Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler kedd, 22:09
#8248
"A politikai létbe sok minden belefér, köpönyegforgatás például és árulás, ezért nem is Magyar Péteren kérnénk számon az egykori mondatokat. Inkább azokon a baloldali, liberális írástudókon, akiknek – saját megfogalmazásuk szerint – égnek áll a hajuk Magyar néhány megfogalmazásától, de mégis mellé- és mögéállnak, mert benne látják a reményt, hogy véget vessen Orbán és a Fidesz immár 14 éve tartó ámokfutásának.
.
Ők támadnak ma mindenkinél hangosabban azokra, akiknek mindössze az a bűnük, hogy nem hajlandók rajongani Magyarért és a Tiszáért. Ez nem Magyar sara, ő csak él a lehetőséggel. Azoknak kell majd egyszer magukba nézniük, akik nem értenek egyet az antiszemita Wass Albert hagymázas szövegeinek idézésével, valamint azzal, hogy a Tisza legutóbb a Fidesszel és a Mi Hazánkkal együtt szavazott a Putyin Oroszországa elleni szankciókkal kapcsolatban.
.
Akik most Magyart szeretnék pajzsra emelni, mert elhitték az ígéretet, hogy ő majd elzavarja Orbánt, jó, ha tudják: Rogán, aki ma is miniszter, nem repült el sehová, viszont még mindig nem tudjuk, hogy miről beszélgetett Orbánnal annál az asztalnál, amely mellé, állítása szerint, a Tisza Párt elnöke is odaülhetett."
https://hirklikk.hu/velemeny/magyar-peter-ket-elete/437656
badsector1
badsector1 kedd, 14:38
Előzmény: #8244  euler
#8247
Ha viktor fejbedobja vásárhelyi máriát kővel, akkor erre a legjobb vàlasz, hogy visszadobja kenyérrel, majd orbán elsírja magát és lemond mindenről, a magyar nép meg megszabadul a diktátortól vásárhelyi máriának köszönhetően.
S lőn eljön a világbéke.
euler kedd, 14:31
Előzmény: #8245  Heisenberg
#8246
A magyar értelmiség mindig az elmulasztott rendszerváltást siratja, pedig ő szabotálta el, azzal a megalkuvó szolga mentalitással amit ő maga produkált.
És még zokon is veszi ha emlékeztetik rá, ha valaki "úgy véli", hogy ez most is így lesz.
Ezen kellene elgondolkodni, nem nekiesni annak aki másként gondolja.
.
Mit szólsz az EP történésekhez, Közgyűléshez (hvg360 bemutatja a jelölteket és finoman értékel), vagy a választási esélyekhez amit előbb írtam?
Heisenberg
Heisenberg kedd, 14:06
Előzmény: #8244  euler
#8245
Vásárhelyi Mária jósnőnek gondolja magát. Hát az elmúlt 34 év bebizonyította eleg sokszor, hogy nem lehet semmit előre látni. Gondolom, ha előrelátta volna a mai helyzetünket, azt megírta volna 14 évvel ezelőtt.
 
euler kedd, 13:57
#8244
A Magyar Péter jelenség és a kognitív disszonancia redukciója
"Úgy vélem, hogy a demokratikus értékrendünket, a szabadság és tisztesség melletti elkötelezettségünket ideig-óráig sem lehet felfüggeszteni, nem fordíthatjuk el fejünket csak azért, mert ha odanéznénk, akkor olyat látnánk, hallanánk, ami felborítja belső egyensúlyunkat. 
És legfőképpen úgy vélem, hogy az ilyen önbecsapások, önfeladások árán kivívott "rendszerváltás" egy ugyanolyan hazug rendszerhez fog vezetni, mint amilyen ellen most küzdünk."
Mik vogymuk?- Vásárhelyi Mária csatornája
badsector1
badsector1 kedd, 13:11
Előzmény: #8242  euler
#8243
Nem kizarható, hogy orbánék közpénzből is támogatják a náci koncertet.
euler kedd, 11:30
#8242
2024. december 21-én neonáci bulit szerveznek Budapesten "Night of the Nordic Sun" néven. 
Az eseményen neonáci zenekarok fognak fellépni, amelyek az úgynevezett NSBM (National Socialist Black Metal, azaz nemzetiszocialista black metal) irányzatot képviselik. Az NSBM a black metal egyik alirányzata, amely a zenében nyíltan támogatja a nemzetiszocializmust, a neonáci eszméket és a rasszista, antiszemita nézeteket.
euler kedd, 11:12
Előzmény: #8240  badsector1
#8241
Most, de lásd németek!
