Gyakorold az értő olvasást inkább! Az Akko részvényesi köre pont nem a napizókból kerül ki - 80-90%-a legalábbis biztosan. Az, hogy te meg Foxtrader kollegád milyen áron veszi meg a kb. 10 db részvényét nem igazán releváns az árfolyam szempontjából.
Ne felejtsd el a 2,5 éve tartó árfolyam karbantartást és a prémium kategóriához szükséges forgalom generálást - ez mindkettő komoly költséggel járhatott...
Talán Veresnek is érdeke lehet az árfolyam felhúzása. Ha 400 körül értékesíti a papírjait a piacra (ami a gyakorlatban nem 400-as átlaggal teljesülne, mert jelenleg nincs valódi vevő, inkább 3xx átlaggal), de tegyük fel, hogy 400-as átlaggal kiszáll, kb. 200-on kaphatta OTC-n a 10 millió darabját, akkor összesen 2 mrd-ot nyer rajta (vagy valójában inkább kevesebbet), ami nem nagy pénz az ő szempontjából, ha a Wing-gel évente elér 20 mrd profitot.
Talán Veresnek is érdeke lehet az árfolyam felhúzása. Ha 400 körül értékesíti a papírjait a piacra (ami a gyakorlatban nem 400-as átlaggal teljesülne, mert jelenleg nincs valódi vevő, inkább 3xx átlaggal), de tegyük fel, hogy 400-as átlaggal kiszáll, kb. 200-on kaphatta OTC-n a 10 millió darabját, akkor összesen 2 mrd-ot nyer rajta (vagy valójában inkább kevesebbet), ami nem nagy pénz az ő szempontjából, ha a Wing-gel évente elér 20 mrd profitot.
Az Akko jelenlegi szerkezete szerintem nem több, kisebb értékű cég befogadására alkalmas. Lehetne persze, de AGY eddigi működése alapján inkább egy nagyobb cég fog bejönni ide, komoly apporttal, 4-5x-ös árfolyam felhúzással, amiből minden eddigi résztvevő elegánsan és jól megfizetve ki tud lépni időben. Mindig AGY van a célkeresztben, pedig rajta kívül van még több "segítő" is, akiket szintén rendezni kell majd, ha eljön az idő. AGY befolyása az Akko-ban 50% fölött van - ennyi rv van legalábbis a biztosan hozzá köthető cégek kezében. 75-80% pedig kb. 15-20 kézben van, szóval a klasszikus értelemben vett közkéz elég alacsony. Summa summarum szerintem nem lesz itt színes portfólió - azzal csak a sok munka van :)
Hát ha egy-két Wing-leányt betesznek (nem tudom, hogy Veresnek a winges cuccain kívül van-e más ingatlanbiznisze, ha nincs, akkor kizárásos alapon a Winget darabolják), akkor ez az arány csak rosszabb lehet (tekintve, hogy az egész holdingnál 1:3 az arány, ha jól tudom, tehát ennyi lenne az átlag), bár lehet, hogy valami hitelkonstrukcióval operálnak, mert nem hiszem, hogy a kötvénytartozást át lehetne ruházni. Persze ha elég jó jövedelmezőségű Wing-leányokat tennének be, akkor lényegesen javulhat a helyzet, de Veresnek talán kevésbé érné meg a jövedelmezőbb leányait behozni.
SZVSZ már így is azok. Írtam korábban hogy az 1:1-es hitel arány nálam már nem játszik. De valami mesének kell majd lenni, mert az árfolyam nagyon be van dögölve. (Bár ez tulajdonosi szemmel nem feltétlen baj, hiszen az egyik lényeg a felvehető hitel volt, eddig legalább is nagyon úgy tűnik.)
Ebben az esetben vsz valószínűleg könnyen össze tudnak szedni néhány leányvállalatot, ami kitölti az 50 yardos keretet, azt nagyjából korrekten felértékelik (vagy legalábbis annak a felső határán, esetleg enyhén túlértékelve). Aztán jobb esetben felhúzzák az árfolyamot a mostani másfélszeresére, hogy ki tudják tolni a 420 körül kapott csomagjuk egy részét. Rosszabb esetben nem törődnek a részvényeik nagyobb részének átlagával, és az akciósan Ádámositól megvett papírjaikat adják el kb. 100%-os haszonnal.
És olyan is előfordulhat szerinted, hogy akármilyen apportot leírva/leértékelve hoznának be? Mert ha nem, akkor gyakorlatilag kizárható, hogy a Winget hoznák be.
Miről hablatyolsz, sosem állítottam olyat h full tőkével érdemes beszállni bármibe is? Amit te mondasz az nem tőlem származik. Abból indulj már ki h információ hátrányban vagy az Akko esetén a főrészvényesekhez képest akiknek a kérdéseire bármikor válaszol a menedzsment mert már sok közös bulijuk volt, Appeninn többek között, itt a mezei közembernek semmi info nem jár, a lapok le vannak osztva. Az információ hiány miatt hátrányból indul a többség, a tukhez ezzel számolni kell!
Jó, hogy még nem válaszolt senki, mert az 1. kérdésem (hogy a saját tőke-jegyzett tőke arányt tartani fogják-e) nem igazán lényeges, valószínűleg eltérhetnek ettől, a többi kérdésre viszont szívesen várom a lehetséges válaszokat.
Akko fórum