Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 16:30
Előzmény: #81899  pancserlama.
#81900
Kell Győrnek Pintér ?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 16:24
Előzmény: #81898  tigus7313
#81899
Szerintem egyelőre a tulajdon viszonyok nem változnakPár éve hangoztatom hogy egy tőkeemelés ráférne a cégre,de jelenleg érdemi akvizíció sincs kilátásban Persze bármi lehet DE Felteszem a kérdéstHogy kéne csökkenteni a állami darabszámot ?Annak fényében kérdem hogy az államosításkor mindenki oda adta 815 ért miért is venne most valaki ha a komolyabb intézményiek akkor odaadták?Ok van egy Generali akinek hobbija a Rába de egy fecske nem csinál nyaratPersze egy szakmai ráférne a részvényre de most ez vanLehet még pozitív hogy 74 % pántlikázva van Inkább azt gondolom Ezt már a vezető karakteréről írják. Pintér megőrizte a viszonylagos önállóságát Segítséget neki 160 kmSegítetneki hogy jól csinálta Felhúzta a céget Következik neki a férfiak egzisztenciális utolsó korszaka a még meg kell mutatnom hogy tudok valamit.Krízis megoldás meg volt,kiváncsi vagyok a felhúzom a céget meg van e benne ? Az eddigiek alapjain.Vagy egy nevezzük Pintér korszakot hoz létre vagy felteszi (5 év) az i re a pontot és egy 120 éves vállat történelmében korszakalkotó személye lesz vagy megy a levesbe. Mondhatni korcsmataggá fogadjuk vagy kihullik.Jelenleg az árfolyamot nézve a piac az utóbbit árazza Hogy nincs hír ?Szerintem a legnagyobbak hír az,van e a 10 Mrd ért felújításra kerülő kalapácsüzemnek kapacitás lekötő piaca ?Pintérben van e annyi hogy 2019 Ig (2 év !!) teletömi az üzemet melóval ?Ha igen akkor a kis likviditás egekbe viszi a részvényt és Pintért is a modernkori Ede közé emeli Györben Pintér Győri az Audi nem Győrnek kell egy közülük való pozitív példa ! Legyen az elkövetkezendő időszak szlogenje Kell e Győrnek Pintér ?
tigus7313 2017. 04. 14. 15:32
Előzmény: #81897  Törölt felhasználó
#81898
Szerintem egyre egyértelműbb a Rába állami vállalattá válása:az IT átjáróház, "kompetensebbnél kompetensebb" emberek váltják egymástfüggetlen ember az IT-be FB-be nem kerülhet beA vezető testületek kifizetőhellyé vállnak, ld, az audit bizottság vezetője különválik az Fb elnöktől, hogy kicsit több pénzt lehessen kiosztani.A vezető testületek képviselői közül SENKI nem volt jelen a közgyűlésen.Persze a kgy formalitás, a kötött mandátum miatt semmi előremutató nem történhet.Az IT töketlenkedése egyre jobban torzítja a transzparenciát, egyre kevesebbet beszélhet a menedzsment (ld. menedzsment tájékoztató megszűnése, bár való igaz az érdeklődés hiánya is közre játszott)Legalább az osztalék átment, így a tulajdonosoknak ez a szalmaszál megmarad:évről évre növekvő osztalék, melyet remélhetőleg támogat a cég pénztermelése is. Árfolyamban én nem látok katalizátort, se pozitív változási tényezőket, ameddig megmarad az állami túlsúly.
Törölt felhasználó 2017. 04. 14. 15:16
Előzmény: #81894  pancserlama.
#81897
Érdekes meglátás. Már a második embertől hallom (pozitívnak szánt felhanggal), hogy ez egy mérföldkő, de nekem ez annyit jelent, hogy talán újabb 5 vagy 10 év múlva jön a következő érdemleges esemény?! Mert a mérföldköveket mérföldenként szokás lerakni. Te akarsz újabb 5 vagy 10 évig tétlenül várni? Gondolod, hogy van bárki, aki erre hajlandó? Tényleg nincs jobb érvük az elégedetlenek számára? Ez borzasztóan kétségbeejtő.
Törölt felhasználó 2017. 04. 14. 15:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#81896
Akkor nem értettél meg. Azért szóltam hozzá, mert elkapkodtad a következtetést. Az még most fog kiderülni, hogy milyen változás lesz. Kik és mire jutnak ezek alapján, hogy döntenek, kit miért tartanak felelősnek, kit miért perelnek, átkoztatnak el egy boszorkánnyal, stb.. Én pl. felkészülésként már januárban megírtam egy keresetlevelet egy fél napot rászánva. Most, hogy mindent lesöpörtek az következik, hogy elkezdek komolyabban energiát tenni az ügybe, megjáratom jogászoknál és megnézzük, hogy mit mondanak rá, mivel tudják kijavítani, erősebbé tenni. Forgatókönyvek, valószínűségek, hozam/kockázat elemzés, stb, aztán az eredményeknek megfelelő lépések. Szomorú, hogy ide jutottunk, nagyon reméltem, hogy nem jutunk idáig, de ha már megtörtént, akkor ennek nem ennyivel van vége. Még, ha ez az árfolyamon sokáig, vagy soha nem is fog meglátszani, és nem is lesz róla élő közvetítés a fórumban. Ez a korcsma ide Ica miatt járunk. ;)
befektetobefekteto 2017. 04. 14. 14:06
Törölt hozzászólás
#81895
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 13:28
Előzmény: #81893  pancserlama.
