Ha innen fordul, szerintem akkor is max 3200ig mehet. Szerinted? Tartod a 3300+ meglátásod? Nem farokméregetés, csak véleménycsere! Rád sokan figyelnek, mondj valami konkrétat.
Az elmúlt három évben 37-38% volt a hivatalos infláció! Még az jutott eszembe, hogy a Moody's és Fitch minősítés se a legjobb felhajtóerő! Bár a befektetésre ajánlott kategória megmarad, de minimum be fogjàk lengetni a későbbi leminősítést, ha nem változtat a kormány(már pedig nem fog). Ha erre gondolok, a 2700-as vétel még drága is lesz...
Ugyan ez az én sztorim is most, csak 3 éve vagyok ide szögelve. Azóta volt kb 30% oszti, de az infla is detto annyi volt. A 16-18% MÁP sokkal nagyobb biznisz lett vona. És AZ EGYÉB KÖLTSÉGEK PEDIG MIND LETÖRIK A NYERESÉGET. Kb. 14 éve foglalkozom hobbiból rv.-vel. Volt már sok fajtám, de az OTP vel és a mollal sosem faragtam be.
Igen, a MOL több évre csak egy jó beszállóponttal érhette meg, pl Covid 1500, de akkor meg ki merte venni(mínuszos olajárnál), vagy ha vette volna valaki(én szerettem volna), lehet máshol volt beragadva(én pl Otp, meg szinte mindenben is).
Van még pár részvényem. Egy részét már eladtam, a maradéknak keresem a kiszállót. Szerintem, ez a részvény egy fos. Tudom, okosabbnak kellett volna lennem, olcsóbban venni, stb... Hosszabb távra vettem, de nem 30 évre. Nos, én 3 éve vettem, 3000 ft környékén. Bíztam abban, hogy az idő nekem dolgozik, évek alatt szed magára valamit. A MOL esetében ez nem működik... Osztit kivettem, de az árfolyam kb ugyanott van. 3 év alatt, kb 100 rt/rv értéknövekedés? Semmi. Osztival együtt sem gyűrtük le még az inflát sem! Nincs itt már semmi. Se oszti rally, sem mikulás. Az állampapírral jobban jártam a maga 6-6,5 %-os hozamával. Arra nincs brokidíj, adó, semmi. Nem befektetési tanács, tapasztalat.
Aznap már az első órában látszania kellene, hogy van-e még benne szufla, vagy menekülni kell. Esetleg 16-17 között, de ott már szűk is lehet az ajtó...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.