-Erste:-Bő egy hete korrekciós fázisban van az OTP, mely során oldalazott az árfolyam. Jelenleg a 20 és a 30 napos mozgóátlag között van a kurzus. Támaszt a 30 napos mozgóátlag jelent 26.764 forintnál.Támasz és ellenállás szintek
OFF!"munkaalapú társadalom" ? : az volt a "munkaalapú társadalom"amikor egy ország épült fel a romokból az emberek két kezi munkájával....Ami most van,az sok minden ,de nem "munkaalapú".... Amerika: 1958-ban klímás,szervós,elektromos ablak és ülés. Magyarszág 196x: trbant....
Rommá aggódjátok magatokat. Legalább annyira, mint az állampapírosok, akik megijednek, amikor levonják a kamatot a számláról, és nem látni fél-1napig. Aztán másnap megérkezik, és mindenki boldog... Ha azonnal be akarod fektetni, mert úgy látod, hogy az OTP innen már csak észak...Innen jön a 33k. Megértem az aggodalmadat. Egyébként nem. Hidd el, ezen az egy napon már nem múlik semmi.
Informatikus vagyok. A melóhelyen egyszer feltörték az egyik központi emailünket, amiről utána küldözgettek ilyen "ausztrál lányok" linkeket. :D, de csak kb. 15 percig mókoltak, észrevettük. Ömlöttek a MAILER DAEMON visszapattogások, ez volt a legfeltűnőbb jel. Ugye ilyenkor egy automatizmus 1000-esével küldi ki a spam-eket, boldog boldogtalannak. Sok értelmét nem látom ennek, hogy ezért miért kell feltörni más emailjét. Miért nem generál egy fake marhaságot, és küldi arról. Én a facebook indulásakor regeltem, azonnal feltörték, én is küldözgettem ilyen szép lányos linkeket valakiknek, tudtomon kívül, na ott akkor eldöntöttem, hogy nem kell facebook. Azóta gondolkodtam, hogy esetleg újra regisztrálok, majd talán 1x.
Hogyne lenne jelentősége az osztaléknak. Fél Amerika abból él, illetve a nyuggerek nagy része. Magyarországon ez még nem tipikus, hogy valaki passzív jövedelemből él, de ez lenne a normális, az öngondoskodás fontos része. Igaz ez nem nagyon konform a munkaalapú társadalom ideológiával…
Offolok még egyet. :) Tudom, sokan nem tartják jelentősnek az osztalékokat. Én meg azt mondom, hogy ad1., egy bizonyos összeg felett bizony nagyon hatásos tud lenni, mondhatni jelentős is. Ad2., ez egy olyan megnyilvánulása a cég (részvény) tulajdonnak, amikor a tulajdonos érzi, hogy tényleg van jelentősége a tulajdonának. Értem én, hogy árfolyamemelkedés az a tuti, na az az éppen nem a tuti. Akkor legalább jöjjön időről-időre valós kézzel fogható eredmény a cégtulajdonból.
Kétfaktoros volt de a pofon egyszerűen a hekkerek az app push-ra átállították a 2. faktort a telepítéssel egy lépésben (mert ott ilyet is megengednek :D) És ezzel pápá második faktor. Mindegy, elengedtem a témát, le lehet mindet hülyézni de az, hogy más bank ügyfeleivel nem történt ilyemi tömegesen, csak az MBH-nál van ez a jelenség az igenis azt mutatja, hogy valamit az MBH sem csinált tökéletesen. Ha csak arról lenne szó, hogy pár idióta nyuggert bepaliztak akkor minden banknál hasonló kellene legyen a számosság.
Ha elolvasod a cikket akkor rájössz, hogy nem az általad felsorolt esetekről van szó. A googleban rákerestek és az első találat egy zöld pipás mbh-s link, a tanúsítványa hibátlan (a valódi MBH-nak mindeközben sokáig hibás volt és a böngésző visított!!) Ha a rutintalanok itt beléptek (sok ember pl nem lát már jól, nem figyel oda, és nem is mondom, hogy nem az ő hibájuk), azzal MINDEN-re is jogot adtak tudtukon kívül a hekkereknek. És mondom, elismerve, hogy hibáztak, hol volt a banknál a fraud figyelés???
Erre van a Kétfaktoros/kétlépcsős fizetés. (Megerősítés után jön egy kód SMS-ben) Telekomnak fizetek bankkártyával, általában nem kér hitelesítést. (pedig nem mentem a bankkártya adatokat) Ugyanígy MVM. Yettelnél 2 számlát fizetek, elsőnél nem kér, másodiknál van úgy, hogy kér hitelesítést. (kétfaktoros) Bácsvíznél kér hitelesítő kódot. Szerintem ez lenne az alap ma már.
Nekünk is van MBH ás bankszámlánk úgy háromhetente jön egy mail egy linkkel, hogy ez mag az történt csak a hülye nem veszi észre, hogy átverés, ne haragudj, de ezt kell írnom.A telefonos átverés az a másik fele, vannak fent felvett beszélgetések az interneten, nagyon hülyének kell lenni, hogy beszopd a szöveget. Egy erstés kamu hívás van-volt fenn az interneten 14,20 perc után mondta a srác, aki felvette, hogy bocsi ezt a tömény balfasz kamu dumát már bírom röhögés nélkül és kinyomta. Hát ez a véleményem!
Én nem vagyok károsult de beleolvastam a témába. Szerinem az MBH-nak van felelőssége abban, hogy az ő ügyfeleit ilyen könnyen csőbe lehetett húzni, nem véletlen, hogy példátlan az áldozatok száma és a lenyult összegek is megdöbbentőek. Viszonylag kis erőfeszítéssel a teljes számlájuk felett át tudták venni az uralmat és zavartalan feltörték a megtakarításokat is a devizaszámlákról is visszatették a folyóra és elutalták. Sok száz ember minden pénze úszott el és bár valóban figyelmetlenek voltak de egy normális banknál ekkora veszteséghez kurva idiótának kell lenni itt meg elég volt benézni néhány karaktert és annyi. És azón túl, hogy a figyelmetlenség az ő felelőséggük, kellene legyen normális fraud rendszer ami a gyanos tranzakciókat megfogja: app telepítés után közvetlen nagy összeg új partnernek/bitcoint 60 éves kor felett... stb... ilyenkor rá lehet kérdezni, hogy tényleg te vagy az? Vannak erre folyaatok sok helyen. Itt évek óta nem léptek semmit az MBH-nál, most próbálnak kitalálni új biztonsági elemeket, amikor kitört a botrány. egy jó cikk erről: https://telex.hu/techtud/2025/05/29/mbh-bank-csalas-atveres-kiberbiztonsag-utalas
Basszus ez már gyógyi, sok balfék megadja a belépőt sőt meg az SMSen jövő jelszót is és a bank fizessen helyettük? Olyan esetek vannak a közösségin, hogy az ember padlót fog a röhögéstől és főleg fiatalok csináljak. Ezek a NER patkányok nagyon szarul állhatnak, fosnak a BÖRI-től, ha ilyeneket találnak ki, mi lesz itt még jövő tavaszig!!!!
Nem provokáció, inkább közvélemény kutatás. :) Szóval tegyük fel, hogy a mai napon még kereskedési időben számlán lesz a jóváírt OTP oszti. Ma még lehet Ricsit venni osztalékért, illetve Molt holnapig. Mindkettő van, de még bővíteném őket, és úgy vélem mindkét cég eltérő okokból ugyan, de piszkosul alulértékelt jelenleg is. Szóval fel nyilat nyomjon kérem, aki most Molt venne még osztiig, le nyilat, aki Ricsit venne még ma osztiig, a kapott OTP osztijából. Aki mást tervez, az kérem ne szavazzon. De lehet szövegesen is indokolni. Mivel nekem hosszú távú a befektetésem, nem szeretném se kivenni (nem is tudom, tbsz, ill., nyesz számlák érintettek), és nem szeretném, ha állna a tőke, akkor már dolgozzon, és indításként behúznám még valamelyik osztit.
OTP részvényesek ide!