Itt toporgunk egy szép kerek szint előtt. Már csak pszichológilag is meg kell másznunk a csúcsot, mert csúcsdöntés teremtettünk, ma, hétfőn, de meg fog történni, azt gondolom (-:
Igen is meg nem is. MOL vs OTP vonatkozásban igen. Azt nem írtam, hogy az OTP fog-e emelkedni, csak a forgalomra gondoltam. De tény, hogy az OTP ilyen induló forgalom után jellemzően 2% feletti pluszban szokott zárni. (Nincs most OTP-m, MOL-om viszont sok.) . Viszont az OTP elől lehet, hogy elviszi a pálmát a Richter. (Itt is csak a két papír önmagához képesti forgalmára gondolok.) Megjegyzés: Nem gondoltam volna, hogy a Ricsi 10.100 után 1 héttel később 11.000 lesz. Ez teljesen meglepett. (9.800-ra vártam.)
A gazdaságilag legkedvezőbb felé megy majd a mol, az eu szándéka tiszta, de most is veszi a mol az orosz olajat. Béke esetén is így lesz, és előbb esik ki az Adria (ha a horvátok drágábban akarják adni, mintsem az egyéb beszerzések...) A szankciókig nem volt szükség Adriára, ezek után még inkább nem lesz (ha tényleg a felé megyünk, hogy az üzletág stagnál, és minden mást csinál inkább 70%-ban a mol 2030-ig. Lényeg, hogy sokat is javulhatna a helyzet egy békével. Trump nagyon rajta van...már mindenkivel beszélt ma..
Békével az Orosz olaj szankciója nem devalválódik, legalább is az eddigi bejelentések ezt jelzik. Elv az, hogy béke esetén se legyen Putyinnak tőkéje háborúzni. Hatalmas hiba lenne elodázni az alternatív fejlesztéseket, remélhetőleg egy új kormány erre is figyel majd.
Az Adriára szükség lesz, 1 kizárólagos beszállító láthatuk mekkora kockázatot jelent. A béke-ahogy Huti is írta-nem csupa pozitívat hozhat a MOL-nak. Amig Putyin lesz,addig a bizonytalanság megmarad.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.