Üdvözlöm a nyomdásokat, én is beszálltam bízván a papirban, közép vagy hosszabb távon, de sajnos itt is azt látom , hogy többen csak napon belül szeretnének hasznot realizálni és ha nem jön be, viszaadják.
Én továbbra is jó cégnek tartom a nyomdát, még úgy is, hogy most az árfolyama lent van. Persze ez akár előnyös is lehet, aki most akarna beszálni. Nekem sajnos még 14xx -röl van egy nagyobb tétel. De ha van éppen szabad forrás, akkor folyamatosan veszek, hogy leátlagoljam. Eladni csak jópár év múlva szándékozom. A cég kivezetése a tőzsdéről, persze áthúzhatja a számításaimat, de bízom benne, hogy ez nem fog bekövetkezni.
:) Sajnos, mivel még mindig nem tudok shortolni, tényleg nem tudom kihasználni a medve lényegét. Viszont annyira volatilis a piac, hogy bőven voltak hatalmas emelkedések, amikbe minimális rizikóval lehetett nagyot akasztani.
Az otival párszor jól spekuláltam (2500-3500), egyszer pedig kva nagy mázlim volt.
Klasszikus 0 elütéssel véletlenül 1 nap alatt dupláztam pár hete :))) Az félelmetes volt :)
Nekem a nyomda az igazi tanulópénz, persze csak humet után :)
Nekem csak azért van kicsit negatív érzésem a nyomdával kapcsolatban, mert életem első és valszeg utolsó, befektetésként kezelt papírja.
ujoncnak igaza van!
mondom én is, aki a kistarcsai angiológián fekszek több, mint 1 hete.
Ma végre elfelejthetem az ágytálat :)
Az rendbe van hogy a PF forgatókönyve rövid távon 35-40%-ot jelent, de azt aki 1xxx-ről benne ül (nekem is van innen egy jelentős tétel) egyéltalán nem vígasztalaja majd.
Az egészség vs pénz megjegyzéseiteket meg kicsit naínak értékelem. Mondok egy meglepőt: pénz kell mindenhez, az egészséghez is!
Nem igazán értem ezt a negatív hangulatot! Ha a Portfólió forgatókönyve valósulna meg, akkor rövid távon 35-40%-os árfolyam emelkedés várható (ill. ennyivel drágább lenne az ajánlat a tegnapi záróárhoz képest), miközben a többi részvény továbbra is nagyokat zúghat. Ha pedig nem ez a forgkönyv valósul meg, akkor hosszútávon valóban jó a Nyomda, DE rövidtávon a többi részvénnyel együtt ez is eshet még (remélhetőleg már nem sokat). Ergo, rövid távra mindenképpen pozitív a Portfólió fkönyve, bukni csak azok buknának, akik korábban jóval magasabb áron vásároltak a Nyomdából (ha ez bárkit is megnyugtat, a pakkom egy részét én is tavaly vettem, jóval magasabb áron, úgyhogy nem a pálya széléről okoskodom). Egyébként pedig ujonc írta meg a frankót! (Nem az előző, hanem a tegnap délelőtti beírása.) Nem is értem, danikacska, h mivel kompenzáltad a Nyomda esését, miközben minden részvény bezúgott, sok rv még a Nyomdánál is nagyobbat. (egyedül a shortolással lehetett kompenzálni, de sztem Te nem shortoltál).
Visszatérve ujonc legbölcsebb mondatához, higgyétek el: a pénzt vissza lehet szerezni, de ha az egészséged elveszíted, azt már nem nagyon!
Én azt hiszem, ha egy bizonyos százalékot szerez a fő tulajdonos;-ok (90%?) akkor kiszoríthat minket. Eladod annyiért amennyit kínál vagy mész a bíróságra és amennyit Ők ítélnek annyit kapsz. Ha ezután sem adod érvénytelenítik a részvényeidet oszt csá. Nem vagyok benne biztos, hogy amit írtam így is van, de sacc per kb.
És ha mégis kivezetnék akkor mi van (a buktákat leszámítva)? Ha nekem nem megfelelő az aza ár amit ajánlanak és maradok tulaj akkor hogyan tovább? Hogyan adhatom el a későbbiekben a részem? Erről van valakinek infója?
Állami Nyomda