Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Davenport 2017. 02. 23. 17:33
Előzmény: #5598  Keffer
4h-on egy zászló van kialakulóban. Kb. 10.30-ra mutat a vége.
Davenport 2017. 02. 23. 17:31
Előzmény: #5598  Keffer
Te milyen áron tervezed eladni?
Keffer 2017. 02. 23. 17:13
Előzmény: #5597  Törölt felhasználó
Szigorúan sci-fi irodalom, illetve inkább fantasy, de ha SPWR elszenvedne 10,5-11,0-ig, majd d1-en produkálna egy gap-et 14,5-re, akkor az milyen brutál sziget-fordító lenne???

:D:D:D

Ennek a valószínűsége természetesen erősen konvergál a nullához.
Törölt felhasználó 2017. 02. 23. 13:57
Előzmény: #5596  Tibi0002
Vehetsz ezustot ill. platinat is, arra is vannak etf-ek ill. befektetesi alapok...
Sprotteknak van nehany alapjuk, ahol nem hataridos kontraktusok vannak hanem fizikai bullionok....arany, ezust, platina stb.stb...
es nem csak USD-ert hanem CAD-ert is tudsz naluk venni...
CAD is jo lehet kesobb mert van jo nehany nyersanyag ceg az ottani tozsden...

Persze nem kell egyik mellett sem elkotelezned magad ill. valaszthatsz tobbet is az otletek kozul...

link
link
Tibi0002 2017. 02. 23. 13:35
Előzmény: #5595  Törölt felhasználó
Kb. így néz ki a tőke eloszlása, a százalékokban lehet apró eltérés, de nem számolom ki pontosan:
23% részvény, ez tartalmazza a kevés tur és ura etf-et is.
11% gold, goldot még vennék, egészen 25%-ig, ha esne az ára.
25% usd
20-22% eur
talán 15% huf.

Végül is a 20% kitettség nem a világvége. Kösz az ötleteket, gbp-n elgondolkodom. Részvényeket inkább akkor vennék, ha már kicsit estek. A gold sanszos.
Törölt felhasználó 2017. 02. 23. 13:08
Előzmény: #5593  Tibi0002
Szia,

azt tudjuk hogy a toked 1/5 EUR-ban van...
de miben van a 4/5-e???
mert ha mondjuk USD-ban akkor nem biztos hogy USD-t kellene venned...
Mondanam, hogy vegyel torok reszvenyeket, esetleg mexikoi rv-ket az ottani piacon, vagy etf-ket,de tudjuk hogy van mar TUR etf-ed...esetleg orosz vagy brazil....
Ha csokkenteni akarod az EUR kockazatod, egy reszebol vehetsz Fontot is, amit kesobb felhasznalhatsz angol rv-ek vasarlasara, esetleg rubelt (lehet hogy veszel Sperbankot 1 nap)....

En szemely szerint adom az EUR/TRY-t ill. vasarlom a mexikoi pesot az USD-al szemben...
es mar tobb hete figyelem az EUR/GBP-t, sajnos figyelmetlenseg miatt lemaradtam a jo short beleporol,de ha lenne benne 1-2ATR-es elmozdulas felfele akkor felugranek a vonatra....

Mas, rugalmassagot es nyitottsagot ne veszitsd el...mert mindenki EUR esest var, ha a Franciaknal es mas europai valasztasok nem jol alakulnak akkor sem 100% hogy az EUR osszeomlik, mert ha a nemetek es nehany orszag benn marad es 1-2 gyengebb gazdasag kiesik akkor akar hirtelen erosodesnek is indulhat az arfolyam es mivel a tobbseg EUR esesre van berendezkedve, ezert hirtelen gyors elmozdulas EUR elmozdulas is lehet, persze ennek eselye kicsi, de nem lehet kizarni...

Persze a valasztasokig ill. amig a bizonytalansag fenn all addig en is EUR/GBP shortot nezegetem ill. EUR/TRY short poziciot menedzselem...

Mondjuk vasarolhatsz ahogy irtad aranyat vagy ezustot EUR-ert...ez is 1 megoldas

Nem kell kapkodni; gonold at vegig; azt se feledd, hogy az utobbi nehany 5-10 evben az EUR a nagyobb valsagokban eleg jol tartotta magat, kivetel ez alol az utobbi 24-30honap...
Keffer 2017. 02. 23. 12:35
Előzmény: #5593  Tibi0002
Szerintem ezzel a kettővel nagy hibát nem követsz el, mert elviekben a dodónak erősödnie kellene ez euróval szemben az általad vázolt helyzetben, ha meg a dodó esik, akkor az arany mehet fel, szóval a kettő együtt jó biztonságot nyújthat.

DE!

Én pozícióból beszélek, mert nekem gyakorlatilag a tőkém fele aranyban és ezüstben, a másik fele meg dollárban van...

