Gondoltam nem árt egy ilyen topic, ahol mindenki meg tudja osztani azt hogy mivel próbál ellenállni a vérszívóknak. Hátha bejön másnak is.
<p>
Tegnap engem is ért egy apró kis öröm, átugrottunk Szerbiába, és kiderült, hogy a gázolaj vagy egy ötvenessel olcsóbb, mint itthon.
<p>
Úgyhogy el is döntöttem, ezután ott tankolok. Nem nagy tétel, olyan 10-15 ezer között lehet havonta, amit megtakarítok, de kár lenne azt is ezeknek a gennyládáknak adni.
Szuper ötlet! Remélem az értelmi szerző tisztában volt azzal, hogy az elektromos hálózat "túlterhelése" esetén nem az erőműben fog először a gond jelentkezni, hanem a 30 éves, vagy még öregebb házakban futó vezetékek fognak szép csendben elégni. :D
Aztán majd lehet igényelni a segélyt a ház felújításra! :D
Nos, a határon túli tankolás mellett ez is egy lehetséges és legális véleménykifejezési mód a választott képviselőivel elégedetlen polgárok számára:
"A JOBB SALGÓTARJÁN mozgalom szimpatizánsai felhívást intéznek minden magyar polgárhoz, akinek elege van a Gyurcsány-kormány hazudozásaiból. Kérünk mindenkit, hogy 2006. november 15-től, minden este 8 órától, az otthonában lévő villamos berendezéseket kapcsolja be, úgy hogy azok a lehető legjobban terheljék meg a villamosenergia rendszert. Tegyük ezt negyed órán át. Ha több százezren egyszerre megterheljük a rendszert, az lekapcsol, és Magyarország sötétbe borul. Ez kb. napi 30 FT többletköltséget jelent háztartásonként.
Előnyei: teljesen legális tevékenység; hatékony (akár a taxisblokád); anonim (otthon történik és lenyomozhatatlan). Olasz, Francia-, Németországban bevált módszer!
Csatlakozzatok, és küldjétek tovább ezt az e-mailt a lehető legtöbb helyre!"
Törölt felhasználó2006. 11. 07. 17:45
emléxem, a mariahilferstrasse-i bevásárlásokat nem titulálta senki hazaárulásnak, és a parndorfiakat sem, hogy aktualizáljak - sztem ovi a hazaáruló, nem aki átjár benzinezni. én nem csinálom, de vettem már mástól - igaz, csak kipróbálni. sztem is gennyes a hatalmi elit - sajnos. elvannak az egymás elleni sárdobálással. ez van.
Igazából eddig úgy voltam vele, hogy ezekbe a balkáni országokba csak akkor megyek, ha feltétlenül szükséges többségében átutaztam rajtuk, vagy üzleti út volt.
Most azért mentünk, hogy megnézzük a nándorfehérvári várat. Ez a tankolás dolog véletlenül jött.
Viszont a kút ott van a határtól 2 kilométerre, fél óra alatt megfordulok, ráadásul vannak olyan időszakok, mikor éppen arrafelé nincs semmi dolgom, úgyhogy ott kell lennem, de rá is érek, kár lenne kihasználatlanul hagyni.
A minap épp a szabadkai piacot dícsérték, eddig még nem voltam ott, de lehet, hogy átugrunk valamikor mi is körülnézni. Majd meglátjuk. A piacokkal kapcsolatban némi ellenérzés van bennem, itthon sem szoktam piacon vásárolni, általában vagy átvernek, vagy megpróbálnak átverni.
Én is ugyanigy vagyok vele és remélem minél többen lesznek hasonlóan, akkor majd nem lehet lyen pofátlan disznó nagy adókat szedni. Igenis legyen adóverseny. Nem érdekel hogy a szerbekhez megy az adóm, most komcsikat támogassak inkább?
Hát, pedig ez van.
Egyébként éppen eleget, sőt, szerintem túl sokat fizetek amúgy is.
De ha neked olyan rossz a nagy ÁHT hiány, esetleg önkéntesen is fizethetsz be nekik.
<p>
Van tippem, pl veszel egy kis piát, annak jó nagy az adótartama, aztán odaadhatod a rászorulóknak...
akkor ha ez az álláspontod, akkor ne rinyálj, hogy milyen nagy államháztartási hiány van...ezeknek a mocskoknak én nem fizetek...inkább a szerbeknek adom...
Na ez szép!
Érdekel a saját zsebem is, de normális körülmények között, lehet, hogy ennyivel nem bajmolódnék - mármint ennyi spórolással.
De tényleg úgy tele vagyok ezekkel a gennyládákkal, hogy az már nem igaz.
Ők csak a javunkat akarják
<p>
Tegnap engem is ért egy apró kis öröm, átugrottunk Szerbiába, és kiderült, hogy a gázolaj vagy egy ötvenessel olcsóbb, mint itthon.
<p>
Úgyhogy el is döntöttem, ezután ott tankolok. Nem nagy tétel, olyan 10-15 ezer között lehet havonta, amit megtakarítok, de kár lenne azt is ezeknek a gennyládáknak adni.
<p>
Viszont a kiesett adó legalább a duplája :-).
<p>
A benzin sajnos annyi, mint itthon.