Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 09:41

Ez már több a SOKK-nál !  

Na Helló mindenkinek !

Mielőtt még valakinek szándékában állna rámnyomni a "jelzést a moderátornak", vagy esetleg lenácizna valaki, a félreértések elkerülése végett csak egy most aktuális történetet szeretnék bemutatni kedves fórumozó társaimnak , illetve mások véleménye érdekelne valamint hasonló esetek ha tud valaki valamit.

Tudomásomra jutott, hogy lakhelyemen ( Eger ) épül egy 800 lakásos lakópark egy kertvárosi részen.

Nos ezzel nincs is gond......

várható lakosság a lakóparkban 3000-4000 fő.

Mikor viszont meghallottam hogy a "betelepülő" lakosság várhatóan 70-80 % Izraeli bevándorló lesz, azért elgondolkodtatott egy kicsit.......

Igen ! Ez egy Zsidó lakópark lesz , amit így is reklámoznak mifelénk. A 70-80 % betelepültön kívül is csak zsidó vallásúaknak készül, külön uszodával meg minden fullos extrával.

Ha a város lakosságát nézem, (70000- 80000 ) fő, arányaiban mérve is érthető hogy a város lakosságában nagy felháborodást váltott ki az ügy.

Tudomásom szerint a kivitelezők ugyan azok, akik nem rég az Agria Parkot átadták. Persze a földterületet gondolom a helyi önkormányzat játszotta át..... ( MSZP )

Nos emésztgetnem kell még a dolgot, nem tudom milyen következtetést vonjak le ebből, de nekem úgy tőnik eladják Egert is mint ahogy mindent, na meg egy pártnak nagyon kell a szavazóbázis................

Nem szeretnék senkivel vitába keveredni, mindössze logikusan megközelíteni ezt a dolgot, meg ami mögötte állhat !

Üdv !

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 06. 05. 14:03
Előzmény: #241  Törölt felhasználó
egy csomó pedig temetök helyén, mint újpesten a szellemtelep panelok.
Törölt felhasználó 2008. 06. 05. 13:57
nem árt, ha az ember alaposan utánajár annak is, hogy ahol lakást akar venni, mi volt előtte a területen.
nem vagyok a téma szakértője, és nem is ismerek minden helyszínt. de nem árt az óvatosság, illetve a tisztában lét a vásárlás előtt azzal, hogy mi volt korábban a lakó"park"(telep) helyszínén.

a témában linkek: link , ugyanerről egy másik helyen: link
érdemes elolvasni a kommenteket is, sok helyszínt említenek.

egyet én is említek, ahová emiatt nem költöztem: zuglóban a telepes utcában volt a reanal vegyszergyárnak egy területe, ahol most lakópark épül.
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 16:25
Előzmény: #233  Törölt felhasználó
"A bélyeg a bélyegmúzeumban megtekinthető."

az hol van? a posta honlapján biztos nincs. adnál címet?

én találtam: link
illetve a posta alatt is van: link
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 11:41
Előzmény: #236  Törölt felhasználó
ugyan már! egy gazdasági/tőzsdei fórumon is lehet

VICCROVAT :)

(akár több is :)

ez a Júdapest amúgy is jó volt :) én is hallottam jobbosoktól :)
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 11:26
Előzmény: #237  Törölt felhasználó
Ja...:D
Én si gyüjtöttem bélyegeket régen.
Vannak különleges darabjaim még,
de már csak numizmatikával foglalkozom..:)
Ja Római , árpád kori pénzek érdekelnek !
Középkoriak, Habsburg koraiak, 20.Századiak eladók..:))))
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 11:02
Előzmény: #236  Törölt felhasználó
Ez is csúcs szöveg (kiszedted belőle, de az eredetiben benne van):
"Néhány évvel ezelőtt tervbe vették Budapest átkeresztelését Judapestre és a vidék sem számíthat jobb helyzetre."
Az ultrajobbos sajtó hívja Budapestet így...
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 10:59
Előzmény: #218  Törölt felhasználó
Te Troger, muszáj egy gazdasági/tőzsdei fórumon ilyen szélsőjobbos pamfleteket bemásolgatni?
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 10:42
Előzmény: #234  Törölt felhasználó
mindenesetre írtam nekik, hogy homályosítsanak fel, mi a menete a megrendelésnek - ha tényleg az van rajta, akkor elteszem az inkriminált példányokat (régebben amúgy is gyűjtöttem a bélyegeket, blokkokat) :)

abban se vagyok biztos, hogy volt ilyen bélyeg, bár valszeg volt. viszont ez olyan jópofán erőltetett:

