Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Brent56 kedd, 08:39
https://holtankoljak.hu/nemzetkozi_uzemanyag_arak
Szlovéniában 537Ft/l a benzin,552Ft/l a gázolaj....miközben már bezárták évekkel ezelőtt egyetlen finomítójukat Lendaván amit az ADRIA vezeték látott el alapanyaggal.
Szóval az adott országban annyi az üzemanyagár amennyi adóval terheli a kormányzata.

Spiller kedd, 00:36
Előzmény: #395686  gyula1971
meg csak nem is hasinlit.
Spiller kedd, 00:33
Előzmény: #395703  Nikklíszon
Csak egy kicsit kellene gondolkodni..gondolom az északi aramlatot is oroszok robbantottak fel..
chuck_norris
chuck_norris hétfő, 23:00
Előzmény: #395716  Tujafa
A piac 4 éve árazza a háború kockázatát.
Részben azért döglődött az árfolyam, mert nem láttuk a megoldást, az alternatívát.
Most majd kiderül mi történt az elmúlt négy évben!
Horvátok? Ukránok? Oroszok? Usa? EU?
Nem látunk tisztán.
ui: valszeg egész orbánia azért esett, mert ez nem cég kockázat, ez ország vagy akár régió.
Tujafa hétfő, 21:14
Előzmény: #395714  csendben
Látod, ez jó kérdés! Teljesen haszontalan. 
Nacky hétfő, 20:19
2025 júliusára a gdański finomító (Rafineria Gdańska) legjelentősebb bővítése befejeződött.                                                                                                                                                                                     Gdańskban a tengeri terminál projekt – az Orlen üzemanyag-terminálja a Martwa Wisła folyónál – 2025 végére a tesztelési fázisba lépett, majd megkezdődött az első tankerek fogadása.                                                                                                                                                                                                                 2025. december 19-én Zelenszkij Varsóban járt hivatalos látogatáson, ahol Tuskkal egyeztettek az energiaellátásról és a kapcsolódó infrastruktúra védelméről.                                                                                   2026. február 5-én Tusk váratlan látogatást tett az ukrán fővárosban, ahol Zelenszkijjel a közös fegyvergyártásról, Ukrajna újjáépítéséről, valamint az energiaellátásról tárgyalt.                                         Kiemelt téma volt az elektromos hálózati összeköttetés fejlesztése, hogy Lengyelország stabilabb áramellátást tudjon biztosítani Ukrajnának az orosz támadások idején.                                                         Az olaj és üzemanyag kérdésében érintették a finomított termékek (benzin, gázolaj) szállításának logisztikáját is, ami kritikus az ukrán hadsereg és a mezőgazdaság számára.
csendben hétfő, 20:06
Előzmény: #395711  Tujafa
Azt értem,amit leírtál.Azt kevésbé,hogy miért tetted?:-)
Nacky hétfő, 19:55
Előzmény: #395703  Nikklíszon
De miért  pont mi szállítunk az ukránoknak energiát  ????????
wtcsab hétfő, 19:45
Az ukik megvárják a héten a béketárgyalásokat az oroszokkal, és ez alapján döntenek.nunició.
Tujafa hétfő, 19:29
Előzmény: #395708  csendben
1. Az ukránok ugyan úgy nagy lét akasztottak az olajszállítással, de nekik pótolják a díjak kiesését ursuláék az eus adófizetők pénzéből.
2. Ukrán tankok is ebből készült gázolajjal pöfögnek.
3. A vezeték nincs szétlőve. A környezetében tűz keletkezett, melyet eloltottak, de biztonsági okokra hivatkozva nincs elindítva a szállítás.
Azt azért nem értem, miért nem örömködik itt a csapat, hiszen erre várt itt a sok fanyalgó? Minden rossz okozója az orosz olaj, Hát tessék el van zárva! Lehet örülni! Mi ez a nagy omlás? Minden szipi-szuper!! Terv szerint.
Jocek hétfő, 19:15
csendben hétfő, 19:14
Előzmény: #395707  TozsdeMagus
Te vagy a hármas számú mágus a topikban...De Nostradamus már régebben megmondta! :-)
csendben hétfő, 19:13
Előzmény: #395705  wtcsab
Amíg ukrán emberek fagynak meg a saját lakásukban,mert se fűtés,se áram, addig kisebb nagyobb gondjuk is van,mithogy azért állítsák helyre a vezetéket,hogy orosz barátaink -önvédelemből!- ismét szétlőhessék.....
TozsdeMagus hétfő, 19:11
Előzmény: #395704  Sas1973
Én már hónapokkal ezelőtt szóltam nektek előre ....
csendben hétfő, 19:10
Előzmény: #395701  Tomti
Minden ellentétes híreszteléssel ellentétben,nem nagylelküségből vagy baráti szívességből szállítunk energiahordozókat az ukránoknak: az üzlet az üzlet! Amilyen jó helyzetbe lavírozta a pártunk és kormányunk az ország gazdaságát, nagy szükség ven az utolsó fillére is..... Inkább azon kellene elgondolkozni,mit tudnak a jól tájékozottak,hogy az egész tőzsdét gyalázzák,nem kivétek a MOL! Nyilván érik a bovliba vágásunk.....

wtcsab hétfő, 19:10
Előzmény: #395700  zotlan
biztos beszélgetnek informálisan az ukránokkal, hogy mi várható....ezek szerint nem a napokban nyitnak újra...
Sas1973 hétfő, 19:06
Előzmény: #395694  eszpe2
Na összegezzünk csak! Ez nem valami jó hír igaz?!! 1 hónapja nem jön erről semmi hír csak most!! A MOLNAK 2022-től meg mennyi nyeresége is van havonta a mentesség miatt havi 18 Mrd!! (rtl híradó ma). A kormány meg röhög a népen, mivel 95%-os különadóval ez nekik csak jó!! Üzemanyag ár meg nem csökkent ezen idő alatt!!! Most mi legyen holnap?? Azt bánom, hogy nem adtam el 4000 körül az egész pakkom át, mert ugye az osztalék meg a rally és a célár emelés!! Na, majd holnap meglátjuk még a fele nyereség meg van azt, majd visszaveszem 2800-900 környékén. 
Nikklíszon
Nikklíszon hétfő, 18:37
Szépen keres rajta a kormány ami energiát transzferál az ukránoknak. Nem jótékonykodásból teszik. Az oroszok szétlövik a vezetéket az ukik gyorsan fussanak megjavítani, hogy a velük segítőkész, barátságos, Orbán kormánynak ne legyen energetikai problémája. Egy ország sem fog értünk kiállni bármilyen érdeksérelem ér minket. Na vajon miért? Nem kell becstelen trógernek lenni akkor talán barátaink is lennének. Lengyel bűnözőknek pol menedékjog. 🤣  Fordított esetben már IV.Károly is be lenne rendelve a külügybe. Tróger külügyértől nem hallottam berendelni a bajza utcai putyin képviseletről bárkit is hogy tiltakozzon a vezeték szétlövése miatt. 
klikk
klikk hétfő, 18:37
Hiszen sajàt magunknak sem elég, villanyàrammal kell pôtolni a kiesô energiàt . .
Tomti hétfő, 18:08
Előzmény: #395700  zotlan
Én arra lennék kíváncsi, hogy a Mol mikor fogja szüneteltetni a gázolaj szállítását Ukrajnába, ill. az áramszolgáltatást a villamosművek.

friss hírek További hírek