Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek vasárnap, 07:14
Előzmény: #401118  ALANFED
Valszeg a szerbek szarakodnak azért nincs még megegyezés.
Balin2020
Balin2020 szombat, 22:20
Előzmény: #401115  JokerWizard
Látom már moziban vagy! 😉
Látványos fordulat látszik a beírásaidban.
Balin2020
Balin2020 szombat, 21:51
Előzmény: #401112  oldrider
Én nem aggódom. Jön az osztalék, és addig a NIS is meglesz! 😉
JokerWizard
JokerWizard szombat, 21:46
https://www.portfolio.hu/befektetes/20260523/nagy-rali-keszul-az-olajcegeknel-mutatjuk-hogyan-lehet-rajta-sok-penzt-keresni-838098
az energiaszektor profitnövekedési várakozásai megugrottak, a részvények árfolyamán viszont ez még nem tükröződik olyan markánsan.
volt már? 
Ebből a cikkben várt és eddig elmaradt rali mennyiben érintheti a MOL-t? 
Balin2020
Balin2020 szombat, 21:45
"A MOL, ill. a finomítói a Brent, a Dubai, a WTI feldolgozására csak korlátozottan képes" ez így konkrétan nem igaz. Az INA pl. nem az utakra van optimalizálva, a NIS pedig rendelkezik egy keverő üzemmel, amiben bármilyen olajfajtát kikever. Ez is egy fontos szempont, amiért jól jönne a NIS.
oldrider szombat, 21:25
Előzmény: #401108  Balin2020
A politika beavatkozott a gazdaságba, ez a legnagyobb baj! A MOL, ill. a finomítói a Brent, a Dubai, a WTI feldolgozására csak korlátozottan képes. Az Uralra van beállva. Ha azt szankcionálják, akkor a többi olajcég a földbe döngöli a MOLt!  Ezér nem mer a MOL kötelezettséget vállalni a szerb finomító folyamatos működtetésére.
oldrider szombat, 21:14
Előzmény: #401111  Balin2020
Majd meghosszabítják, ne aggódj!
Balin2020
Balin2020 szombat, 20:31
A NIS szankció alóli felmentése juni 16-ig tart. 
Balin2020
Balin2020 szombat, 20:03
Aki pedig azt gondolja, hogy egy finomítónál reális egy 100%-os kihasználás, az egy kicsit sem nézett utána a témának. Minden évben kell egy ilyen létesítménynél néhány hetes leállás nagy karbantartásra. Kisebb karbantartások azonban egész évben mennek. Amik miatt részleges, néhány órás leállásokat, vagy alacsonyabb szintű üzemet kell biztosítani. 93-96 %- os kihasználtaság nagyon jó érték. Szerintem a legtöbb finomító ez alatt működik. Szóval ennyit a finisben bedobott szerb ajánlat komolyságától. Persze, hogy mi szerepelt benne pontosan azt nem tudjuk. De nem véletlenül trombitálták tele a sajtót ezzel. Tudták ők is, hogy a MOL ezt nem fogja elfogadni. Én a TVK baleset miatt jobban aggódom, mint a NIS miatt. Egyszerűen csak azért, mert nagyon fura 1 éven belül 2 ilyen súlyos esemény. Nem emlékszem hasonlóra sem.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 19:54
Előzmény: #401104  Balin2020
Nyilván egyértelműen ez volt a helyzet... De amíg nincs hivatalosan publikálva, hogy megkötötte a Mol a NIS megvételét  és mindenki aláírta addig "bizonytalanság" van,  még ha 99% valószínűsége igaz lesz (nincs más vevő, illetve a másik vevő "kamu"). Addig nem lehet beárazni a részvényárakba. Ha megjelenik a MOL oldalán és nyilvános lesz hogy megvette a NIS-t  és  a vételár is (tények), akkor szűnik meg a "bizonytalanság"... Akkor ugrik majd a résztény ára, kb azzal az összeggel, ami a NIS valós értéke - a vételára... Ha tényleg "féláron" vette a MOL (a szankciók miatt nyomott áron) akkor 1 milliárd EUR-ral lett a MOL "gazdagabb".. 
De még itt is van bizonytalanság abban hogy mennyit is ér a NIS (mint cég)... és talán a vételár is lehet hogy "titkos" lesz, hiába szivárogtatta ki Vujicsics (persze véletlenül lol)... de itt is azért volt egy 900-1000 millió EUR "tartomány", = 100 millió EUR bizonytalanság...  
Balin2020
Balin2020 szombat, 19:51
Előzmény: #401107  oldrider
Biztos volt, ahogy most is az. Leírtam korábban, hogy min. fél év kell. Ha júniusban megállapodnak az még belefér a fél évbe. Az eddig kitűzött határidők szorosak voltak. A szerbek vannak nyomás alatt. Nem az üzlet hiúsult meg, hanem egy határidő járt le, amit meg is hosszabbítottak. Mint már másis írta. Egyedül a MOL van versenyben, eddig is, és továbbra is. Emlékeim szerint én voltam hétfőn, aki vitatta azt is, hogy a MOL-nak el kell fogadni a szerb ajánlatot hétfő estig. És azt is kifejtettem hogy ez így komolytalan. Én egyébként annak jobban örülnék, ha a szankció újra indulna. Mert az az igazi ösztönző.
oldrider szombat, 19:31
Előzmény: #401104  Balin2020
Pénteken miért hallgattál? Hiányoltunk! Most pedig, ha.már szólsz, az első dolog amit várunk tőled az lenne, hogy elismered, hogy tévedtél! Semmi nem volt igaz abból, amiket a NIS üzletről írtál. Nem volt biztos az üzlet - ahogyan itt állítottad, és még most sem biztos! Ismerd ezt el!
csendben szombat, 19:30
Előzmény: #401105  oldrider
Ezt miért is Neki címezted?.....Van még egy néhány dzsugelharcos,aki nem tudja elfogadni az új helyzetet,..Ne foglalkozz velük! (hogy szalonképes legyek ! :-) )
oldrider szombat, 19:24
Előzmény: #401102  JokerWizard
Emberként gondolkodj, te rohadt mínuszoló! Legalább a felhasználó neveden indokold már, hogy miért halt ki belőled minden emberi érzés! Hogy pár szar millió forintért vettél MOL részvényt, az nem jogosít fel arra, hogy mínuszolj, amikor minden jóérzésű ember elvárja, követeli a tragédia okainak a feltárását, a felelősség megállapítását!
Balin2020
Balin2020 szombat, 19:22
Előzmény: #401101  JokerWizard
Annyit pontosítanék, hogy eddig is a MOL volt a az egyetlen tuti vevő, nem csak péntektől az. A tuti alatt azt értem, hogy fizető képes is, működtetni is tudja a céget, és az összes érintett fél elfogadta vevőnek. Az amcsik is.  Azt meg hogy a többi kamu, szarkavarás leírtam érveléssel többször is korábban, itt a fórumon.
oldrider szombat, 19:07
Előzmény: #401087  oldrider
2 hülye mínuszol! Örökre kitiltanám őket az egész  fórumból!.Meghalt egy ember, és azt sem tudni, hogy akik sérülést szenvedtek, az milyen jellegű! De 2 baromarcú név nélkül mínuszol, amikor arról írok, hogy az ilyen esetet pár nap alatt lezárni nem lehet! Hát menjenek a kurva anyjukba!
JokerWizard
JokerWizard szombat, 18:07
Előzmény: #401100  Tujafa
Nem "táska" lett volna... hanem mondjuk a szerb választások előtt a Orbán ad egy nagyon kedvezményes kamatú "hitelt" Vucsics kampányára, amit nem lehet majd visszautasítani... Klasszik orosz modell
JokerWizard
JokerWizard szombat, 18:04
Előzmény: #401092  Egyik
Benne lehetett az is... És szerintem az volt a nem "publik" opció, amit miatt ennyire kedvező az ár... Pl az hogyha vége az orosz "szankciónak" a háború után akkor Orbán (Hernádi) visszaadta volna az Gazpromnyeft-nek... Ami most az magyar rendszerváltással már nem biztos, hogy "lehívható"... És a "táskás" pénz is ugrott, amiből Vucsics a köv.  választátási kampányát finanszírozta volna (Orbán nagy haverja). Ezét akarták volna feltornázni a pénzt egy szerv strómannal 2 milliárdra, de most (pénteken) kiderül hogy  blöff volt.  Indoklás: ha lejárt a határidő a héten, és a MOL nem reagált (illetve kiderült hogy határidőt hosszabbított), akkor a szerbek (Vucsics) eladta volna 2 milliárd EURért a másik vevőnek. De mivel nem történt meg, így már tuti a MOL az egyetlen fizetőképes vevő. Ha tényleg 2 milliárdot EURt és a NIS, akkor ez 1 milliáros "akció" volt. Ki lehet számolni  ez mennyivel növeli majd meg értékét (és a részvények értékét is)  ér  ....
A MOL Nyrt. által kibocsátott, összes részvény mennyisége 819 425 403 darab . 1 millárd EUR részvényenként 1.22EUR-al érnek többet ami kb 440 HUF/ részvény. Simán felértékelőik 4000 fölé... Sőt 4200ra a NIS megvételének bejelentése után...   

friss hírek További hírek