(Egyébként csak a Mediánnál 4, több mérés átlaga 6 %).
badsector1
badsector1 kedd, 11:07
Előzmény: #8239  euler
#8240
Szerencsére a tihazánktól is vitt el mp szavazatot, ezért az a 10 % most csak 4%.
euler kedd, 10:59
Előzmény: #8238  badsector1
#8239
És akkor a mihamóval még nem számoltunk, aki a maga 10 körüli százalékával egyszerű többséggé tudja varázsolni a kétharmadot. (Ha összenő ami összetartozik.)
badsector1
badsector1 kedd, 10:48
Előzmény: #8237  euler
#8238
Remélem ezt fogják mérni 2026ra.
euler kedd, 10:44
Előzmény: #8233  badsector1
#8237
Ha majd azt mérik, hogy a Tisza 45 %-on áll a fidesz 35%-ával szemben és el tudja hozni az egyéni körzetek 80+  százalékát, akkor van esély a kétharmadra.
A jelenlegi választási "játékszabályok" szerint ez a feltétel, azaz ha a fidesz ölbetett kézzel várja a választást.
Aztán, hogy utána mi lesz az kérdéses. Lesz-e rendszerváltás a jogállam helyreállítása, a választási törvény megváltoztatása és büntetőjogi (nem adózási!) elszámoltatás nélkül.
Peterbond kedd, 10:17
Előzmény: #8232  signal2
#8236
"Ezt már MZP-vel is simán megtehettük volna 2022-ben, aki ráadásul egy tisztességesebb ember, mint MP. Akkor olyanok lennének a kormányban, akik arra készültek. Szakmailag, lélekben."
.
Egyetértek teljesen. A kritikát viszont szerintem rossz irányba fordítod. Azok felé kéne akik MZP-t ( is ) ellenezték és most ki vannak borulva hogy ennek eredménye nem a DK előretörése lett mondjuk hanem MP feltörése és a DK ( szintén is ) hanyatlása 5% alá. Most a legtöbbjük a megoldást abban látja hogy MP-t el kell lehetetleníteni hogy a DK újra valami 5-10% közötti párt lehessen és mehessen tovább az elmúlt 14 év semmije. Vagy nem tudom abban reménykednek hogyha MP-ből kiábrándul a nép majd a DK-ba fog rohanni mindenki és olyan nagy feltörésük lesz mint a Tiszának? Akkor nagyot álmodoznak.
.
A másik viszont hogy a realitásokat érdemes meglátni. Itt olyan nem lesz hogy a Tisza akkor nem lesz jelentős párt de más pártok majd kormányt váltanak. A Tisza többségében olyan szavazókat tartalmaz akik változást akarnak és kaptak egy reális verziót amivel ez sikerülhet. Amíg nem kapnak egy másik reális alternatívát addig nem fognak váltani. És ez is része annak hogy MP népszerűsége nem csökken annak ellenére sem hogy ellenzékből is és kormányról is támadják keményen. Csak épp alternatívát nem adnak az embereknek csak a menjen vissza akkor nem szavazóba.
.
2019 óta az a mentra ellenzékben hogy senki sem elég tökéletes leváltani Orbánt. Hát lassan összeállt az a tömeg akinek a töke kilett ezzel és tessék ha kap egy alternatívát betömörül mögé. MP meg kifejezetten jól vezeti a kampányát tetszik vagy sem. Sokszor populista persze de a tömegeknek úgylátzik ez kell. És nem hülye belefutni olyan dolgokba ami ártana neki nagyban de kis százalék igényli csak. És kerüli a nagyon népszerűtlen dolgokat. Lásd ukrán ügy. Magyarországon még ellenzékben is sokan ukrán ellenesek, teljesen áthatja az országot az orosz propaganda. MP meg rájöt hogy ezen ő csak bukni tudd ha beleáll.
.
Tévedés hogy csak a Fidesz szavazók miatt oroszbarátabb a kommunikációja. Az ellenzéki szavazók nagy aránya miatt is. Szóval tetszik vagy sem a választók miatt ilyen. Én is örülnék egy vezetőnek aki kiáll egyenesen a helyes döntés mellett  mégha népszerűtlen is. A legjobb lenne ha ezt a miniszterelnök tenné. Ha lenne értelmes felvilágosítás és harc az orosz megtévesztő információk ellen, nem hogy annak terjesztése állami médiában. De ez itthon nincs és igény sincsen rá.
badsector1
badsector1 kedd, 09:48
Előzmény: #8234  signal2
#8235
Ezért politizálnak úgy az epben, ami a békepárti agynak tetszik.
signal2
signal2 kedd, 09:15
Előzmény: #8233  badsector1
#8234
Ez egyértelmü. Söt, az elejétöl kezdve írom, hogy ez a kulcs. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül.
badsector1
badsector1 kedd, 08:40
Előzmény: #8231  euler
#8233
Azt könnyű belátni, hogy a fidesz szavazóbázisából is minél nagyobb mennyiséget kell kihasítania a tisza pártnak, ferinek ez nem sikerült.
signal2
signal2 kedd, 08:37
Előzmény: #8229  badsector1
#8232
Ezt már MZP-vel is simán megtehettük volna 2022-ben, aki ráadásul egy tisztességesebb ember, mint MP. Akkor olyanok lennének a kormányban, akik arra készültek. Szakmailag, lélekben. Most fingunk sincs, hogy egy MP-kormány hogy nézne ki. A föárosi KGY-be is alig tudta összegereblyézni az embereket. Továbbra sem értem, hogy mi értelme volt most rászavazni, és miért kell 2 évvel a v´ßalasztások elött ennyire nyomni anélkül, hogy érdekelne, milyen ember és mit is akar. èn eddig is ez alapján választottam, és ez alapján fogok ezután is. 
euler kedd, 08:15
#8231
A 21 magyar EP képviselő közül mindössze 2, azaz kettő állt ki Ukrajna mellett és szavazta meg az újabb orosz szankciókat. 
Ezeknek a képviselőknek közel fele, 9 fő, állítólag ellenzéki. Szégyen!!!
.
Amit pedig Tarr előadott utána, az olyan szintű benyalás az oroszoknak, hogy akár Szíjjártó is mondhatta volna.
euler hétfő, 23:03
#8230
OFF! Tecnikai javaslat.
Ebben a topikban mellőzzük a negatív pontozást, csak (+) legyen!
(Én, objektív okból, kivétel vagyok, -5 erejéig. :)
badsector1
badsector1 hétfő, 18:09
Előzmény: #8215  Peterbond
#8229
MP leveri orbánt 26ban, utána kiderül, hogy orbán2.0 vagy MP1.0, orbán2.0 esetében rosszabb nem lesz mint mostani rendszer, de  MP1.0 esetében  biztos, hogy jobb lesz.
Melyik verzió a valószínűbb, az orbán2.0 vagy az MP1.0(szerintem ez)?
sztanil hétfő, 17:51
Előzmény: #8208  realmadrid
#8228

"Rosszat rosszabbra nem akarom cserélni."
Gratulálok!
Már csak egy lépésre vagy a "de Orbán legalább már eleget lopott (nem), MP meg most kezdené, ezért maradjon Orbán" érveléstől.
user01
user01 hétfő, 17:33
Előzmény: #8200  realmadrid
#8227
MP egy bűncselekményektől hemzsegő beszélgetést rögzített. Te egész pontosan mit tennél, ha azzal szembesülnél, hogy mondjuk a nagybátyád pedofil? Számítana a döntésedben az, hogy az áldozat "csak" a szomszéd gyereke, vagy ha az történetesen a tied?
 
A III/III -as besúgók nem bűncselekményekről jelentettek, nem ez volt a besúgási rendszer alapja, ők a "rendszer ellenségeinek" mindennapi tevékenységét rögzítették.
Ahogy Orbán Viktor tette ezt Győri Gábor fedőnév alatt a néphadseregbéli bábozása során többek között Simicskáról. Igen, tudom, az a III/IV-es alosztály.... 
user01
user01 hétfő, 17:24
Előzmény: #8225  euler
#8226
"MP berobbanásakor én is úgy gondoltam, hogy ő lesz a rendszerváltó, mert azonnali kormánybuktatást ígért"  ---- Ehhez képest kezdetekben arról beszélt, hogy a fideszt koalíciós kényszerhelyzetbe lehet hozni 2026-ra, és ha nem mennek ilyenbe bele, akkor próbálkozhatnak (a fidesz) kisebbségi kormányzással. Ez viszonylag kib.szottul messze van attól, amit te odaképzeltél. Igen, olyat mondott, hogy a Varga féle felvételek miatt a fidesz kormánynak le kellene mondania, és egy normális demokráciában valóban le is mondana a kormány.
