt negatív kilátásaid miatt, eladtam a nagyban Amerikához köthető IT részvényes befektetési alapban lévő részemet.
Bár a Google ugrásáról így már lemaradtam, de ezeket most hála neked megúszom. Valószínűleg nagyobbat szólnának, így azért egy szebb hozamot tudtam itt félretenni és nyugodtan szemlélhetem kívülről az eseményeket.
Köszönöm az ebbe fektetett munkád és időd és remélem még sokáig folytatod :).
Koszonom Janos! A szamok alapjan tenyleg jo lesz. Csak a korulmenyek ijesztettek meg. Az megint mas kerdes, hogy nem szabadna neznem a napi mozgasokat, hiszen nem egy hetre vasaroltam.
PBR-nel szerintem mas a helyzet 2 fo okbol.
1)A korrepcios bulinak vege. Most mar a parlament elnokhelyetteset is elvittek a rendorok (el tudod ezt Mo-n kepzelni??). A megtisztulas folyamatban van, most par evig ez mar nem lesz gond. Perekkel persze lesz, az sincs ingyen.
2)PBR akkor keres jobban, ha az olaj ara ALACSONY!
Mindenki a tobbi ceg karakterisztikaja miatt a forditottjat hiszi, mert ott igy is van.
De Brazilban az olaj ara FIX !
Evente egyszer emelik. Az arraes a kitermeles eso ara miatt meg no is.
Raadasul PBR kevest termel ki a brazil fogyasztashoz kepest. Szoval olcson importal, vesz a tengeri furo allomasokon masok altal kitermelt olajbol. Olcson.
A kovetkezo report valoszinuleg egy nagy meglepeteskent: nagyon jo lesz. A piac most teljesen forditva reagal a ceg valos fundamentumaira.
En 7,8rol longban ulok. Fel, de inkabb 1 evre vettem a papirt, 14-15os minimalis celarat kituzve (eleg kapzsi uzemmod mondhatni). Ugyanakkor 8,6on mar hatradoltem, es meglehetosen ijeszto ami az elmult 2-3 kereskedesi napon lezajlott. A realt latva ugyanaz a panikszeru gyengules figyelheto meg, mint nehany honapja az rubellel. Nem beszelve az olaj eseserol, valamint a vallalatot terheli oriasi tax kotelezettsegrol. Ugye nem lesz nagyobb gond??? Onmagaban az, hogy ulni kell benne nem problema. De egy margint callt illetve, ahogy a brazil allam kiszivattyuz minden egyes dollart a cegbol, majd hagyja bedolni, na ezt azert nem szeretnem vegignezni. Szerintem ehhez azert pbr tul nagy, a szamai jok, a potencial jo, de most valahogy semmi nem mutat jo iranyba. Olaj, usd, brl, scandal, dilma, taxes, 2 nap 10%... Nyugtassatok meg, hogy ez csak egy panik eredmenye.
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019