Valóban részvény nélkül, tegnap én megváltam a részvényektől. De nekem sok a mínusz a számokban! 2023!2024re! A számok és a szöveges várakozás az vegyes képet fest, még mindig csak vízió.
Erős árbevétel-növekedés (+9%) – 398 milliárd forint, főként a kiskereskedelmi üzletág (+20%) és a mobilitási szolgáltatások (+36%) bővülése miatt. Eladott járművek száma nőtt (+7,7%) – 48.386 darabra. Stabil EBITDA (+2%) – 20,2 milliárd forint, a mobilitási szolgáltatások erős teljesítménye miatt. Regionális terjeszkedés és akvizíciók – A cseh Stratos Auto és MILAN KRÁL GROUP felvásárlása erősíti a piaci jelenlétet. Diverzifikáció és növekedési stratégia – A külföldi bevételek már 60%-ot tesznek ki, ami csökkentheti a magyar piaci kitettséget.⚠️ Negatívumok és kockázatok:❌ EPS (egy részvényre jutó eredmény) -40% – 12,8 forintra csökkent. Nettó eredmény -29% – 6,98 milliárd forint. Adózás előtti eredmény -24% – Gyengült a profitabilitás, főként az árfolyamveszteségek miatt. Működési eredmény (EBIT) -6% – Költségnövekedés és alacsonyabb árrések miatt. Magasabb pénzügyi veszteségek – A forint árfolyamvesztesége és az emelkedő költségek negatív hatása. Járműkereskedelmi piac kihívásai – Az EU-s CO2-kvóták szigorítása és a kínai márkák előretörése nyomást gyakorolhat az iparágra.
A 2024 Q4 árfolyamszürt eredmény 3,4 mrd Ft lett. Idénre a felfutó értékesítés miatt javuló marzsokat várok. Elörejelzésem: àrbevétel: 450 mrd EBITDA: 26 mrd adózás elötti eredmény: 16,5 mrd
Feel, elolvastam, ami szoveg szintjen tetszett. Majd a szamokat megneztem 2023/2024 es sz EBITDAn kivul egyiktol sem lettem elragadtatva. Emiatt nem latok benne tovabbi emelkedest, sot reszemrol 150 hez kozel lenne erdekes csak. De meglatjuk.
AutoWallis Nyrt+topic