Nincs mit. En is vettem meg maradekbol. Szerintem lesznek jobb kamatok addig, de nekem ez most jo, elfogadhato. Kb ez ez a legrosszabb kamatom most, spread 0.3%
2011-ben íródott, de újra aktuális. http://www.zsiday.hu/blog/biztons%C3%A1gban-vannak-e-p%C3%A9nz%C3%BCnk "És végül a horrorszcenárió: államcsőd, forintösszeomlás. Ebben az
esetben a forint-euró (vagy bármi ami akkor lesz) árfolyam felrobban,
valószínűleg valahová 500 és 1000 közé. Mivel államcsődök esetén is
jellemző, hogy a csődbe ment állam valamennyit kifizet az eredeti
követelésből (jellemzően a névérték 30-60%-át), így ha ma pl. veszünk
egy hazai 1000 euró névértékű állampapírt 800 euróért 300-as EURHUF
árfolyam mellett (=240 000 Ft), akkor a csőd után mondjuk kapunk 400
eurót, de akkor a devizaárfolyam jóval feljebb lesz, tehát forintban
mérve még valószínűleg így is pozitív hozamunk lesz (pl ha visszakapunk
400 eurót a fenti követelésünkért, és 700 lesz az EURHUF árfolyam, akkor
280 000 Ft-ot kapunk, ez mondjuk 3-éves távon éves 5% hozam (plusz a
kamatok amiket időközben kaptunk).
Összességében tehát egyik esetben sem járunk rosszabbul, mint
diszkontkincstárjegyekkel vagy bankbetéttel, és a legvalószínűbb
forgatókönyvekben jobban fogunk járni."
Szerintem a 231018-as DKJ se rossz most. "Én kivezettem volna az összes árstoppot." A többinek nincs érdemi hatása a költségvetésre. A rezsicsökkentés (maradéka) a nagy tétel még...
Kifutott egy nagyobb allampapir csomagom tegnap, jovoheten megint egy. Varom az uj inflacio kovetoket, mar nincs messze. Tegnap nem kaptam 05.17et 13.6%ra, ma mar nem probalkozom, ha lesz januartol 15-16%os, azzal is jobban jarok. Az 1honap kb. Lehet veszek 1, 1.5havi DKJt addig
Valami olyasmi történik, mint amikor túl nagy igénybevételnek van kitéve egy szövetdarab. Kopik az anyag, nő a szövetszálak között a hézag, kiszakad és amikor a lyuk már túl nagy lesz, akkor teljesen ketté szakad az anyag.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.