:D:D:D
Tibi0002 2017. 02. 23. 12:16
Emberek, körkérdés.

Az európai választásokon euroszkeptikus pártok kerülhetnek előtérbe, mely további országok, pl. Franciaország kilépését eredményezheti. Ha ez megroggyantja az eurót, az nekem nem cool, mert a tőkém ötöde euróban áll. Eurót nem akarok chf-re váltani, mert az itteni szabályok szerint egy termékbe be kellene fektetni, de chf pénzpiaci alap itt nem elérhető.
Lehetőségek: 1. Eurót dollárra váltok. 2. Veszek euróban jegyzett gold etf-et, név szerint 4GLD etf-et.
Egyéb ötletek, gondolatok ehhez?
kozi723
kozi723 2017. 02. 22. 22:03
Előzmény: #5590  benevez
Olaj fronton valami ilyesmit várnék:
link

Nekem is volt 10 körülről, én is dobtam, sőt jóval korábban. Őszintén szólva a fent linkelt olaj mozgásból inkább a kékre mennék rá. Elég szűk sávban szórakozik hetek óta, nincs érdemi irány. Általában ha ennyire nagy a bizonytalanság és határozatlan a piac, akkor inkább kivárok és max lemaradok róla.

Szerintem ha elkezd esni, akkor 49-50 között halhat el az esés, a napos trend érintésénél már jónak tűnik. Ezt állítanám párhuzamba RIG-gel és DO-val, amikor olaj odaér, ott vásárolnék be ezekből.

Én DO-ban most jobb potenciált látok most és legkorábban 16,5 alatt venném. Az megint más kérdés, hogy ha az olaj 50-ig leesik, akkor DO nem 16,5-ön lesz, hanem kb 12-15%-kal lejjebb. Ez nagyjából egybeesik a 14,60-as korábbi aljjal. Ott viszont házat, autót, asszonyt rá, mert marha jó hozam kockázattal vehető. Beleraknék 3-4% kockázatot, felfelé pedig 18,2, aztán 19,6, aztán 21,9.

Valahogy így:
link

RIG-ről 2016/11/11-én készítettem ezt a chartot. 12,7-12,8 környékén volt korábban az ellenállása, úgy rongyolt át rajta, mint kés a vajon. Egyelőre a támasz működik, tehát akár itt fordulhat is. És szép menet jöhet vissza 16,30-ig. Erre viszont szerintem csak akkor kerül sor, ha a fenti olaj alternatívák közül a kitörés valósul meg.

Utólag felrakva az emelkedésre (2016/11/02-2016/12/09) egy fibot pontosan 50%-os korrekció zajlott le. Eurocent chartjain figyelhettél fel erre az összefüggésre, azóta én is nézem, nagyon sokszor fordul az árfolyam korrekció 50-38,2% fibo között.

link

Összességében azt hiszem várok egy kicsit az olajos cégekkel. Nem bánnám ha lenne 5-8-10% zakó, mert ott már biztos, hogy szívesebben belevennék bármelyikbe.
eurocent 2017. 02. 22. 20:37
Előzmény: #5589  kozi723
Olaj chart elég bizonytalan, ezért érdemes más rokon terméket elővenni amelyek mozgása az olaj árváltozását egyenes vagy inverz módon követik.
Ilyen az USDCAD és az USDMNX deviza pár. Szerintem mindkettő erősödésbe kezd dollárral szemben. És mivel olaj ilyenkor ellentétesen mozog ezért olaj emelkedésre lehet számítani rövidtávon, szerintem.
benevez 2017. 02. 22. 19:15
Előzmény: #5589  kozi723
RIG-gel kapcsolatban ki milyen állásonton van?

Tavaly volt vele pár köröm, de 14 körül kiszálltam.

Most lehet újra belevennék.
kozi723
kozi723 2017. 02. 22. 18:28
Előzmény: #5588  eurocent
Olajrol mi a meglatasod? Koszi!
eurocent 2017. 02. 22. 17:10
Előzmény: #5368  eurocent
EWZ 1M: link
EWZ kitört az eső csatornából, fel. Ha februárban legalább 40 szinten tud zárni, akkor az a legvalószínűbb, hogy 49-50-ig elmegy.

FSLR 1M: link
Szerintem csinál még egy aljat 11,43 alatt.
RSX úgy néz ki korrekcióba kezd. 20-ig simán leeshet. Ha a hónapot 19,6 alatt zárja nagyobb esés jöhet.

FXI 1M: link
Kína kétesélyes. Mivel a hullámszerkezet igen hármas szerkezetű, ezért
1. 2015.04 óta, vagy egy ED formálódik, le. Ebben az esetben 40,59-52 sávba lehet egy felszúrás (kisebb érték a valószínűbb), utána esés jön 28,1 alá
2. vagy amennyiben Kína mull piacban van, akkor piros csatorna felső szárához tart az árfolyam.

