Megkérdezném, az üres kincstárt honnan kompenzálnád? mert ugye azt látjuk, hogy az Orbán NER rendszer mit hagyot örökségül? Igen látom adókat emelnél, az is egy módszer, csak úgy vélem nagyon kisebbségben maradnál. Cikk szerint éves szinten 21 mrd az elvonás, én amit láttam az 16 mrd.... nem nagy teher a MOL éves bevételeiből. Abban egyetértünk, hogy minden különadó piac torzító hatású, ki kell vezetni a rendszerből! Ezért történelmi bűn Orbán gazdaságpolitikája,mert sok-sok éves elhibázott rendszerét nem lehet pár hónap alatt ellentételezni, évek kellenek. Közgazdaságtan azt állítja, hogy egy év elhibázott gazdaságpolitikáját három év alatt rendbe tenni. Lehet hamarabb is, gondolom emlékszel a Bokros csomagra pl., nos annak a jelenben radikális politikai következményei lennének. Gyalázat amit a kincstárban találtunk, az egyes minisztériumokban, tíz és száz mrd kötelezettség vállalások sokasága úgy, hogy nincs nyoma a költségvetésben. Hernádi a NER embere,kiszolgálója, alaposan meggazdagodott belőle. Horvátokkal történő új kapcsolat alapfeltétele, hogy távozzon a MOL éléről. Egyebekben ráférne a cégre egy friss és transzparens szemlélet. Ami az alapítványi sztorit illeti, szerintem a részvényesek hatalmasat nyernek a politikai döntésekkel.
Ez szomorú. A sírás persze megy hogy nincs víz, de ahelyett, hogy a jövedéki adót növelnék inkább szivatják a MOL-t, pedig ott meg kellene a lóvé a váltáshoz. Az autómosók persze még mindig telítettek. Kezd egyre nagyobb csalódás lenni ez a kormány, nincs benne az a fajta népnevelő szándék, ami hosszú távon kellene, ők is populisták, inkább csak szolgálják a buta igényeket, torzítják a piacot.
Minden második bejegyzés róla szól! Amíg ki nem lesz tiltva innen, tehát a fórumról teljesen, addig ez a topic használhatatlan értelmes eszmecserére. Legyetek szívesek és tegyetek ennek érdekében!
én erre reagáltam "A mai 1,2 százalékos emelkedéssel együtt idén már 30 százalékot menetelt a bankpapír." hogy mit számolsz az a te dolgod,de nehogy azt hidd te különb vagy Balinnál csak te a másik irányból:)
"most kicsit korrekciózik:) de még így is meg van a 25%": ez nagyon jó! OTP = 9xMOL - nál szóltam.Most ez több,mint x12. Az ugye több,mint 33%....(ha jól számolom!)...Jól számoltam? :-)
Igen, az otp topikban is előszeretettel kajánkodott, hogy hány mol részvényt lehetett venni 2 honappal az elmelkedés előtt és hányat akkor. Fura, mostnában nem, pedig mindig csak jót akar az otépéseknek... zárójelben, nem örülök a gyengélkedésnek, mert van mol certim
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.