Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nacky 2025. 12. 26. 19:34
Előzmény: #392038  oldrider
A patrióták nem tiszás képviselők vannak saját gondolataik ,megtudják fogalmazni, és el is mondják, nincs szükségük arra hogy tisza @ prees .hu   , nem agyhalottak 🤣🤣🤣
oldrider 2025. 12. 26. 19:05
Előzmény: #392037  Nacky
Patrióta kampány videó Rogán megbízásából!  Szomorú, hogy vannak még akik elhiszik! 
Nacky 2025. 12. 26. 18:58
Előzmény: #392035  Bpali2
Igen a fiatal ember szereti összemosni a dolgokat  , a Bulgár kormány lemondása után nagyon kétlem hogy egy darabig ott lenne változás 
wtcsab 2025. 12. 26. 18:47
Előzmény: #392034  oldrider
Mert ha trumpsapkába bohóckotsz, kapsz egy pénzügyi védőhálót, fix.
Bpali2 2025. 12. 26. 18:36
Sajnos ott a ha , amúgy jó kampányvideó csak idegesítő a nagy duma 😂 Magam részéről örülnék ha csak egyik már bejönne , túl szép lenne mind .
oldrider 2025. 12. 26. 18:22
Előzmény: #392033  Nacky
Megnyugodtam! Eddig nem tudtam, hogy energiában ekkora nagyhatalom, sőt királyok vagyunk Európában! De akkor miért kellett végignéznem Orbán szánalmas pitiző színjátékát Trumpnál és Putyinnál? 
Nacky 2025. 12. 26. 13:37
wtcsab 2025. 12. 25. 22:32
Előzmény: #392029  oldrider
Janafról, amerikai olajjal....
Bpali2 2025. 12. 25. 20:18
Visszaolvasva a topikot, azért meglepő , hogy egyesek még ott tartanak , hogy válasszuk külön a politikát , a geopolitikát a gazdaságtól . Nem tudom ezek az emberek eddig mire figyeltek ; mert ez az év másról sem szól  .  A legjobb példa maga az USA lenne de azt itt sokan nem látják de nem véletlen megy a keringőTrump -Orbán , Trump-Putyin,Orbán -Putyin stb
oldrider 2025. 12. 25. 20:02
Előzmény: #392028  Colombo
Mindannyian ezt tesszük - csupán feltételezések alapján próbálunk véleményt mondani, jó döntést hozni.
oldrider 2025. 12. 25. 19:57
Előzmény: #392025  bandimester69
Én is örülnék, ha a MOL részvény ára emelkedne. Erre legkézenfekvőbb és legkockázatmentesebb megoldás az állami külön adók kivezetése vagy csökkentése lenne. Csak egy éjfélkor megjelent kormány rendeleten múlna az egész.
De visszatérve a NIS akvizícióra, amit én nem látok annyira egyszerűnek, mint a mínuszolók, akik arra számítanak, hogy bejelentik a MOL vételt és már most azt találgatják hová ugrik majd fel a részvény ára. Mi van akkor, ha az USA hozzájárul ugyan az eszköz vételhez, de nem engedi orosz olajjal működtetni a finomítót? Az orosz olajra kivetett szankciókkal próbálja az USA és az EU rákényszeríteni Putyinra a békét. Ha be voltunk eddig fosva attól, hogy a magyar tulajdonú Százhalombattára jöhet-e az olaj és ezért mind Trumphoz és Putyinhoz is el kellett menni külön engedélyért, akkor nem gondolnám, hogy annyira sima ügy lenne a Szerb finomító megvételén túl az egyébként szankcionált olajjal való üzemeltetés. Más persze, ha az Adria vezetéken szállított brent olajjal szándékozna a MOL üzemeltetni. Persze akkor sem a MOLnak sem az államnak nem csurranna annyi nyereség. Másrészről precedenst teremthetne és más országok joggal követelhetnék, ha a magyaroknak lehet az orosz olajjal üzletelni, akkor nekik miért tilos. Ez a Szerb dolog túlmutat azon, hogy nekünk nincsen tengerünk és tönkremennénk ha nem vehetnénk orosz olajat - bár ez sem volt igaz, de Trump benyelte. Meg persze amúgy is csak még egy évre szól a mentességünk mind az EU mind az USA részéről. Az EU elég időt adott az átállásra, az amcsik meg csak idén kezdték ezzel foglalkozni. Szóval bennem aggályok merülnek fel, főleg a megannyi dezinformáció után amivel a magyar kormány az utóbbi időben elárasztott.
Colombo
Colombo 2025. 12. 25. 18:53
Előzmény: #392027  wtcsab
Az arabokról már nem beszél senki, szerintem ők már a NIS-ben nem jönnek számításba, de persze én ezt csak feltételezem.
wtcsab 2025. 12. 25. 18:37
Előzmény: #392026  Colombo
Minden sokkal szebb lenne, ha kiderülne az, hogy csak a mollal tárgyalnak, vagy hogy egyáltalán a mol valamilyen szinten is érdekelt lesz. Eddig ez nem hangzott el, csak hogy a mol tárgyal, de tárgyaltak az arabokkal is.....
Colombo
Colombo 2025. 12. 25. 18:30
Jó lesz ez, a hír nagyon jó, USA engedélyezni fogja az üzletet, mindenki boldog, a tárgyalások  ezután fognak csak igazán felgyorsulni, lehet annyira, hogy jövő héten bejelentik az ügyletet, de hír biztos lesz,   legalább arról, hogy jól haladnak a tárgyalások, de szerintem nem csak a NIS-ről van szó, hanem más eszközökről is, amik szintén jelentős tételek lesznek.Jó esély lesz arra, hogy a MOL az előttünk álló pár  hétben szintet fog lépni.
Nyugodt  pihentető Karácsonyt  kívánok mindenkinek!
bandimester69 2025. 12. 25. 18:23
Előzmény: #392024  oldrider
Karácsony van,béke. Addig oké, hogy minden üzlet mögött vannak politikai tényezők, de ez egy szakmai topic a (politikaira ott van az Orbán takarodj) és túltoltad a politikai véleményed. Abszolút nem szeretnék személyeskedni. Annyi viszont tény,hogy meghozták azt a döntést, hogy az állam egy igen jelentős összeget fordit a rezsizsökkentésre, hogy az emberek igen jelentés részének(köztök nekem is) 110 forint körül legyen egy köbméter gáz és 36 forint egy kwh áram.
Off ezzel lezártam a témát.
Mint mol részvényes erősen bizom abban, hogy felfelé megyünk az üzlettel és lesz egy kis kávépénzem is, Kellemes Ünnepeket Neked!
oldrider 2025. 12. 25. 17:37
Előzmény: #392022  bandimester69
Eddig a MOL esélyeiről, lehetőségeiről írtam le saját véleményemet ami valószínűleg eltér a tiédtől, de ez nem baj. Orbán azért keveredett ide, mert lehet Te nem tudod, de jelentős politikai befolyás alatt tartja a MOLt, gazdaságilag pedig a különféle plusz adókkal sarcolja! (Erre jobb szót nem lehet találni.) Orbán elintézi az EU-nál meg Trumpnál, hogy a MOL a Brentnél lényegesen olcsóbban vehessen orosz, uráli keverék olajat, de annak hasznát le is fölözi. Az üzemanyag ára nálunk nem olcsóbb, mint a környező országokban akik már leváltak az orosz olajról! Miért? - A külön adók miatt. A lakosság és a Te tudatlanságodat kihasználva a rezsicsökkentés megszűnésével fenyeget, holott döntően gázzal fűtünk és orosz gázra sem az EU, sem az USA mindeddig semmiféle szankciót nem szabott ki. Amely országok leváltak, azok saját szuverén elhatározásukból tették! Egyébként az orosz gáz ára ugyanannyi mint a világpiaci ár. (Sőt a hosszútávú orosz szerződéseink miatt még drágább is.) Orbán azzal ijesztgeti a lakosságot, hogy amíg Trump az elnök és Ő a miniszterelnök csak addig van rezsicsökkentés, tehát aki nem rá szavaz az önmagának árt. Ez aljasság! Ezeket gondold át mielőtt indulataid  személyeskedésbe csapnának át. Egyébként az "Orbán takarodj"-ba is szoktam írni, de itt eddig Orbánról csupán azért írtam, mert személye és cselekedetei a MOLtól elválaszthatatlanok, hisz a MOLt fejőstehénnek tekinti. Ha nem sarcolta volna, a MOL részvény ára már régen 4 ezer Ft körül lenne!
bandimester69 2025. 12. 25. 16:17
Előzmény: #392022  bandimester69
Még jó,hogy Izrael nincs nyilvánosan a képben,mert ott sem állunk rosszul........
bandimester69 2025. 12. 25. 16:15
Előzmény: #392021  oldrider
Szerintem menj át az Orbán takarodj topicba,ott rengeteg likot fogsz kapni.  Nagyon egyszerű,ahogy leírtam,nincs olyan másik multi,aki egyszerre tudna üzletelni az Usa,Szerb,Orosz állammal,hatóságokkal. Tetszik,nem tetszik ez a helyzet. 
oldrider 2025. 12. 25. 15:49
Lehet az is, hogy a MOL - már ha valóban megkapja a szerb finomító orosz tulajdonú részét - ezzel belefut majd egy végelláthatatlan bizonytalanságba, mert a nála nagyobbak beperelik majd a szerb államot, az oroszokat, hogy az eladásnál sérültek a nemzetközi törvények, verseny szabályok stb. Ha ez valóban akkora üzlet nem hinném, hogy ne lenne a MOLnál nagyobb, tőkeerősebb multi aki ha pályázik és nem kapja meg belenyugodna Orbán politikai kavarászásába.

friss hírek További hírek