 
Ő foylamatosan arról beszélt, hogy a nép az atombomba, és hogy mindenki nézzen vissza, mennyire semmit se értek az eddigi atombombás igérgetők (simicska és a többi), meg azok, akik ilyet vártak. MP az elejétől azt mondta, hogy a fideszt választáson kell legyőzni, és nocsak, dolgozik is ezen, pl. a Gyurcsány féle DK-t is 3%-os minipártá alacsonyította le. 
 
Nézd vissza pár fél évvel ezelőtti interjúját. Erről beszélt akkor is.
euler hétfő, 16:55
Előzmény: #8221  euler
#8225
Folytatva:
Most megmondani, hogy majd kire kell szavazni (Orbánék ellen)  '26-ban, lehetetlen.
Addig minden nap ajándék és felkészülési idő a rezsimnek a túlélésre.
.
MP berobbanásakor én is úgy gondoltam, hogy ő lesz a rendszerváltó, mert azonnali kormánybuktatást ígért. Ez elmúlt, elfelejtődött és az utcai nyomásgyakorlás se akaródzik senkinek.
Most már ugyanabban az illúzióban élünk mint minden választás előtt. MP ugyanazt ígéri mint az összes ellenzéki párt, de ő egyedül és ugyanolyan teljesíthetetlen módon mint azok. (Nem ismétlem, hogy mik ezek.)
.
Részemről azt figyelem, hogy mit csinál az EP-ben és a fővárosban és hogyan keni el a saját multbéli felelősségét. Ez utóbbi miatt büntetőjogilag is fogható a rezsim részéről, ezt pedig nagyon szeretik ott.
Nem hiszem, hogy a Menczer-féle támadásból büntetőügy lesz, de ha lesz is kimenthetik. A folyamatos zsarolhatóság hasznosabb, nem lövik el (még) a puskaport.
.
Ezt a rezsimet valószínűleg csak az utcáról lehet megbuktatni, mint általában a diktatúrákat. Talán most még működne a folyamatos és határozott utcai nyomásgyakorlás. Nem kellene '26-ig várni a magyaroknak, mert egyre nehezebb lesz, és a helyzetük is csak romlik.
_Sigorszky
_Sigorszky hétfő, 16:46
Előzmény: #8208  realmadrid
#8224
"Mint írtam abba belemennék hogy koalíció legyen mint a lengyeleknél, de abba nem hogy MP egyedül nyerjen." Nyugi, a választáskor a kutya nem less kíváncsi arra, hogy mibe mennél bele és mibe nem. Úgy működnek majd a dolgok, ahogy egy amerikai nagyágyú mondta a minap, a nevét elfelejtettem: " Én Harrisre fogok szavazni, de Trump nyer majd, ugyanis rettentő sok a buta amerikai. (Lehet, hogy nem szó szerint idéztem, de a lényeg ez volt!)  És vajon kis országunk szavazóival mi a helyzet...? :) És vajon ki alkotna koalíciót kivel, mikor 2/3 kellene bármiféle érdemi változáshoz?
euler hétfő, 16:10
Előzmény: #8215  Peterbond
#8223
ad. 2. MP-t bűncselekménnyel vádolják!
Josti hétfő, 15:33
#8222
Nem lesz itt semmiféle Tisza párt győzelem ‘26-ban. Sőt a 2/3 sem fog megtörni(fidesz-kdnp-mihazánk unofficial koalícióval). Részemről teljesen elégedett leszek ha a dk nem éri el a küszöböt. Ha törik a 2/3 akkor az már maga a csoda, csodák márpedig nincsenek.
Feleslegesnek tartom ezt az ijesztegetést hogy “teljhatalmú magyar péter nárcisztikus hujjujjujj”. Hol éltek ember?
euler hétfő, 15:32
Előzmény: #8220  Peterbond
#8221
Össz ellenzéki támogatással bárkit el tudok fogadni.
Én. Hogy Realmadrid kit, azt nem tudom.
(Most csak ennyire van időm.)

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek