Ezek szerint tegnap az utolsó órában nem véletlenül esett be 467ről 440re, nem a dow 1000 pontos esése miatt volt.Azóta ugye dow +1100, ez további esés.
02.28. A megjelent gyorsjelentés óta esik egyfolytában. Érdekes módon
addig tartotta magát , mindegy volt mekkorát esett Usa, vagy Eu. Gondolom ennek is van valami oka.
A piac nem ezt árazza. Itt vagy valaki(k) tudatosan nyomják le mint pár hete amikor 670ről 495ig nyomták, aztán megrántották 630ig vagy tényleg úgy gondolják a befektetők hogy itt gebasz van és menekülni kell. Vagy Monavis szintű eladás, 1 valaki kitáraz.
Szerintem jelenleg pénzbőség van a világban. Nagyon olcsón jegyez kötvényt és abból fog cégeket venni. Talán 2-2,5%-os a kötvény kamata. MNB nyomja a lóvét,hogy sok cég minél gyorsabban,minél nagyobbra tudjon növekedni. Ez hosszú távon majd az országnak is profitot hoz. Ha sok pénz van a kasszába,miért ne fizessen osztalékot??? ÁNY a teljes nyereségét kifizeti,Grafi gyakorlatilag 1 trükkel a kötvény árát. Itt csak a nyereségből fizetnek 1 részt,ami akár 28ft is lehetne,de szerintem 10-15ft közt lesz,de jövőre akár duplázódhat. Osztalék 40%-a Jászainak megy. Kell is neki,mert a kötvények 1 részét le kell jegyeznie valaki-valakiknek. Gyakorlatilag ha itt osztalék növekedik majd akkor az évek alatt a kötvények jegyzését is ki fogja tudni venni. (Hitelből fog kötvényt jegyezni)
Ma biztos nem lesz 500Ft. Én megkockáztatom, hogy a vírus miatt, egész évben 500 Ft alatt fog maradni. Ha tippelnem kellene, akkor az alját oda tenném, ahol most az Opus van.
Az Usa néha korrigál felfele, mint tegnap. 4ig csak esik. Gondolom nem véletlen hogy 4ig, opus esik szinte mindig a legnagyobbat és ott nincs fel korrekció.
Tegnap azt javasoltad adjam el ma 450-en és akkor 500 lesz. Nem tudom eladni 450en. Ez a srv olaj volt a tűzre. Nem megnyugodtak az eladók hanem további eladásokat generál egyelőre. Ha Usa +1100 után így reagál a 4ig, mi lesz ha megint esni fog Usa, dax.
Rice2: szerény véleményem szerint is lehetséges osztalék. Ennek mértéke úgy gondolom elenyésző lesz. Százalékosan gondolom. Kérdés: Egy növekedési szakaszban lévő cég miért akar osztalékot fizetni?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.