#81894
Mondjuk ugy "a Pintér korszak" egyik mérföldköve Most következik a siker épités és utánna jöhet a nyugdíj Kérdés A piac ezt hogy értékeli ?Miként értékeli a Pintér korszakot a részvénypiac Pintér az életútjának egyik mérföldkővéhez ért.Kiváncsi vagyok hogy teszi fel az i-re a pontot,
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 13:23
Előzmény: #81892  Törölt felhasználó
#81893
Én kisebb emelkedésre számítok 2014-16 korszakváltás a Rábának Osztalék képesség,hiteltelenség (eladósodottság)Stabilizáció illetve fejlesztés (kalapács üzem) Szóval kisebb emelkedés majd oldalazás.Osztalékra gyurás realizalás ....
Törölt felhasználó 2017. 04. 14. 11:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#81892
Ha már kérdezed, akkor szerintem arra számíthatsz biztosan, amit saját magadnak elintézel. Szóval Te mit fogsz csinálni? (Hiba lenne mástól várni az eredményt, mivel a "jogi út" az valójában sokféle lehetőséget jelent, amiknek a súlyozásában, időzítésében, alkalmazásában, stb. közel sem biztos, hogy mindenki érdeklődő egyet ért. A többi általad felvetett dolog, az meg csak hobbi, maximum a lelkednek tesz jót. Ha van saját célod/terved/képességed, akkor jobb ha hozzáfogsz. Ha másokra vársz, akkor arra azért készülj fel, hogy ez évekig tart a magyar bíróság tempójában.. Ehhez mérten nincs minek kapkodni, viszont ki hogy dönt ezek után, azt el kell indítani, hogy még addig célbaérjen, amíg élnek az érintettek, és van kit számonkérni.) Szerintem lesz aki kiszáll, lesz aki perel, lesz aki feljelent. És ezek mindenféle egyéni kombinációja. Meglepne, ha a tőkenövekedés most azonnal beárazódna, mert minek venné bárki is rövid távon, ha még ki lehet véreztetni pár kisbefektetőt, és egyébként meg nincs semmi azonnali sztori a cégben. Még egy nyomi 20 lakásos társasházat/munkásszállót sem képes a Rába igazgatósága összehozatni. Majd ha a kivéreztethetők végleg elfogynak, akkor talán emelnek az alapkezelők az árszinten, addig marad ez. Amikor majd 1-2 hétig egyáltalán nem lesz forgalom ott lesz az árfolyamban a mélypont. Ami ettől függetlenül szinte biztosra vehető az a további lamentálás. Egyrészt mert miért ne, másrészt mert a jogi út úgyis sokáig fog tartani, és valamivel el kell ütni az időt.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 07:40
Előzmény: #81888  pancserlama.
#81891
Még 1 valami 2017 100 Ft stőke növekedés 50. Ft Osztalék 25. Ft Támogatás 175 tulajdonosi gyarapodás Ui.:Nem szabad elfeledni, a 3 Mrd támogatás is beépül a saját tökébe Szóval bekell még árazódnia a Rábának
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 06:57
Előzmény: #81888  pancserlama.
#81890
Továbbá a jövő évi 50 Ft osztalékra .
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 06:27
Előzmény: #81888  pancserlama.
#81889
De persze gyurjunk a Q 1 re .És 2018 saját tőkére
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 13. 20:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#81888
Nem hiszem hogy én lennék a langyos. A Rába működésében nincs extra tartalék, a vagyon szempontjából árfolyamban kell egy árazódás és utána "be áll " az árfolyam is.
befektetobefekteto 2017. 04. 13. 20:43
Törölt hozzászólás
#81887
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 13. 20:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#81886
Nincs ezzel semmi gond. Kisebb próbálkozás volt, nem kell túlértékelni a leszavazást. átmeneti képzavartól eltekintve Egy közepes méretű cég "családias" hangulatú közgyűlése volt. Rába stabil osztalékfizető papír . A cég stabil nyereséget termelő, középtávú befektetésre alkalmas céggé változott. Semmi extra semmi kockázat. Kiszámítható cég működés,kiszámítható nyereséggel. Igazából átgondolandó hogy a kockázat mértékének csökkenése mennyire fekszik a korcsma népének. Ha nincs kockázat nincs extra nyereség. Nem várható már izgalom a menedzsmenttől, az IT től, tulajdonosoktól Kérdem én, akkor mi értelme? Kispolgári szelvényvagdosóknak, intézményi alapoknak való a Rába.
atikasz 2017. 04. 13. 19:17
Előzmény: #81883  Törölt felhasználó
#81885
talán azért mert a keblekbe kapaszkodik:)
befektetobefekteto 2017. 04. 13. 19:15
Törölt hozzászólás
#81884
Törölt felhasználó 2017. 04. 13. 18:43
Előzmény: #81882  pancserlama.
#81883
béla hangulata úgy billeg, mint ica keble (ő a csapos) A RÁBA Nyrt. 2017. éves rendes közgyűlésének határozatai link éveslink
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 13. 17:28
Előzmény: #81881  pancserlama.
#81882
Valami azt súgja hogy rövidesen kijön az osztalék politika is.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 13. 16:22
Előzmény: #81879  feketemelos
#81881
Mától saját tőke 1400

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók