Végül is lett köze az Akko-nak a Wing-hez, mert tőlük vette meg a NEO Property-t.A saját részvény tranzakciókon nyert, mert jutányos áron jutott a cégeiért cserébe Akko-részvényekhez. Szerintem nagyjából esélytelen, hogy több millió papírt csak a kisbüfik felszívnának magasabb áron, mint ahogy megvette (ami talán 220 ft volt, Veres meg gondolom ennél még 20-30%-kal többért vette meg tőle), ez látszik is abból, hogy a tavalyi évben is milyen könnyen elestek a minitámaszok sorban. Szvsz inkább az érdeklődés fenntartására vannak ezek a tranzakciók. Egyéb esetben nyilván nincs értelme ezeknek szerintem sem.
A Wing egyébként az eredeti tőkeemelési keretbe se fért volna bele (talán 200 mrd volt a saját tőkéje korábban), ezért valószínűleg eleve se azt szánták ide. Az 50 mrd-os saját tőkekeretbe legfeljebb a Wing egy része kerülhetett volna, pl. néhány pláza, vagy hasonlók, hogy a Wing kamatterheit csökkentsék. A B+N jobb lehetőség, a tőkéjéhez viszonyítva sokkal jobb a profitja, ezért ha tényleg bejönne, a fair értékéből adódóan is nagy sztori lenne (és a 90%-nyi irányítás a kezükben maradna), ha még pump and dumpolnak, akkor meg még nagyobb.
Törölt felhasználó2023. 03. 22. 13:59
Nekem valami nagyon sántít ezekben az Ádámosi bizniszekben. Van egy olyan érzésem, hogy csak ezeket a saját cégeket használják arra, hogy különböző tranzakciókat “elrejtsenek”. Anno megjelent a Wing-es háttér, egyből azt hittük hogy jön a Wing, nem lett belőle semmi. Most ez a b+n…. Közben meg az elmúlt években olyan cégek tulajdonrészeit adják-veszik folyamatosan Akko-n keresztül, ami mind saját cég de aztán meg is áll a történet, sohasem történik semmi. Nem tudom mi értelme van ezért tőzsdei cégben lenni, de hogy valamiért megéri az biztos.
Akko fórum