Esküszöm, szívesen leülnék veled egyszer sörözni! :) Nálad optimistább embert a MOL-al kapcsolatban nem ismerek. Kívánom, hogy egyszer bejöjjön, és keress rajta sokat! Tényleg, már bele sem akarok állni abba, hogy nálam kevésbé jön ki a matek. Ha összeadom az inflát, majd az osztit, amiből levonom a költségeket, szja, és egyéb költségek, nálam kevesebb jön ki. De tényleg, ezt engedjük el, legyen így, infla = osztalék. Akkor mennyit hozott eme remek papír a konyhára az elmúlt években?
Nem kell az árfolyamnak ledolgoznia 3 évnyi inflát, mert azt kifizette a cég osztalékban, bőven. Az árfolyamnak az alul értékeltségét kell ledolgoznia, a BV-hez képest! :)
A nem annyira alatt mit értesz? A tervezett 2800 MUSD CCS EBITDA helyett lett 3070 MUSD EBITDA? Vagy a hegyekben álló KP állományra? A Q4 lett egyedül gyenge, egyszeri tételek miatt, aminek a jelentős része átértékelés. Azt meg bármikor vissza lehet értékelni.
Először áruld el kérlek, hogy mit jelent számodra a "real Party TV"? Konkrétan, azt sem értem, hogy te minek örülsz megint ennyire? A 4 ft emelkedésnek? Szerintem, majd akkor fickándozz mint egy Balin, ha ha az árfolyam kb 1000 - al feljebb lesz. Akkor volna miért, mert az árfolyam kb ott dolgozná le a 3 évnyi inflációt... Addig szerintem, lapíts, mint egy sügér. :D
"OMV: jókora osztalékot fizet a Mol riválisaRészvényenként 4,75 euró osztalékot fizet tavalyi eredményéből az osztrák olajipari vállalat. Az OMV papírjaival 8,25 százalékos eurós osztalékhozamra tehetnek szert a befektetők."
Talán befolyásolja a molt az osztalék kialakításánál. Ha így nézem akkor 10% mondjuk 370Ft-os osztalék. x . "Lengyelország legnagyobb energiakonszernje, az Orlen tovább akarja növelni a garantált osztalékot az elkövetkező években, mondta Ireneusz Fafara, a cég vezérigazgatója a csoport pénzügyi eredményeinek közzétételét követő sajtótájékoztatón a Reuters beszámolója szerint. Az Orlennel, mint izgalmas befektetési lehetőséggel ebben az elemzésünkben foglalkoztunk.") 0px 6px / 18px 13px no-repeat transparent; font-family: var(--font-roboto); font-style: italic; line-height: 1.5; padding-left: 25px;">Remélem, hogy a következő években is folytatjuk azt a szokásunkat, hogy jelentősen növeljük a garantált osztalékot- mondta az Orlen vezérigazgatója.A konszern igazgatótanácsa részvényenként 6 zloty (1,45 euró) osztalékot javasolt a 2024. évi nettó nyereségből, ami a vállalat történetében a legmagasabb érték, szemben az egy évvel korábban kifizetett 4,15 zloty (1 euró) osztalékkal. A jelenlegi, 64,1 zloty-s árfolyamhoz képest a most belengetett osztalékkalMINTEGY 9,4 SZÁZALÉKOS HOZAM ADÓDIK."
Frászt esik ez addig! Mondom én aki nem kedveli ezt a részvényt. Ahhoz forgalom is kellene, minthogy az emelkedéshez is. Nem érted, csak fröcsögsz össze-vissza. Balinnak részben igaza van, de ő túlzásban viszi a feldumálást. (mint sz OTP lebeszélést is, pedig nem sok különbség van a kettő közt)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.