MXY 1M: link
Szerintem Mexico egy kisebb korrekciós emelkedés után folytathatja az esést a piros csatorna alja felé.
kozi723
kozi723 2017. 02. 22. 17:03
Előzmény: #5586  benevez
DO-t lassan lehet újra venni. Jobban tetszik mint SDRL.

SPWR-rel várok egy kis korrekciót és én is meglövöm. De lehet, hogy elfelezem FSLR-rel a befektetni való tőkét.

Az olaj megcsúszik a héten és szerintem a jövő héten is. Aljat fog és lehet tolni DO-t.
benevez 2017. 02. 22. 15:33
Ma jelentett a WLL, még nem volt időm rendesen megnézni. Sokkal vagyok benne, 10,06-os átlaggal, van 7 alattról is.

SDRL áttolta a jelentését holnapról 28-ra, valamit kavarnak, de még ha jót is, most fokozza a bizonytalanságom. Az újabb negatív kilengést kihasználnám vételre akár, ha nem ülnék így is nyakig benne 3,79 átlaggal.

SPWR-t 7,5-tel tudtam begyűjteni egy 3 kis-közepes csomaggal. Félelmetes, hogy pár napja 7 alatt volt, most 8.5-nél jár.
Davenport 2017. 02. 22. 10:20
Előzmény: #5074  pomperj
Visszatérve pomperj spwr ábrájához, miért 11-nél van a 4-es hullám vége? Miért nem mondjuk 9?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 02. 22. 07:53
Előzmény: #5583  McDee
Volt egy olyan gyanúm, hogy a GAAP a SEC-nek, stb. szól (ált.: hatóságoknak), a non GAAP meg a "piacnak". De eddig nekem fel sem tűnt, hogy a piac ennyire "hivatalosan" veszi a non GAAP-et is. Gyakorlatilag most nekem úgy tűnik, hogy amikor elemzői várakozásokról van szó, akkor a non-GAAP-re gondolnak, ami számomra meglepő. (Meg az is, hogy eddig nem tűnt fel :) nekem.) A többit, tehát hogy "matematikailag" mi a különbség a kettő között, azt megértettem az adatokból, csak nehezen dolgoztam fel, hogy a piaci szereplők a US GAAP helyett a nem sztenderdekre épülő metodikával készített beszámolókat figyelik és elemzik. Lehet, hülyeséget írok, de 1xűbbnek látom azt, hogy a US GAAP-en belül feltüntetik azt a kategóriát, ami a kettő közt a különbséget adja - de lehet, az én módszerem vezetné félre a jenkiket, és ők már ehhez szoktak hozzá :)
Így most végső soron végig a US GAAP-et használják, csak közlik azt az adatot is, amit valamiért nem tettek bele a GAAP-be a szabályozók. "Kicsit" ez hasonlít arra, mintha a Sztv. szerinti A és B eredménykimutatást is publikálnák a cégek, sőt, lehet, hogy maga az ötlet az amcsiktól jött. (Bár az A és a B között a "csoportosítás" adja az eltérést, és a végeredmény ugyanaz, de hát nem tökéletes az analógia itt sem...)
Mindenesetre nekem ez fura volt, és kösz a segítséget mindenben.
McDee 2017. 02. 22. 05:10
Előzmény: #5581  upgrayeddAKS
A GAAP szerint kell jelenteni az egységesség és összemérhetőség érdekében. A Non-GAAP leginkábbb az egyszeri tételek miatt tér el jelentősen. Ezek pl. szerkezetátalakítási költségek, leírások, akvizíció stb., melyek nincsenek közvetlen összefüggésben a cég napi operatív működésével és így annak eredményét így is megjelenít(het)ik tájékoztató értékként.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 02. 21. 23:10
Előzmény: #5580  McDee
THX
(De vak vagyok :) azaz twitteresen: de vak vok...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 02. 21. 23:08
Előzmény: #5576  McDee
A 730 vagy hány milliós egyszeri tételt valószínűleg előre látták az elemzők, legfeljebb nem tudták, hogy most fogják leírni, vagy később. Ami még érdekes számomra:

link

ennek a 16. oldalán a Non-US GAAP EPS már pozitív... akkor az elemzők is ezzel számoltak, vagy nem? :)

(Nekem meg HF megnézni, mi a cégeknél az USÁ-ban a gyakorlat. Azt nem értem, miért tüntetik fel a non-US GAAP és a US GAAP eredményeket. Az első a cég saját számviteli politikájában lefektetett elvek használata mellett jön ki, a második meg a "standard" US GAAP szerint? A non-US GAAP szimplán ignorálja az éves 818 milliós kiadást...)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek