Látom megy a mohu-ról a vita, érdemes visszagondolni Balin akkori hozzászólásaira, hogy mekkora mega-giga üzlet lesz ez is a MOL részére, repkedtek a 10 mrd-ok. Hát ez se lett így. Annyira fölöslegesen vitatkoztok vele, tudhatnátok a mol számára mindig minden fordulat kedvező.
"Az ural és a Brent közötti különbséget a fogyasztókra fogják fokozatosan terheli": ezt hogy érted? Már csak azért,mert most a két ár különbségeként keletklezett nyereséget (majdnem teljes egészében!9 adóformájában elveszi a MOL-tól.Tehát már most is brent árral számolnak.......Én legalábbis egy cseppet sem tudtam olcsóbban tankolni....
Csak ugye azt nem lehet tudni az EU-ban mekkora adót fog kapni, de te rögtön rávágtad hogy biztos kevesebbet mint a mostani elvonás. XD hát persze. Sőt még lehet a mol kap majd pénzt az Eu- tól, nem? XD
Igazad van, lehet a MOL t és az akkori kormányt vádolni de érdekes módon a gyártókat senki nem okolja!! Miért nem több utas a rendszer?! 30 évvel ezelőtt megvolt a kultúrája az üveg vissza váltásnak, a gyártók most is milliárdokat keresnek csak rányomják az 50 Ft ot a palackra és mehet a szemétbe.. majd a MOL és az állam megoldja..A több utas rendszer a megoldás csak nem akarnak dolgozni, a boltoknak se lenne vele gond göngyölegés rendszer nincs szemet és bűz, erősebb palackokat kell gyártani és mosni.A MOL nak ki kell farolni ebből, marakodjanak a gyártók ezen a koncon...
De fel van. Sőt az átállás több lépcsőben fog zajlani. 2028 ig kell átállni , de szó van 2030 rol is.Az ural és a Brent közötti különbséget a fogyasztókra fogják fokozatosan terheli, nem egyszerre, évről évre 20-30 Forintokat. A MOL erre ráfizetni nem fog. De erről már vannak konkrét cikkek, közlemények a MOL honlapján. Kár a hülyeséget terjeszteni.
OK Balin. Akkor nézzük : a hulladékgazdálkodás koncessziós ötletét Orbán-Hernádi közösen eldöntötték úgy, hogy a "rezsicsökkentés"" keretein belül a szemétszállítás lakossági díjait 2012. évi árakon befagyasztották!!!! Most pedig azt mondod, hogy a TISZA kormány oldja meg ezt a maszlagot. Én azt mondom Hernádi oldja meg amit vállalt és számoljon be a részvényeseknek !!! Közben a vállalt kötelmeit magas szinten teljesítse! Lehetséges, hogy a kormánynak be kell avatkoznia, de Hernádi már biztosan nem kívánatos személy a jelenlegi rendszerben. Tovább megyek, a MOL profitja kiemelkedő, bár nem lehet cél egy vállalat állami megsarcolása, de az sem elfogadható, ha a vezetés felelőtlen rendszereket épít ki, valakinek fizetnie kell a sor végén , de nem közpénzből !!!!
Azért, mert a MOL jelenleg is több extraadót fizet, mint amit az EU-ban meg fognak szavazni . Szóval itt csökkenés várható, ha EU szinten egységes adóztatasi rendszer lesz. Én üdvözlök minden hasonló kezdeményezést.
Az olajcégek extraprofitjának megadóztatásával, újabb közös uniós hitelfelvétellel és a költségvetés növelésével teremtené elő az Európai Unió klímaalkalmazkodásához szükséges forrásokat Teresa Ribera. Pápá dízelmarzs. Majd Balin elmondja miért jó ez a Molnak. XD
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.