A BUX kosárba kerülés az tkp. egy automatizmus alapján történik, ha x időn (fél év, egy év, most nem tudom) keresztül benne van az első 20 legforgalmasabb részvényben, és megvan a megfelelő közkézhányad, akkor bekerülhet az adott papír. Nem néztem most részletes statisztikát, de olyan szépen pörgették az utóbbi egy évben, hogy nem ritkán azt láttuk a 4 nagy után egyből az AKKO jön forgalomban. A súlya mondjuk még nem túl nagy (0,32%), szóval nagyon pedáns index-követő alapnak kell lennie, aki emiatt vásárol. :) de kétségtelen, hogy vonzóbbá teszi a papírt. Egyébként ugyanekkora a súlya az Appeninnek, a CIG-et, Pannergyt és Wabererst meg szépen előzi.
Igen: egy elvi út, hogy nem himi-humi cég akar lenni. Gondolom.De én (sem) ugye nem ezektől vártam eddig sem a csodát. Hogy Prémium, SZIT, FÜGE.....ezek szépek, meg racionális lépések, de nem ez hozza el a bummot, na.....
Sajna erre sem lesz időm kibogarászni, majd ismerősömre hagyatkozom, most amugy sem aktuális nekem az Akko, de asszondom, adjatok hálát, hogy csökkent a saját tőke, ha így van. Az okát tudja miért aki figyelt és érti.....a kissé keserédes FÜGE hétfő után ezek viszont már komoly fundás fejlemények és számvitelileg is logikusan haladnak amit itt hónapok óta rágtunk, ha lesz egy kis nyugalmam átfutom az Akko félévest, de egy Peti84-féle összefoglalót megköszönök az emailemre, ha számíthatok Rád Peti, ha nem így jártam.:))))
Tényleg Gratula Nektek! Hogyhogy hamarabb lett BUX-kosár tag, mint prémium (sorry esélytelen hogy belevessem magam, hogy is van ez, el vagyok havazva), de ez tudjátok mit jelent? A passzív benchmark-követő befektetési alapkezelők alapjai KÖTELEZŐEN automatikusan vásárlók lesznek a jövőben itt ám, hogy a BUX-súlyozást tartsák az adott alapok befektetési politikája alapján (pl. indexkövető alapok). Ez viszont óriási jelentőségű hír!!!! Köszönjétek meg a károgóknak is! Ha valaki tudja a jogi okát röviden hogy lett BUX-kosár tag ez a kedves Akko, megköszönöm ha tömören vázolja....Köszi.
Akko Invest