Nemrég csináltam vele aprópénzzel 30 forintot. De visszagondolok, hogy a háború után mennyi lóvét elvettek tőle miközben fejleszteni kellett volna az orosz függetlenedés érdekében ökölbe szorul a kezem :) Közel van a politika, túl közel.
Igen ezt olvastam én is. Azt hiszem a K&H 40%-os rallyt írt az Erste ugyanekkor vagy rá egy napra 2.600.-célárat...vicc A lengyelek is bőven 3 ezer felé várják.
Persze, benne van bőven a pakliban, én gyakorlatilag le is építettem a TL70 állományomat. Továbbra sem értem igazán, hogy mit akarnak ezzel a papírral, mire megy ki a játék. A fals kitörést is eljátszották már vagy háromszor.
Meglepett a tegnap délutáni esés-délelőtt szépen tartotta magát. Támasz most már 2600 ft-nál lesz. Furán viselkedik.- Forgalma a richter duplája eddig-ez pont fordítva szokott lenni-ebből látszik az eladói nyomás. Viszont 2500 ft a max amíg lemehet,mert ha a pesszimista 200 ft-os osztalékot nézzük,az 2500-árfolyamnál is- 8%-osztalékhozam.
Nagyon furcsa ez a papír, nézegetem egy pár hete napi szinten, hol és mikor szálljak be, de nem értem a mozgását. Egyrészt elméletileg nyereséges, növekedési pályán levő és ezzel párhuzamosan, magas osztalékot fizető cég, ahol úgy néz ki a következő két évben nagymértékben csökken majd az adóterhelés. Másrészt utána olvasva, nagyon furcsa, ellentmondásos (szépen fogalmaztam) az Erste, mint az egyik legnagyobb hazai kereskedőház viselkedése a papírral kapcsolatban. Szeptember elején leminősítették a papírt nagyon durva célárcsökkentéssel (3.400 Ft->2.600 Ft) olyan indokokkal és kockázatokkal, amelyek már nem állják meg a helyüket (növekvő adóztatás), vagy megállják, de nem újkeletű kockázatról beszélünk (olaj tranzit). Az Erste azonban azóta sem módosította a célárat mondjuk egy köztes 3.000 Ft-os verzióra, hanem mélyen hallgat. harmadrészt láttam többen írtátok, hogy a zorbán kormány miatt gyenge a papír, de ez nem állja me a helyét, a magyar mutyi és gazdasági teljesítmény első számú fokmérője mindig is az OTP volt, az pedig most köszöni jól van. Ha nagyon romlott volna az elmúlt évben az ország megitélése a korábbiakhoz képest azt az OTP érezné meg leginkább. Így a MOL árfolyama rejtély számomra. Egy kapaszkodóm van, az olajiparral szembeni általános érdektelenség a világban, de ennek az érdektelenségnek is egy 400-500 Ft-tal magasabb szintű sávozásban kellene megmutatkoznia. Szóval, nem tudom, még várok. nem tetszik a papír viselkedése, az Erste nem tiszta és egyenes hozzáállása, az olajipari nihil, nem is érzem a mozgását.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.