Topiknyitó: tokos. 2006. 10. 24. 09:10

Ők csak a javunkat akarják  

Gondoltam nem árt egy ilyen topic, ahol mindenki meg tudja osztani azt hogy mivel próbál ellenállni a vérszívóknak. Hátha bejön másnak is.

<p>

Tegnap engem is ért egy apró kis öröm, átugrottunk Szerbiába, és kiderült, hogy a gázolaj vagy egy ötvenessel olcsóbb, mint itthon.

<p>

Úgyhogy el is döntöttem, ezután ott tankolok. Nem nagy tétel, olyan 10-15 ezer között lehet havonta, amit megtakarítok, de kár lenne azt is ezeknek a gennyládáknak adni.

<p>

Viszont a kiesett adó legalább a duplája :-).

<p>

A benzin sajnos annyi, mint itthon.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matgab 2006. 11. 10. 11:55
Előzmény: #17  matgab
úszómedence
matgab 2006. 11. 10. 11:55
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
szerintem ez egy ELMÜ vagy ÉMÁSZ kampány...
Én már vettem, úgyhogy égesse mindenki az uszómedence fűtését, mint az állat!
return.value
return.value 2006. 11. 10. 11:06
Szuper ötlet! Remélem az értelmi szerző tisztában volt azzal, hogy az elektromos hálózat "túlterhelése" esetén nem az erőműben fog először a gond jelentkezni, hanem a 30 éves, vagy még öregebb házakban futó vezetékek fognak szép csendben elégni. :D
Aztán majd lehet igényelni a segélyt a ház felújításra! :D
Törölt felhasználó 2006. 11. 10. 00:07
:DDDDD ez nagyon jó.

Szegény vastüdős meg rászopott :DDD
Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 18:32
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Nos, a határon túli tankolás mellett ez is egy lehetséges és legális véleménykifejezési mód a választott képviselőivel elégedetlen polgárok számára:

"A JOBB SALGÓTARJÁN mozgalom szimpatizánsai felhívást intéznek minden magyar polgárhoz, akinek elege van a Gyurcsány-kormány hazudozásaiból. Kérünk mindenkit, hogy 2006. november 15-től, minden este 8 órától, az otthonában lévő villamos berendezéseket kapcsolja be, úgy hogy azok a lehető legjobban terheljék meg a villamosenergia rendszert. Tegyük ezt negyed órán át. Ha több százezren egyszerre megterheljük a rendszert, az lekapcsol, és Magyarország sötétbe borul. Ez kb. napi 30 FT többletköltséget jelent háztartásonként.
Előnyei: teljesen legális tevékenység; hatékony (akár a taxisblokád); anonim (otthon történik és lenyomozhatatlan). Olasz, Francia-, Németországban bevált módszer!

Csatlakozzatok, és küldjétek tovább ezt az e-mailt a lehető legtöbb helyre!"
Törölt felhasználó 2006. 11. 07. 17:45
emléxem, a mariahilferstrasse-i bevásárlásokat nem titulálta senki hazaárulásnak, és a parndorfiakat sem, hogy aktualizáljak - sztem ovi a hazaáruló, nem aki átjár benzinezni. én nem csinálom, de vettem már mástól - igaz, csak kipróbálni. sztem is gennyes a hatalmi elit - sajnos. elvannak az egymás elleni sárdobálással. ez van.
tokos. 2006. 11. 06. 11:36
Előzmény: #1  tokos.
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Románia jövőre EU tag lesz.
Az adó mindössze 16% lineáris. Nem tudom, hogy érint-e ez a dolog valakit.

Rajtam kívül.
tokos. 2006. 10. 24. 15:35
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Igazából eddig úgy voltam vele, hogy ezekbe a balkáni országokba csak akkor megyek, ha feltétlenül szükséges többségében átutaztam rajtuk, vagy üzleti út volt.

Most azért mentünk, hogy megnézzük a nándorfehérvári várat. Ez a tankolás dolog véletlenül jött.

Viszont a kút ott van a határtól 2 kilométerre, fél óra alatt megfordulok, ráadásul vannak olyan időszakok, mikor éppen arrafelé nincs semmi dolgom, úgyhogy ott kell lennem, de rá is érek, kár lenne kihasználatlanul hagyni.

A minap épp a szabadkai piacot dícsérték, eddig még nem voltam ott, de lehet, hogy átugrunk valamikor mi is körülnézni. Majd meglátjuk. A piacokkal kapcsolatban némi ellenérzés van bennem, itthon sem szoktam piacon vásárolni, általában vagy átvernek, vagy megpróbálnak átverni.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 15:01
Előzmény: #9  tokos.
Ja ez nem rossz kellenek az ötletek. Egyébként vásárolni nem szoktál lemenni (benzinen kivül)? Sztem sokmindent érdemes ott venni.
tokos. 2006. 10. 24. 14:46
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Minek költöznék? Csak átugrok egy tankolásra, aztán kész. 30 km oda-vissza, úgy másfél liter gázolaj megy el rá.

Hiába na, apró kis örömök ezek, nem mondanám, hogy megváltottam a világot, de jól esik, ez kétségtelen.

Ha lesz még valami, majd mondom, és ha másnak van jó ötlete, ne kíméljen bennünket.

Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 11:00
Csányi azt mondta hogy fizetbe be több adot de akkor tudja is hogy hová megy!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 10:57
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
figyu...akkor költözz le szerbiába, ott úgyis minden olyan szép és jó.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 10:52
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Én is ugyanigy vagyok vele és remélem minél többen lesznek hasonlóan, akkor majd nem lehet lyen pofátlan disznó nagy adókat szedni. Igenis legyen adóverseny. Nem érdekel hogy a szerbekhez megy az adóm, most komcsikat támogassak inkább?

tokos. 2006. 10. 24. 10:38
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Hát, pedig ez van.
Egyébként éppen eleget, sőt, szerintem túl sokat fizetek amúgy is.
De ha neked olyan rossz a nagy ÁHT hiány, esetleg önkéntesen is fizethetsz be nekik.
<p>
Van tippem, pl veszel egy kis piát, annak jó nagy az adótartama, aztán odaadhatod a rászorulóknak...
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 10:23
Előzmény: #3  tokos.
akkor ha ez az álláspontod, akkor ne rinyálj, hogy milyen nagy államháztartási hiány van...ezeknek a mocskoknak én nem fizetek...inkább a szerbeknek adom...
Na ez szép!
tokos. 2006. 10. 24. 09:31
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Érdekel a saját zsebem is, de normális körülmények között, lehet, hogy ennyivel nem bajmolódnék - mármint ennyi spórolással.
De tényleg úgy tele vagyok ezekkel a gennyládákkal, hogy az már nem igaz.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 09:23
Előzmény: #1  tokos.
Inkább mondanád azt,hogy a saját zsebed érdekel csak.Azzal nincs semmi probléma.
De miért kerítesz hozzá,még ilyen ellenálósdi szöveget?:)

Topik gazda

tokos.
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek