Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
fezo21
fezo21 péntek, 09:00
Nyitó : 2 200,00 / 13924
SBob péntek, 08:48
Előzmény: #260275  tchongee
ehhez csak gratulálni tudok. Én ha így tettem volna, akkor vélhetően vártam volna a korrekcióra 700-nál. Meg 900-nál, meg 1100-nál, meg ...
Treborn
Treborn péntek, 08:46
Előzmény: #260277  Marika113
2200
Marika113
Marika113 péntek, 08:45
Indi mennyi?
lukskypoker
lukskypoker péntek, 08:43
Előzmény: #260269  DiamondHandApe
Ámen!
tchongee
tchongee péntek, 08:41
Előzmény: #260272  SBob
Én ugyanakkor szálltam ki mint Szabi (520 ft körül), csak 700 -on visszavettem....
SBob péntek, 08:31
Előzmény: #260270  Lou70
azért én titokban optimista vagyok ;)
Az egy szinttel emelné a napi forgalmat és picit nehezebb lenne manipulálni a több szereplő miatt.
SBob péntek, 08:26
Az MSCI egy érdekes kérdés. Már régóta várjuk, hogy visszakerüljön, de mindig éppen egy hajszálnyival lemarad. Utoljára azt számolgattuk, hogy még 1-2 Ft erősödés kéne az USD-hez képest. Meg azt, hogy a megfelelési napon éppen alatta, vagy felette volt-e a küszöbnek. Azóta a forint 10%-ot erősödött az USD-hoz képest, az árfolyam pedig kb 20%-ot erősödött.
És hogy mi lesz a bekerüléssel? Szerintem egy paraszthajszállal megint lemarad és megint nem kerül be :)) De talán addig jó, ameddig ez a lehetőség benne van.
SBob péntek, 08:17
Előzmény: #260266  fezo21
A Szabi témát a következőkkel lezárva, Szabi egy jó arc. Hibája volt, hogy túl őszinte volt és túl sokmindent árult el magáról. Sokáig vette, tartotta, hitt a telekomban, de a hitét elveszítette egy idő után. Talán mindenki így érzett volna a helyében, ha akkora összeggel lett volna benne és ennyire nem hozott volna semmit. Azért emlékezzetek vissza, hogy a telekom minden baját a részvényesekre hárította át, miközben kétkézzel szórta a pénzt mindenre  ( a 2000-es évek közepén Macedóniában és Montenegróban elkövetett korrupcióért végül mi fizettünk egyedül az amerikai könyvvizsgálóknak és államnak tízmilliárdokat, a 2010 utáni nehéz helyzetben kivetett különadók az osztalék elmaradását eredményezték, majd annak éveken át tartó jelentős csökkentését, miközben két kézzel lapátolták ki a pénzt a németeknek ( új és újabb vállalati szoftverekre, amivel állítólag a mobil és a vezetékes szolgáltatást integrálták volna -máig szar-, vagy a kizárólag anyacégnek fizetett hitelkamatok stb) Csak az olyan idióták maradtak benne a telekomban, mint pl. én, meg sokáig Szabi is. Azután  megtörtént a kormánnyal a deal, csak ennek jelentőségét sokan nem ismerték fel. Én tényleg mondtam akkor is, de igazából már én sem hittem, hogy számít, mert ezután sem történt évekig semmi. (meg is untam, hogy írjak ide ). Az istenített Matheisent lecserélték Rékasira, aki azzal kezdte, hogy értéket akar teremteni a részvényeseknek. De én egy szavát sem hittem el. Azután jött a kovid, energiaválság1, háború és vele ezek hatására az infláció is berobbant, magas állampapírkamattal. Akkora pénzzel ( és tapasztalattal ), mint amennyit Szabi betett a telekomba, lehet, hogy más is így döntött volna. Emlékszem, hogy ő arra spekulált, hogy később visszateszi, csak előtte megkamatoztatja ( 18% -on). Nem jött be, de ekkora emelkedésre senki sem számított. Aki most mást mond, az vélhetően hazudik. Én többször is kijelentettem, hogy 800Ft alatt nem adom el, de még az 500Ft-os SMS sem jött éveken át 400Ft-os célárak mellett. Ekkora mértékű és intenzitású emelkedésre, amit produkált én biztosan nem számítottam.
A másik dolog, amiről írsz, felfogás kérdése. Minkét gondolkodásmódban van igazság. Ha veszel 300 Ft-ért egy gépet, ami 154 Ft hasznot hoz évente, akkor az elég jó befektetés volt, még akkor is, ha mondjuk 10 év múlva a géped elhasználódik és cserélned kell. Viszont a másik felfogás szerint a 300 Ft-os gép ma 2200Ft-ot ér, de ez is "csak" 154 Ft hasznot hajt, ezért lehet, hogy el kéne adni ezen az áron. Következtetés: nem szabad termelni, a spekuláció sokkal kifizetődőbb :)
apocca
apocca péntek, 07:56
semmi, ugyan az mint a DT kivásárlás: never ending story
Lou70
Lou70 péntek, 07:05
Az MSCI-vel manapság mi a helyzet?
DiamondHandApe péntek, 06:35
Előzmény: #260267  SpKj
2240
fezo21
fezo21 csütörtök, 23:19
Előzmény: #260267  SpKj
Napi maxos záróval jó esély van a további rallyra.
SpKj csütörtök, 22:49
Holnap ki mit vár?
fezo21
fezo21 csütörtök, 22:39
Nekem is volt egy Szabiéhoz kicsit hasonló esetem ha nem is akkora tétellel, de nem is kicsivel. Vettem anno EGIS -t, jónak tűnt, aztán valami nagyobb játékos ki akart szállni és hónapokig nyomta lefelé az árfolyamot. Na végre elfogyott neki és vissza is jött az én szemszögömből némi plusszba az árfolyam. Örömömben, hogy hónapok szenvedése után ki tudok szállni némi profittal, el is adtam. De nem örültem max. talán 1 hétig és jött a felfüggesztés, kivásárlás kb. az akkori tőzsdei ár + 35 % -os áron egyik napról a másikra. Hát legszívesebben a fejemet vertem volna a falba, hiába mondjátok, hogy némi profit is profit. :) Szóval ez is belejátszott, hogy a TELEKOM-ot csak tartottam és tartottam, hátha ezt is kivásárolja a DT. De hát ha nem, akkor nem. A hétszerező árfolyam se rossz, és akkor még nem is beszéltem az osztalékokról. A 300 -as beker áraimra a 154 Ft -os osztalék már nem rossz. Bár valaki már arról is kioktatott, hogy ezt nem így kell nézni. De nekem jól esik így is nézni. :)
apocca
apocca csütörtök, 22:09
Előzmény: #260261  harding
Ez is egy aspektus, és nem véletlenül jött elő most a Szabi sztori. Bár én személy szerint a tőzsdén végképp nem hiszek abban, hogy más "kárán" tanul az ember. Ez full egyéni játék, itt sokat kell tanulni a tőzsdéről, saját magadról, itt a saját veszteséged a legjobb tanító.
fezo21
fezo21 csütörtök, 21:58
Előzmény: #260250  SBob
Tulajdonképpen én hoztam föl Szabit, de nem bántásként, inkább kicsit sajnálom milyen peches döntéseket hozott. Meg akkortájt én is nagyon gondolkoztam már azon, hogy kiszállok, de szerencsére kitartottam és nem bántam meg. Úgy gondoltam egyszer csak leszáll rólunk a kormányunk vagy le lesz váltva valamikor és erre is jó esély mutatkozik most.
apocca
apocca csütörtök, 21:55
Előzmény: #260255  SBob

Én meg náladnál is többet éltem (még öregebb vagyok):). És értékelem, ha szembe jönnek velem (a hátulról jövést nem értékelem). Régről "jól ismerjük" egymást, és örülök is, hogy ismét aktivabb vagy itt az mtel topikban. Az, hogy ki mennyire szeret konfrontálódni, szembe menni a többséggel, ez egyénenként igen változó, alkati kérdés. Élettapasztalatom, hogy "nem maradok csendben akkor sem, ha az szemben megy a többséggel" mentalitású emberek elégedettek (tetszik saját maguknak) ezzel a jellemvonásukkal. És ez igy is van rendjén.
(régi idők képe ugrik be, mikor itt a topikban nem csak tőzsdéztünk, de időnként ki-kiléptünk az élet, emberi dolgok más területére)
Marika113
Marika113 csütörtök, 21:35
Előzmény: #260261  harding
Persze. De profitot is tudni kell realizalni. Beker ár a nem mindegy.
harding
harding csütörtök, 21:09
Előzmény: #260255  SBob
Szabi sztorija iskolapéldák sorozata a rossz döntésekre. Szerintem érdemes róla néha beszélni, mert tanulhatnak belőle más kisbefektetők.

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek