Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Levezetnéd mennyit buktam? Egyébként 26%-ot,amit a 4ig duplán visszahozott,de amikor ez aktuális volt,be is írtam mindkét topikba(PAJTÁS). Most elég jól állok!
Pomperj, ma mennyit nyertél már a lebeszélő dumáddal? :) Jó vagy benne az tény :) Páran már megfogdosnának az is tény :) Ügyesen kereskedsz, aki pedig bedől neked egy idióta :)
Te magad vagy a penzed legnagyobb ellensege? Miutan oriasat buktal OPI-ban, Latom gyorsaan atjottel ide is, persze tul keson, es itt is bukni akarsz egy jo nagyot? Pajtas, nem velem tolsz ki.
A számolás teljesen adekvát. De minden megbecsülésem mellett: a konzi kezdeti, felívelő szakaszában ugyanilyen számolások jelentek meg. Tudom, mert benne ültem. Azért írtam nemrég, hogy ez a mai BÉT a posztmodern tőzsde ML-lel, stb. Ettől még nagyon vigyázni kell, és szükség van funda és technikai elemzésre! És pomperj-re is szvsz! De meg kell nézni, milyen célok lehetnek egy ML rv-nyel és ehhez képest milyen szakaszban van. De ez hangsúlyozottan szvsz! Sok sikert mindenkinek!
Arról ne feledkezz meg hogy ML cégek 1 év alatt 100x szokták a nyereséget. ML faktort mindig kihagyod a számításból. Ne felejsd el hogy ML megteheti hogy az árfolyamot felfuttatja 10000re, részvénnyel fizet majd utána feleződik. Pl. Opus.
" nincs annyi képzelő ereje " ?? Na, ez jo kifejezes. Akkor megnezzuk most, hogy neked mekkora van? . a)Kepzeljuk el, hogy van egy szoftver/IT ceg, ami hoz 102m Ft profitot. Es alaptokeje 2.7Mrd, szoval van egy Bv/E= 2700m/102m=27 mutatoja. Akkor ez a ceg ugyan alaposan tul van ertekelve akar Bv/E akar PE alapon, hiszen a BET-en, hiszen peldaul azz OTP es MOL is Bv/E=14 es PE=10 ertekeles korul forog. De rendben van, fogadjuk el ez a tulertekelesi anomaliat, es KEPZELJUK el, hogy a ceg a BET erhet 2.7 Mrd-ot. . b)Akkor KEPZELJUK EL, hogy van 19m db reszveny, akkor a ceg 1 db reszvenyenek erteke 2700m/19m= 142 Ft. KEPZELJUK hozza, hogy nagy novekedes elott all a profit, mondjuk evi 50% tempoban. Az veszettul nagy novekedes. A regi keplet alapjan ekkora novekedesi tempohoz 2x nagysagu price-diszkont szam tartozik, szoval 50%*2=100%, tehat 2*142=284FT. . Felejtsuk el, hogy van kockazat. Pedig van, rengeteg, plane sok evre kitekintve. De szamoljunk 100% megerdemelt felarral a gyors novekedes beszamitasa erdekeben, es a akkor a ceg erteke valahol 250-350Ft savban kellene legyen. . c)Nade, ha most az ara 4400? Akkor a KEPZELO erod tenyleg nagyon magas szintu, 4400/284=15x. . Igen a valosaghoz kepest neked 15x KEPZELO EROD van. .
megy ez mint a Pom pom... Egyszer fent , egyszer lent... De ha egy kicsit messzebbről nézzük, akkor 1 hónapja kb. 2000-nél voltunk, most meg 4100-4700 között ingázunk. Higgyétek el, amikor 1700 forint volt, akkor ugyanekkora amplitúdókkal mozgott le és fel. Akkor is a fele banda be volt rezelve. Utólag meg ránéz az ember a grafikonra és sima felfelének tűnik, kisebb mozgásokkal.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...