Végre van valaki, aki helyettem írkál legalább annyit, mint én írkáltam ide. :D Összeomlás: B korrekciós pont, jön a lecsó. Ez vagyok én is, csak most én hétfő után vártam a további folytatást. De ez tippmix. Mert a DOJI alapvetően, ha egy kicsit is hiszel a TA-ban, a doji :a felső kanóc magasabb, mint az alsó. Az alsó valójában csak rést töltött, a felső meg visszahúzta a nyakát, pofán verték nap végére, nyitó értékre. doji = a gyengeség jele, akár trendfordító, ha a tetején van, végülis Joker B pontja felett helyezkedik el, akár igaza IS lehet. AKÁR. ugye. Ilyenkor kell kitekinteni a piacokra: USA nem ment sehova, még inkább eseget. Az arany esik, de sztem csak likviditáshiány, NQ betöltötte a rést, pattant, de már újra ott van, gyakorlatilag mintha nem is akarna tovább menni. MA Augusztus 26-án jelent az NVIDIA, ez lesz a kritikus nap. ÁLLÍTÓLAG baromi jót fog jelenteni, állítólag. De ha nem.... akkor kő kövön nem marad, sem AI, sem TECH, sem bank fronton, mindent rommá fognak verni, abban biztos lehetsz.
Pár perce ez volt : Amikor az árfolyam zuhanni kezd a robot nem gondolkodik, nem reménykedik, hanem a másodperc ezredrésze alatt kivesz mindent és "kiáll" a vételi oldallal.
Beszéltem az Erste ügyfélszolgálattal az OTP TL123-as certifikát kapcsán. Azt az infót kaptam, hogy előreláthatólag holnap (csütörtökön) indul el a kereskedés.
Ennyi katyvaszból nem lehet döntést hozni, mert az érveid folyamatosan ellent mondanak egymásnak, a funda az elliottnak, a ta a pszichológiai okfejtéseidnek. Ezzel nem lehet kereskedni, pedig alapvetően az a cél. Az IA rossz elemző még.
Fenntartom te short időtávú elképzeléseid vitatkoznak a csoport nagyobb részét adó long időtávú elképzeléseivel. Te shortot mondasz 1 hétre, 1 hónapra ők longot 12-24 hónapra. Ennyi. De befejeztem elfáradok a saját hülyeségemtől.
Nézd... nem az van hogy a tudomány állt meg egy szint felett, vagy a matematika már nem érvényes. Vagy hogy hibás lenne (nem érvényes) a Elliot elmélet, vagy a kukába kell dobni az RSI-t mert rosszul mér. És még nem is az van, hogy önmagában csak "technikai" elemzés piaci hírek nélkül elég ( technikai elemzés piaci kontextus nélkül ). A kettő együtt ér valamit főleg ha egymást megerősíti ( pl gyenge negyedéves eredmény és trendkorduló a charton). Sőt a legtöbb esetben ezek a "széles lesz az események" közül a lehetséges eseményeket szűrik le, illetve ebből a legvalószínűbbet, a nagy összképből lebontva heti trendekre illetve napi chartorka. A jövőt nem lehet erre látni, és soha nem lesz biztos ahogy az időjárás jelenetes sem a harmadik tizedes jegyig, de a trendek alapján korábbi mérések adatiból 2-3 nappal előre "látható" a jövő időjárása. Pl az hogy melyik nap lesz a korrekció és mekkora lesz ugyanígy látható, ha a technikai elemesek és a piaci információk, hírek egymást megerősítik és ahogy közeledik az esemény, egy re pontosabban. Az hogy a korrekció napján 50%on fog visszafordulni vagy 62%-on az árfolyam ezek benne vannak még abban a szórásban amivel még elég jól lehet kereskedni: Pl a globális + piaci hangulat miatt lesz 62% 50% helyett. De a fő trendeket, ill a trendforuludókat nem befolyásolják, csak a szólását... Akkor állna meg a "tudomány", ha a technikai elemzés alapján long trend jönne ki, a valóságban pedig zuhanó árfolyam. Ráadásul pont azt lehet kikerülni a matekkal hogy nem vidd bele az eredménybe a saját várakozásidat.. Vagy hogy bizonyos híreket (tudat alatt) nem veszel figyelme vagy alul értékeled a jelentősüket, mivel már pocizóban vagy és ehhez keresed a megerősítést. Ezek amikor felcseréled a folyamatot... Tippelsz (elemzés helyett)... azt keresed megerősítést. Persze hogy nem fog tetszeni a long pozícióddal amikor olvasol egy elemzést hogy korrekció érkezik..
OTP részvényesek ide!