Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Én pedig visszamenőleg nem adnám el a kötvényeimet március 6-án. Ezzel a húzással úgy látszik csak annyit értem el, hogy majd a BEVA kártalanít.Így az ügyfélszámlámra majd azt mondják, hogy jééé nincs meg rajta a pénz, pedig van egy adásvételi szerződésem, amelyben a vevő a Quaestor Értékpapír ZRT és utána elismerték, hogy rajta van a számlámon a pénz. Így nincs kötvényem már, de akkor hol a pénzem ???
Az MNB és a felügyeleti biztos adatai szerint a befektetési vállalkozásnál lévő egyéb értékpapírok - például részvények, állampapírok - nem hiányoznak, rendelkezésre állnak, tehát ezeket felszámolás esetén a felszámolónak ki kell adnia jogos tulajdonosaiknak.
"A Magyar Nemzet azt is megírta, hogy a befektetési társaság könyveit évek óta hitelesítő könyvvizsgáló, Rocskai János a Pénzmentő Kft. vezetőjeként visszamenőleges hatállyal lemondott tisztségéről. A bíróságra április 8-án beérkezett nyilatkozata szerint a lemondása 2014. május 8-ra visszamenőleges hatályú, és egyúttal visszavonta ezen a napon tett nyilatkozatát is."
De jó, hogy ebben az országban csak úgy visszamenőlegesen meg lehet tenni ilyen dolgokat. Orbánék visszamenőlegesen törvénykeznek, a csalók visszamenőlegesen akarnak kibújni a felelősség alól.
Én pl. vennék visszamenőlegesen 5 találatos lottót. De kinézhetek a tőzsdén is megfelelő instrumentumokat, amiket szívesen longolnék/shortolnék visszamenőlegesen.
Khm... nem biztos, hogy jól olvastam eddig a tőzsdés topikokat. De nekem az jött le, hogy nem szokás konkrét összegeket írni a pozíció állapotának jelzésére... az olyan... nem tudom másképp nevezni: intim adat. Eddig csak max. %-okkal vagy általános utalgatásokkal találkoztam.
De lehet, hogy nem alaposan olvastam el a hozzászólásokat.
Egyenleg kimutatást nem kapott MNB-től
10 milás,akár részvényes,állampapíros itt is vissza esik 6 milásba-
Óh a JOBBIK Beadvány Trv. ERŐSÍTHETNE ezen is-
Abban az esetben ha minden papir meg van akkor valoban a tulajdont adjak vissza, ha hianyzik belole akkor a meglevo rv-ket visszaadjak hianyzot a beva 6 millaig 180 napos atlag arfolyamon, ha minden hianyzik akkor beva 6 milla 180 nap
"miért ?
elvileg minden 'egyéb' értékpapír megvan nem ?"
Szerinted, ahol 100 mrd-ot elloptak, ott csak egy fajta instrumentumból loptak? Szerintem pl. a pénz tuti nincs meg, de a likvid papírok is sanszos, hogy nincs meg mind.
Megjegyzem, ha a Q értékpapírnál minden megvan, akkor mégjobban üvölt a sztoriról, hogy a kötvényeseknek nem járna BEVA...
Kezdek szkeptikus lenni a jobbik
Hétfői szavazás!!
mért? 30 mila Kártérítési összeghatár
EBBE TETTEK ALAPOT- A JOBBIK ÁLTAL BEADANDÓ TÖRV.
JAVASLAT nem ezen vonal (átjárás mentén)
gondolkozik ÉRVÉNYT SZEREZ ez szerintem KEVÉS AHHOZ
BEFOGADJÁK- Törvény szintre emeljék-
jó csak ez az én véleményem
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195