Bírom az ilyen egybevágó technikai elemzéseket! link
Én egyébként inkább a Profitline elemzését fogadom el. Az Equitasnál nagyon belemagyarázottnak tartom a fej-váll alakzatot. A le iránynál én inkább a fordított zászlótól féltem, ebből napi szinten már kijött, a hetiben még benne van. A napi szinten erősen szűkülő Bollinger valóban nagyobb elmozdulást sejtet. Az irányhoz még annyit, hogy a Trendlines chartján és az Equitas heti grafikonján is látható, hogy 11800-nál erős támasz van, ez egyébként a 61,8-as fibo szint, ami szintén ideális korrekciós szint, ráadásul e fölött épített egy nagyon szép bázist.
Rövid időn belül kiderül...
Tényleg eltűntek a kisbüfik a Nyomdából. Ezt a beírások "sűrűsége" is mutatja. Pedig a múlt héten is megjelent egy kedvező értékelés (ha már tényleg nem figyeli senki a Nyomdával kapcsolatos híreket, és nem linkeli be senki, akkor utólag megteszem - nekem is csak most lett rá időm:link
Mást most nem is tudok írni (az időhiány miatt).
Azért rögzítsük, hogy a héten megjelent hírek változatlanul azt támasztják alá, hogy a Nyomda fundásan változatlanul nagyon jó, a várható akvizíció(k), pedig még nagyobbat dobhat(nak) ezen. (Belinkelem az újabb megrendelések egy másik változatát, ill. az akvizíció(k)ról szóló írást: linklink )
Az újabb megrendeléseknél sem azok összegszerűsége a lényeg, hanem az, hogy a Nyomdának nk-i viszonylatban is egyre jobb a híre, egyre több jó referencia munkája van (lesz). Az akvizíció(k) pedig újabb növekedési potenciált jelent(enek), és még jobban erősíti(k) a Nyomda hírét, versenyképességét.
Az egyetlen gond is "változatlanul" fennáll: az illikviditás. Sőt: az év eleji pánikban még több kisbüfi szállt ki a Nyomdából (nem véletlen, hogy vevői oldal hiányában néhány db-os "tételekkel" is le lehetett nyomni az árfolyamát). A pánik elültével azonban a Nyomda árfolyama is rendeződni fog, ha pedig újabb jó hírek jönnek (jó gyj., további megrendelések, pláne a várt akvizíció(k)), akkor jelentős megugrás is várható. Szerintem a jelenlegi fair értéke az év végi záróár környékén van, ezt módosíthatják a jó vagy rossz hírek (felfelé az említettek, lefelé pl. egy kevésbé jó gyj., vagy folytatódó pánik). Mindenesetre 12000Ft környékén mindenképpen vásárolni érdemes!
Ha pedig már újra írtam, akkor utólag röviden válaszolok Merenyi1 utolsó válaszára is:"már csak azért sem hagyhatom abba, mert nagy a bukó". Ha lett volna időm, akkor is azt válaszoltam volna, amit most, hogy ebből szokott lenni a MÉG NAGYOBB BUKÓ -- amit azóta -gondolom- megtapasztaltál. Az is alaptétel a tőzsdén, hogy "Nyerni lehet, de visszanyerni nem!" Ha több időm lesz, akkor lehet, hogy leírom a magyarázatát is.
Üdvözlettel:
Állami Nyomda