Bár mi is lehet, Én nem tudom. Bár a türelmetlenebbeknek itt már megéri adni, akik múlt 7en, 400 környékén vették, pár napra a 8-9% az idei évben szerintem tökéletes.
Ezt gondold át mégegszer, szerintem nálad van némi zavar a saját tőke értelmezésében, ezt érzékeltem már akkor is, amikor hetekkel ezelőtt a tőkeemelésről volt szó. Még egyszer: ha egy cég hitelből jószágot vásárol, akkor az eszköz oldal a jószág értékével nő, a forrás oldal pedig a hitelével ugyan olyan mértékben. A két oldal ezzel egálban van, a saját tőke nem változik! Ami változik, az a saját tőke/idegen tőke aránya, de a saját tőke abszolút értéke nem!
Kicsit elkavarodtunk akkor vagy elbeszéltünk egymás mellett ezért nem értettük egymást. Te a mérlegfőösszeget keverted a Saját Tőkével. A Mérlegfőösszeg valóban a hitel illetve a jószág összegével nő (egyik az egyik oldalt, másik a másik oldalt növeli), de pont mivel a hitel összegével nő a mérlegfőösszeg (Eszközök=Források) ezért hogy egalban legyen a két oldal (aktívák vs. passzívák) a Saját tőke értelemszerűen lecsökken a Forrás oldalon. Saját tőke emiatt is más néven Nettó Eszközérték (Kötelezettségekkel csökkentett Eszköz oldal).
Akko Invest