Igen, így van. A 4IG-nek lassan akkora az adóssága, mint az államadósság, mégis tolják tovább, kell neki pár év, mire egyenesbe kerül. Nettó adósság EBITDA x 4,9? Nem kevés... Az OPUS is idénre , még inkább jövőre állt/áll egyenesbe, a rengeteg akvizíció mostanra érett be.
Sanyibá nem baszott ki a néppel. Ja azt mondta, hogy az OTP többet ér, mint 10K, akkor beállt és vett. A kopasz a 4ig-ben picsog, hogy dupláját éri a papírja, de nem veszi. Autowallisban Ormosy vernyákol, hogy 300 felett kellene lennie, de 110Ft-on sem vesz egy darabot sem. Szájkaratés lófaszjóskák Sanyibához képest.
Igen, valóban nem szálltam be pontosan azok miatt amit írtam. Voltam régen Appenninn tulaj, de hosszú benne ülés után komoly vesztességgel szálltam ki. Tőlem 1000 is lehet az árfolyam, az én bizalmam örökre elveszett. Ha olyan szuper cég lenne, akkor nem esett volna 1100-ról 150-re az árfolyam. Elismerem, hogy mesterségesen akkármeddig felhúzhatják az árfolyamot, de aztán jöhet megint a több évig tartó kijózanodás.
nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki nyer. ha nincs otp-m de megy az otp, akkor sem picsogok. itt a gond maga a cégvezetés, ahogy az opusban is vagy a 4ig-ben is. utobbiban még ülök, de látom ott is a szarkeverést. valahogy a richternél meg az otp-nél sosem merül fel, hogy szart kevernek. a ner-es papíroknál mindig ott van a kisördög, hogy átbaszás lesz a vége.
Nekem is ez, azért szálltam ki 380-on. egy körre tökéletes volt, de ha lesz is ebből osztalék, az mikor? Másfél év múlva? Egyébként a 40% az majdnem 50 :)
Hihetetlen, hogy sok embert mennyire megvisel, ha nincs részvényük, és netalán emelkedik. Appeninn és opus részvényesektől aki sajnálja az nem normális.
Tudom, hogy nem leszek népszerű és elismerem, hogy két nap alatt 40%-ot keresni nem rossz pénz, de ezt a SZIT-es dolgot évekkel ezelőtt az App már eljátszotta egyszer, aztán nem lett belőle semmi. Az osztalék pedig kétesélyes, vagy van vagy nincs. Ha eltüntetik a cégből a nyereséget hiába SZIT-es a cég, nem lesz osztalék. Nekem megint az az érzésem, hogy valakik rárepültek a hírre, mesterségesen felturbózzák az árfolyamot és ha eltűnnek, marad a lecsorgás.
ha lesz SZIT, akkor nem feltétlen. mert akkor mandatory az oszti. persze még így is ellophatják belőle a pénzt. ha mégsem, akkor jobb opció, mint az opus.
Appeninn real