Jászai 2-3 éven belül 200milliárdos árbevételt vár,mert nyilatkozta,hogy a célok nem változtak a T-Sys akvi meghiúsulása miatt. Sokan nagyot néznek ha majd 2021-ben meg is lesz :D
Ha én 2020-ra várok egy duplázást árbevétel területén ami 80 yard és a profitnál is ami 5 yard akkor túlzás 20-as P/E? De hangsúlyozom ez az én véleményem!
Ismet egyet kell ertenem veled :-) lassan mindent JG nyakaba akarnak csapni.Az idei evre en is elerhetonek tartom a 100mrd ft-os arbevetelt meg akvik nelkul is.
A többi informatikai cég a BÉTen magasabb P/E -n forog mint a 4IG. Mi nyerjük a munkákat és nyereséget hozunk,(osztalékot fog fizetni idén)ott még ötletelnek a kicsik,hogy mi lesz nagy dobás. (Lehet,hogy semmi.) Mégis nagyobb a P/E mint nekünk. Idén lehet simán 70-100 milliárdos a bevételünk. (Ha T-Syssel közvetlen szerződésünk lesz a közös munkákra) Nyereség is összejöhet,azaz 5-7milliárd idén. 6milliárdos nyereséggel számolva 20P/E-en 120milliárdos kapitalizációt kapnánk,azaz 1200ft feletti árfolyamot. Ebben még akvik nincsenek is benne,pedig szerintem nyárig jönni fog több cég és idén még külföldön is megjelenünk. Másik fórumon 2 újabb kicsi aki kiszállt a papírból. Mondom,hogy a kicsik szórják,mert több kicsi aki nagynak számít a fórumon eladta és próbálják azt láttatni,hogy minden rossz a 4IG körül. Múlkor még azt is írták,hogy kevés a megrendelés,pedig a tavalyiakat bőven túlléptük. Tegnap valaki már az OTT tőkeemelés meghiúsulását is a 4IGre fogta, mert az OTT fórumban minket vártak :D Hihetetlen összeesküvés elméletek vannak. Vágó műsora jut eszembe: "Fele sem igaz" :D
Vannak piaci adatok és statisztikák, amikkel össze tudod hasonlítani. Magyarországon a 20-as P/E érett cégekre nagyon magas. AZ azt jelenti, hogy nagyon nagy a növekedési várakozás, vagy túl alacsony a hozamelvárásod.
De ez a jövő kérdése a piac mire fogja árazni mondjuk őszre! Ez a kérdés az Amazonnál a Teslanál és az OTP-nél stb.. tehát agyalunk, hogy 800 vagy 400 lesz. Ki így, ki úgy.
De meddig vitatkozzunk egymással ha egyszer valaki 10-es P/E-vel számolja a piaci kapitalizációt én meg például 20-szal? Honnan tudjuk kinek van igaza?
11 éve van 4ig részvényem. Azóta írok ide. Azt megfigyeltem hogy egy ideje már csak akkor fogadják el a beírásokat ha felbeszéli az árfolyamot. Lásd most utoljára poreci. Amikor nem tudtok magyarázatot valamire, nincs érvetek akkor jön a személyeskedés. Olyat soha nem írtam hogy itt a világvége, pánik adjuk el stb. Indokot kerestem , kételyeimet írtam le de pánikot nem keltettem.
Bemásoltam a másik topikba is a fórum alapszabályát. Nem szabad fórum alapján kereskedni. Ne másra mutogassunk! Csak saját felelősségre kereskedjen mindenki!
Szerinted miért tartottam idáig? Pontosan azért amit a cég jövőjével kapcsolatban írtál. De azért ne felejtsd el miket írtál 1180 óta és most hol van az árfolyam. Ha akkor megszivattak minket, megtehetik most is.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.