Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
"Jó hogy a kötvényesek akik "nem figyeltek" szépen 100%-ban 30 milláig ki lesznek fizetve."
Nem egészen. Sokan sokat fognak bukni a névértéken való kártalanítás miatt (akiknek nem csak diszkont kötvényük volt, vagy egyáltalán nem volt diszkont kötvényük).
Binder szvsz nem merte volna lenyilatkozni ennyire határozottan, hogy minden egyéb értékpapír megvan, ha nem így lenne, mert az nagy blama lenne neki. Tehát szerintem minden megvan, csak a részvényeseknek ez a várakozás idegőrlő!!!
HÁT IGEN VÉGÜL SEHOL EGYENLEGLAP
NEM EGYÜTT JÁRNAK A DOLGOK A KÖTVÉNYESEKKEL
FÁJ A SZÍVEM JAJ,DE NAGYON BETEG-
P
Persze ez benne volt a levegőbe Optimálisabbra vettem
korában a jóslásomat-
Törölt felhasználó2015. 04. 24. 11:54
Előzmény:
törölt hozzászólás
Binder (MNB szóvivő) is határozottan állította, hogy minden egyéb megvan a kötvényeken kívül, és nemsokára kiadja a felszámoló.
Törölt felhasználó2015. 04. 24. 11:54
Felhivtam a felszamolot : Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Korlátolt Feleősségű Társaság. +36 (1) 321-0116
A kedves hangu holgy azt mondta, hogy a felszamolo biztos remelhetoleg a jovo het vegeig mindenkinek kikuld egy egyenlegkozlot (amit a felugyeleti biztos kuldott az nem kell) ez alapjan mindenkinek Hitelezoi Igenyt kell benyujtania. Azt, hogy van e, lesz e direkt ehez formanyomtatvany azt sajnos nem tudja. Ha nincs eleg egy level az adataiddal es az igenyeddel.
A reszvenyek megleterol nem tudott nyilatkozni, folyik a vizsgalat. SZERINTEM! megvannak ezert is kerult at az ugyunk a felszamolohoz. Gondolom az mnb ennek mar utananezett. Idejuk volt ra boven.
Kerlek titeket ti is hivjatok fel oket, hogy erezzek a torodest.
"Kevesebbel kell beérniük az egyéb megtakarításokkal rendelkező ügyfeleknek, köztük a Quaestornál vezetett értékpapírszámlán lévő részvények, állampapírok tulajdonosainak. Nekik a felszámolónál kell jelentkezniük, de jobban teszik, ha a Bevánál is kopogtatnak a megtakarításuk összesítőjével. Az MNB korábbi nyilatkozatai szerint ezek az eszközök megvannak, vagyis ha minden rendben megy, az ügyfeleknek kiutalják a pénzüket."
Nem a pénzüket utalják ki, hanem az értékpapírokat "adják ki", ami transzferálhatók, nem?
Binder lenyilatkozta, hogy ezek mind megvannak és nemsokára kiadja a felszámoló. (Reméljük gyorsabb lesz, mint az eddigi felügyeleti biztos.:-)
Mindenesetre sztem a részvények körül is lehet valami.
Ha megvannak, kiadhatnák, de lehet hogy fogalmuk sincs még hogy mi is van ott.Csak a kötvényesekkel vannak elfoglalva.
Csak gondolom hogy a hianyt ( ha van ilyen),aranyaban osztjak szet, tehat ha hianyzik 20% osszesen a keler nyilvantartasa szerint akkor mindenki rv-ebol csak 80%-ot kap vissza. De ezt csak feltetelezem. Inkabb bizzunk abban hogy a rv-ink meg vannak. Nemsokara kiderul
NEM HÁT AZÉ!! ANNYIT ÉN IS,MEG MÁS IS ELTUD ÉRNI különösebb per nélkül
Kellernél meg van-e részvényem vagy nem. Adnak ehhez hozzájárulást azé mostani MNB-se is!!!!!!!!!!
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195