"A magyar nyelven kiadott bélyegen a következő szöveget lehet összeolvasni: A zsidó állam Magyarország"

ezt úgy is lehetett volna írni:

"A magyar nyelven kiadott bélyegen a következő szöveget lehet összeolvasni: A zsidó állam 150 Ft"

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 10:24
Előzmény: #233  Törölt felhasználó
Halvány lila gõzöm sincs hol lehet....
De a bélyegre én is kiváncsi lennék..:)
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 10:05
"A külföld felvilágosultabb, és jobban tudja, mi történik a Kárpát-medencében, mint maga a magyarság."

ezzel azért 1etértek... :)

/a vesszőket én tettem ki :) ...ha már a magyar kultúránál tartunk.../

amúgy épp most rendelem meg a kérdéses bélyegeket...

"Alatta kiegészítésként külön kis bélyeg, melyen a szöveg: Ha akarjátok, nem mese. A bélyeg a bélyegmúzeumban megtekinthető."

ez a külön kis bélyeg mi a túró? ezt is meg karom rendelni. írjam ezt a fa..ágot: "Azt akarom még hozzá megrendelni, amin alatta kiegészítésként külön kis bélyeg van, melyen a szöveg: Ha akarjátok, nem mese."?

"A bélyeg a bélyegmúzeumban megtekinthető."

az hol van? a posta honlapján biztos nincs. adnál címet?

előre is köszi a segítséget.
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 08:38
Előzmény: #231  Törölt felhasználó
Adolf Hitler feat Barbie girl nem fasisztáknak. : ) link
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 21:45
Előzmény: #230  Törölt felhasználó
Pénznyelő !

Kérdeztél az autógyújtogatásról ---egyszerű a dolog....ha felgyújtotta bele kell tenni...hadd gondolkodjon rajta , mit tett.

de komolyan: öt kommandósnak átadni 10 percre.....a pajzsok szakítószilárdságát lemérni.....persze , hogy selejt ember a mércém szerint----kifizettetném vele...és duplán dolgoztatnám le vele , ha nem tudja egyben kifizetni.

Rendnek kell lennie , mert különben káosz lesz !!!
A rend az ész -értelem és a lélek birodalma...a káosz pedig a sőtétség , a félelem , az önzés birodalma-mely az erőszakban , a másik feletti uralkodási vágyban és kihasználásban jelenik meg !
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 21:37
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
Penznyelő !

Most olvasgatom amit írtál hozzám és válaszolok.

-soha nem italoztam dohányoztam , narkoztam , tetkoztam ---ezeket mind elitélem

-soha senkit egy fillérrel be nem csaptam ,sohasem loptam.ha megállok parkolni , megnézem , hogy a másik kettő ki tud -e tőlem állni.

-az én gyermekeim -bár luxusbam élnek-érzik és értik a munka jelentését és jelentőségét , nekik sem kell lopniuk ,mert otthon nem ezt látják.

-én csak magamért felelek , ha valaki ismerős valakit átver az az ő sara......számomra az érdekből szött barátság nem barátság...és az én szellemi aurámat hasonszőrűek töltik ki.

--nagyon magas beosztásban voltam egy német-magyar vegyesvállallatban , egy fillért nem loptam el , megtehettem volna ...persze

az én erkölcsi mércém önmagam felé is áll , nagyon magas és a csikkeldobálástól nagyon messzemenőkig tudok egy emberkét selejtnek tekinteni , aki nem az emberi minőséget éli a szó igaz értelmében.

ez nem farizeusság-amit élek azt követelem meg a környezetemtől-vagy nem vállalok velük fel együtt semmit.

-betartom -mostmár főleg- a sebességet is , bár néha az autómban valóban párszáz kilóval több árut szállítok , de ennyi még talán belefér.

Nem nagyképűség kimondanom , hogy ha a mentalitásom élnék az emberek , nem kellene börtön , zárni az ajtókat , rendőr sem kéne.......roszkor és rossz helyen....talán a karmám viccelt meg , meg kell tanulnom a selejtet is elfogadni , vagy legalábbis nem meglátni , ha nehéz is !

nyugodtan kérdezz........ha reális a kérdés az lesz a válaszom is !
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 21:07
Előzmény: #195  Törölt felhasználó
könnyű neked
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 19:59
Előzmény: #227  Törölt felhasználó
Idézet-
"Magyarellenesség:
Tisztában kell lennünk azzal, hogy a lecsatolt területeken folyó és az utóbbi időben felerősödő magyarellenesség nem a véletlen, hanem szándékos uszítás eredménye.
A jelenlegi kormánnyal rokonlelkű osztrák vezetés még mindig nem mondott le a magyar területekről.
A szlovákok maguknak követelik csonka hazánk északi, hegyvidéki tájait. 2006-ban szlovák vezető nyíltan hangoztatta, hogy tankokkal kell bemenni Budapestre, és porig kell azt rombolni. A magyarverések rendszeresek.
A románok iskoláikban azt tanítják, hogy a Tisza vonaláig Romániáé a keleti országrész. Csaucseszku nyíltan hangoztatta területi igényét. Birtoklási igényüket ma sem titkolják. Az erdélyi magyarság életszínvonala a létminimumon, vagy alatta van.
Délen a magyar lakta falvakba a legsötétebb bőrű, bűnöző réteg betelepítése történik. A magyarok elhagyják házaikat, szülőfalujukból menekülnek.
Itthon a Kádár korszaktól kezdve folyamatos a roma betelepítés. Szándékosan uszítják őket a magyarság ellen. 2006-ban programot hirdettek, mellyel romákat toboroznak kedvező feltételekkel a rendőrségbe. Azaz felfegyverzésük és a magyarok elleni bevetés a valós cél. Az elmúlt évben egy sem jelentkezett, mivel itt a rend és fegyelem elsődleges követelmény. 2007-ben újra meghirdetésre került a pályázat. A magyarverések hazánkban is elszaporodtak, ezeket egy-két kipattanó esettől eltekintve eltusolják."

Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 19:56
Előzmény: #226  ujonc
link
Itt a link !
Lefelé hosszú, érdekes írások idézetekkel.
ujonc 2008. 05. 20. 19:54
TrogerBroker!
Két dolgot emelnék ki az írásodból:
"Az iskolákban nem okvetlen az igazságot tanítják, hanem amit el akarnak hitetni.

"Simon Peresz: Izraeli miniszterelnök 2007. október 10-én a Telavivi Hilton szállóban egy kereskedelmi összejövetelen kijelentette: Mára az izraeli gazdaság olyan hatalmas eredményeket ért el, hogy az izraeliek többek között fölvásárolják Magyarországot."
Ez utobbi nyilatkozat miatt úgy tudom az izraeli nagykövetet is behivatták, magyarázatot adni. Pedig a magyarázat kézenfekvő. Szerintetek ki finanszírozza az államadósságot? Én nem fognék mindent az amerikai nyugdíjjasokra!
ujonc 2008. 05. 20. 19:44
TrogerBroker!
Legközelebb add meg a forrást, mert így az az első, hogy ezt ki mondta, ki írta?
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 19:43
Előzmény: #223  Törölt felhasználó
ex-nek
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 19:42
Előzmény: #216  exmnbs1
enyémet is levetették..
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 19:40
Akinek van türelme, olvassa végig.
Érdekes részek vannak benne......
ujonc 2008. 05. 20. 19:39
Előzmény: #219  Törölt felhasználó
AKS, ha elolvasod az ajánlott könyvet megérted, hogy Pearl Harbour nagyobb zsé volt!

Topik gazda

TrogerBroker
1 1 1

aktív fórumozók