Mielőtt még valakinek szándékában állna rámnyomni a "jelzést a moderátornak", vagy esetleg lenácizna valaki, a félreértések elkerülése végett csak egy most aktuális történetet szeretnék bemutatni kedves fórumozó társaimnak , illetve mások véleménye érdekelne valamint hasonló esetek ha tud valaki valamit.
Tudomásomra jutott, hogy lakhelyemen ( Eger ) épül egy 800 lakásos lakópark egy kertvárosi részen.
Nos ezzel nincs is gond......
várható lakosság a lakóparkban 3000-4000 fő.
Mikor viszont meghallottam hogy a "betelepülő" lakosság várhatóan 70-80 % Izraeli bevándorló lesz, azért elgondolkodtatott egy kicsit.......
Igen ! Ez egy Zsidó lakópark lesz , amit így is reklámoznak mifelénk. A 70-80 % betelepültön kívül is csak zsidó vallásúaknak készül, külön uszodával meg minden fullos extrával.
Ha a város lakosságát nézem, (70000- 80000 ) fő, arányaiban mérve is érthető hogy a város lakosságában nagy felháborodást váltott ki az ügy.
Tudomásom szerint a kivitelezők ugyan azok, akik nem rég az Agria Parkot átadták. Persze a földterületet gondolom a helyi önkormányzat játszotta át..... ( MSZP )
Nos emésztgetnem kell még a dolgot, nem tudom milyen következtetést vonjak le ebből, de nekem úgy tőnik eladják Egert is mint ahogy mindent, na meg egy pártnak nagyon kell a szavazóbázis................
Nem szeretnék senkivel vitába keveredni, mindössze logikusan megközelíteni ezt a dolgot, meg ami mögötte állhat !
Újonc, kurva rossz a példád. Primitív, bunkó emberek ugyanis mindenhol vannak. Egy ember egyetlen szövegéből következtetést levonni... Hát nagyon finoman fogalmazva is döbbenetes ostobaság.
Képzeld, ha a magyarokat pl. ez alapján a topic alapján ítélnék meg: szégyenkezhetnék én is miattatok:) Pedig hol vagyunk még egy külvárosi kocsmától. (sajnos színvonalban sokszor közel).
Ha komolyan érdekel a téma és tudsz elfogulatlan és nyitott lenni ajánlom neked Drábik János: Uzsoracivilizáció című könyvét. Ő úgy írja meg a művet, hogy minden esetben hivatkozik a forrásra (könyvtár, könyv, jegyzőkönyvek stb.).
Szépen tele írtátok a fórumot, végig se olvastam annyi a vélemény. A magam részéről nem helyénvalónak tartom a tendenciát ami zajlik. Nem tartom magam antiszemitának, fajgyülölőnek sem. Mindenkinek van hely a Bolygónkon. Azonban ha az én érdekeim sérülnek, úgy hogy az elkerülhető lenne nem helyeslem.
Az egyik oldalról azt hallom, hogy milyen káros az ország lakosságának a fogyása, elöregedése. A másik oldalról a miniszterelnökünk hajt el, ha nem tetszik a rendszer. Helyette jönnek kínaiak, izraeliták (direkt nem zsidózok) és még ki tudja milyen nemzetiségek. Nem gondolom, hogy az ide települő izraeliták a magyar állam adófizetői lesznek (mint ahogy a kínaiak se lettek azok).
Most egy saját példámat mondom el amit nem mástól hallottam (bár nektek már csak egy pletyka lesz): Repülőtér check-in pult: izraelita család (hívő, feketeruha, kemény kalap) apa, anya, két felnött gyerek. A családfő a check-in es lánnyal azon vitázik, hogy miért nem viheti fel a táskáját kézipoggyászként. Az indok egyszerü: túlméretes. A súlya is több és a mérete is jóval nagyobb. Amit a vita végén mondott a családfő nem hittem el, csak miután elmentek kérdezte meg tőlem a pultos lány hogy hallottam-e. A mondat pedig így hangzott: EZEKNEK IS KÉNE MÉG EGY HÁBORÚ! Egy poggyász miatt? Egy hívő ember szájából? Nekem elötte nem volt személyes tapasztalatom velük szemben, (azóta már több is van), de ez szíven ütött. Tudom mindenki beállítottsága szerint értékeli amit írtam, csak el akartam mondani.
ha ennyire érdekel a téma, lszi adj néhány linket a legérdekesebbek (mondhatnám legszaftosabbak) közül.
sőt kifejezetten bátorítalak, hogy fordulj a sajtóhoz, internetes médiához, stb., ha vmit sérelmezel a tényekben - de csakis a tényekben.
a mai demokráciában ti. jogod és lehetőséged van "megszellőztetni" az ilyeneket. feltételezem, a hőzöngésnél Te is meg még nagyon sokan többet akarnak tenni. hát akkor ragadd meg a lehetőséget. több szem többet lát, szokták mondani. a lényeg, hogy ne a "mari néni mondta" szinten kezeljük ezeket. btw. az ilyesmi állampolgári kötelesség, nemde? felvilágosítani a jónépet. mindenki előtt nyitott ez a lehetőség... hajrá, csakis tényszerűen...
A vita mederben tartása érdekében kijelenteném, hogy nem olvastam sem a Mein Kampf-ot sem a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét, és ez a továbbiakban sem áll szándékomban.
Én leginkább a saját életteremet támogatom. Ami történetesen magyar, és lehetőség szerint demokratikus, ha már jobbra/igazságosabbra nem képes az emberiség.
Továbbá szeretek kevésbé okosnak tűnni, mint valójában vagyok. (Bár ez most beírásodat olvasva talán kevésbé sikerült, mint szokott. Szelavi.)
A lehurrogásban viszont - ha erre szottyanna kedvem a későbbiekben - feltétlenül rólad fogok példát venni, mert kiválóan csinálod.
Öregem! Oszd az észt, ha az is van felétek! Ne csak ezt a fajgyűlölő fröcsögést!
azt is olvastad a Mein Kampf-ból, hogy A. Hitler maga ismerte el: ha a "zsidó" nem létezne, ki kellene találni? Olyan tökéletes bűnbak volt, hogy J. Goebbelsnek alig akadt dolga...
btw. pl. Napóleont miért nem a zsidók juttatták hatalomra? vagy mégis?
Az eredeti témához visszatérve, Izraelből vízum nélkül lehet Magyarországra beutazni, s akár letelepedni. Miközben kárpátaljai és vajdasági magyarokat csak vízummal engednek be saját hazájukba.
pl.:"Mérlegelési jogkörére hivatkozva utasította el több vajdasági magyar fiatal magyarországi letelepedési kérelmét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) - derül ki a Magyar Hírlapból, amely pénteken jelentetett meg riportot az ügyben."
Én nem liberális vagyok, csak talán jobban értékelek néhány dolgot...
Egyébként a felfogásom kezd nagyon is eltolódni az anarchista elvek (önkormányzás, minimális hatalom) felé. (de ez már off nagyon .D)
ezek szerint Te is támogatod a cigányokat és a zsidók élettér elméletét? mert akármilyen fura is, a Mein Kampf és a Cion bölcseinek jegyzőkönyve az alap téziseket tekintve hihetetlen hasonlóságokat mutat, csak az egyik katonai, a másik gazdasági oldalról szemlélve a hatalmat...
szerintem semmit sem tudsz erről és szeretnél kicsit okosnak tűnni, ami nem azt jelenti, hogy rögtön lehurrogod a másik mondandóját kisfiam! van még mit tanulnod!
Ez már több a SOKK-nál !
Mielőtt még valakinek szándékában állna rámnyomni a "jelzést a moderátornak", vagy esetleg lenácizna valaki, a félreértések elkerülése végett csak egy most aktuális történetet szeretnék bemutatni kedves fórumozó társaimnak , illetve mások véleménye érdekelne valamint hasonló esetek ha tud valaki valamit.
Tudomásomra jutott, hogy lakhelyemen ( Eger ) épül egy 800 lakásos lakópark egy kertvárosi részen.
Nos ezzel nincs is gond......
várható lakosság a lakóparkban 3000-4000 fő.
Mikor viszont meghallottam hogy a "betelepülő" lakosság várhatóan 70-80 % Izraeli bevándorló lesz, azért elgondolkodtatott egy kicsit.......
Igen ! Ez egy Zsidó lakópark lesz , amit így is reklámoznak mifelénk. A 70-80 % betelepültön kívül is csak zsidó vallásúaknak készül, külön uszodával meg minden fullos extrával.
Ha a város lakosságát nézem, (70000- 80000 ) fő, arányaiban mérve is érthető hogy a város lakosságában nagy felháborodást váltott ki az ügy.
Tudomásom szerint a kivitelezők ugyan azok, akik nem rég az Agria Parkot átadták. Persze a földterületet gondolom a helyi önkormányzat játszotta át..... ( MSZP )
Nos emésztgetnem kell még a dolgot, nem tudom milyen következtetést vonjak le ebből, de nekem úgy tőnik eladják Egert is mint ahogy mindent, na meg egy pártnak nagyon kell a szavazóbázis................
Nem szeretnék senkivel vitába keveredni, mindössze logikusan megközelíteni ezt a dolgot, meg ami mögötte állhat !
Üdv !