Tökéletesen leírtad. Sőt van a meat-in-meat technológia, amikor kieső húsokat fecskendeznek ugyanezekkel a többtűs pácoló gépekkel a sonkába, hogy fel tudjanak mindent használni. Azért az új Élelmiszer Könyv szerint nagyon szar termékeket nem lehet sonkának nevezni mostmár. Így jönnek az uzsonna feltét, meg sonkás szelet, meg, reggeliző szelet fantázia nevek. Gyanakodni kell ha egy virslit nem virslinek hanem rudacskának neveznek. Egyébként pl ha egy kg sertés lapocka nyersen kb. 1200 Ft/kg, akkor hogy a picsbe tudják a kötözött lapockát 999-rt vagy olcsóbban adni. Gondolkodni kellene.
Azért mert sózód a húst attól még az nem lesz moslék.Ha nem lennének ilyen eljárások nagy tételben nem is lehetne előállitani semmit.Elöbb megromlana mint eladnák.
Mint szakavatott mondhatom, hogy mostantól, ha valamit párizsinak hívnak, az nem annyira lehet rossz.Viszont ha ilyeneket olvastok, hogy Füstlízer, az csak a hústartalom kikerülése. 2000 Ft-os párizsi, hát már majdnem ott vagyunk.
A legtöbb "virsli" és "párizsi" vagy élelmiszerszemét vagy veszélyes hulladék.
A legjobb teszt a macska: kóstoltassátok meg vele, ha megeszi az első falatot és még kér belőle, akkor esetleg érdemes megkóstolni, de ha nem, akkor a legjobb helye a kukában van, nem a gyermekeid hasában.
Viszonylag ehető virsliket szilveszter előtt lehet kapni, de akkor is csak a kis része az.
Eltűnhetnek virslik és párizsik a magyar üzletekből
Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása, és ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.
A Magyar élelmiszerkönyv módosítása szerint augusztus elsejétől már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba. Az intézkedés hatására egyesek a receptúrát, míg mások a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók - olvasható az inforadio.hu-n.
link
Semmi titok nincs acég körül,a cikk pontosan leírja,hogy a teljesítésig tartja és szállítani kell a lejáratkor.Az árúpiac egy külön történet,az az igazi nagyok játéka.Ez megy az olaj és gáz esetében is,csak ott nem mindíg kerül a taljas mennyiség a lejáratkor fizikai szállításra.A tankerekben azért nem kevés anyag mozog a vizeken,csak a beárazása történik nagyrészt a tőzsdén.
Megmondták nagyjaink már régen,hogy a következő stratégiai cikk az élelmiszer lehet.Most a cukor van napirenden.Norbika a haját tépheti.
500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi.