A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
Ez az egész Botka esélyeinek csökkentéséről szól a jövő évi választáson. Az viszont érdekes, hogy ugyanilyen okból (az kormánypárti jelölt esélyeinek csökkentése, tisztességtelen kamány) a Momentumot meg meg akarták büntetni... Pesze, az ügyészség nem politizál...
Továbbra sem a csoportot büntetik! Ellenben a csoport tagjai által elkövetett szabálysértést igen. Így a kérdés nem ez hanem az, hogy kit büntetnek? . Azt aki szabályt sért? Vagy a hajléktalant?
"A büntetőjog professzora szerint kamuindokokkal ítélték el Botka embereit ...Egy neves büntetőjogász ugyanakkor a bírósághoz is eljuttatott szakvéleményében azt állította, már a vádirat is jogtalan volt, mert a vádlottak a terhükre rótt bűncselekményeket több - a büntetőjogi felelősségüket egyenként is kizáró - okból sem követték el..." https://b1.blog.hu/2018/10/15/kamuindokokkal_iteltek_el_botka_embereit
Olyan, mintha pampa azzal védekezne, hogy ha üldözik a barna bőrszínt, hogy az nem a romák ellen van, hiszen a túlszolizottakat is súlytja... Túl azon, hogy ez egy jellemzően Fideszes arrogáns, cinikus védekezés, még jókora ökörség is, mert az egyik saját döntéséből olyan, a másik meg nem tehet róla. (pampa alszik az utcán vs. hajéktalan teszi ezt esetében is: pampa saját döntése, a hajléktalannál ez egy tartósan fenálló szomorú állapot, amit nyilvánvalóan nem tud azonnal megváltoztatni).
Büntetnek egy halmazt, amelybe a hajléktalanok 100%-a beletartozik. Tehát valóban nem a hajléktalanságot büntetik, hanem a közterületen való életvitelszerű tartózkodást, amely csoportba az összes hajléktalan beletartozik.
Ha kitiltjuk az utcáról a kerekesszékeket, akkor én egészségesen sem közlekedhetek kerekesszékben. Tehát nem sérül a jogegyenlőség, hiszen rájuk és rám is ugyanaz a törvény vonatkozik.
Az már a rendőrök dolga! De ebből is látszik, hogy a törvényhozásban résztvevők nem a precizitásra, hanem a rombolásra összpontosítottak! :)) ilyen az amikor a törvényhozásban dilettánsokat alkalmaznak, aminek a levét a szerencsétlenek isszák meg!
Maci ! Elolvastam! Abban az szerepel, hogy a közterületen ÉLETVITEL szerint tartózkodókat büntetik ! Nekem VAN lakcímes lakcímkártyám. Amennyiben kiköltözöm egy aluljáróba engem is megbüntetnek! Pedig nem vagyok HAJLÉKTALAN, tudom igazolni! . Akkor most a hajléktalanságot büntetik?
#RE:7160 - Most azt akarod mondani, hogy a törvény nem ér semmit, mert neked úgy tetszik, hogy ne érjen semmit?Gondolom feltételezed, hogy csak kivételes emberek értenek a törvények megértéséhez? Nem gondolod, hogy már napok óta értelmezik egyesek és eléggé túl van már tárgyalva? Persze, ha vannak akik nem akarják megérteni, azoknak ezerszer is felesleges idézgetni a hivatalos törvényi állást. Azt kell gondolom már, hogy nem csak neked egyértelmű a törvény értelmetlen értelmezése.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link